Probao sam i rucno instalirati drivere ali onda mi nece upaliti monitor, sve radi u pozadini, cuje se zvuk kada se digne sustav ali monitor ostane u standby-u
Problem sa driverima od graficke nvidia fx 5200
Moderator/ica: Moderatori/ce
Problem sa driverima od graficke nvidia fx 5200
Ovako kada instaliram drivere preko 'Hardrware Drivers'a sve bude u redu, cak i compiz radi ali ne mogu dignuti rezoluciju preko 640x480. Neovisno o tome koju verziju drivera instaliram... preporucena za tu graficku je 173.**
Probao sam i rucno instalirati drivere ali onda mi nece upaliti monitor, sve radi u pozadini, cuje se zvuk kada se digne sustav ali monitor ostane u standby-u
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Re: Problem sa driverima od graficke nvidia fx 5200
Nista nisam jos uspio ni nasao nesto pametno
Nisam naglasio da se to desava u jountyju i hardyju.
Nije mi cak toliko bitno da prorade driveri, bilo bi lijepo i da samo u vesi dignem rezoluciju na 1024x756...
Nije mi cak toliko bitno da prorade driveri, bilo bi lijepo i da samo u vesi dignem rezoluciju na 1024x756...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
kad radi u nekom, kako da ga nazovem, sejf modu
, nemozes rezoluciju dignut izned 640 480. samo napomena.
vidi kakav ti je xorg.conf, sta tamo pise.
ako ista pise obrisi sve, za pocetak, nek bude prazan.
to za 9.04
vidi kakav ti je xorg.conf, sta tamo pise.
ako ista pise obrisi sve, za pocetak, nek bude prazan.
to za 9.04
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
...znaci da koristi one open drivere od nvidije jer mogu rezoluciju dignuti do 800x600... pa e kada sam pokreto cd nisam stavio onaj safe mod nego sam samo pokrenuo ubuntu...simke je napisao/la:kad radi u nekom, kako da ga nazovem, sejf modu, nemozes rezoluciju dignut izned 640 480. samo napomena.
U xorg.conf u nema nista di bi dalo neko ogranicenje koliko se kuzim a trenutacno je hardy gore, uf budem sutra se malo igro samo mi je trebala koja ideja...
Evo pastat cu ga ovdje za minut samo da pristekam komp...
Zadnja izmjena: zole052, dana/u 26 tra 2009, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
obrisi xorg.conf
mozda nije do drivera i graficke, nego ti jednostavno neda jer misli da tvoj monitor nemoze vise podnest
post gore
nisam mislio na taj sejf mod nego nekad xorg sam kasnije se prebaci u taj mod pri podiznji gdma
mozda nije do drivera i graficke, nego ti jednostavno neda jer misli da tvoj monitor nemoze vise podnest
post gore
nisam mislio na taj sejf mod nego nekad xorg sam kasnije se prebaci u taj mod pri podiznji gdma
Zadnja izmjena: simke, dana/u 26 tra 2009, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Budem i to probo sada... jel mogu cijeloga obrisati u hardyju?simke je napisao/la:obrisi xorg.conf
neeeeeeeeeeeeezzankola je napisao/la:Budem i to probo sada... jel mogu cijeloga obrisati u hardyju?simke je napisao/la:obrisi xorg.conf
napisao sam jedan post o tome pa kraju ove stranice, da se neponavljam
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 41&start=0
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hr"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "UseFBDev" "true"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
To je bez instaliranih drivera, uf, samo malo sada ih instaliram pa pastam i taj 
ciji je ovo xorg sad