Stranica: 5/5.

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 21 vel 2016, 15:51
Postao/la jurastublic
Šta šta sad?
Sajtri je napisao/la:
jurastublic je napisao/la:Mislio sam da imaš ubuntu. Na kaliju ti je dovoljno otići na onu prvu stavku menija i stisnuti "e" . Onda opciju dodaš na kraju u liniji "linux bla bla nomodeset acpi=off"


e nemate pojma koliku zelju imam da upisem "i915.preliminary_hw_support=1", samo ne radi ovo sa 'E'. Nista ne reaguje

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 21 vel 2016, 15:55
Postao/la vision
Kad to dobiješ pritisni razmak, pa unesi i915.preliminary_hw_support=1 i enter - trebalo bi raditi.

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 21 vel 2016, 15:55
Postao/la Sajtri
vision je napisao/la:Kad to dobiješ pritisni razmak, pa unesi i915.preliminary_hw_support=1 i enter - trebalo bi raditi.



jesam i nista

PostPostano: 21 vel 2016, 16:03
Postao/la vision
acpi=off probaj tako.
Imaš Win10, instaliraj Virtual Box, i u njega instaliraj Kali, ovamo sačekaj distru koja će izbaciti ISO sa kernelom 4.4.

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 21 vel 2016, 16:03
Postao/la jurastublic
Kad upišeš onda ctrl-x. Ako to ne radi onda probaj onako sa esc kako sam ti napisao.

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 21 vel 2016, 16:10
Postao/la Sajtri
jurastublic je napisao/la:Kad upišeš onda ctrl-x. Ako to ne radi onda probaj onako sa esc kako sam ti napisao.


nista ne radi :P

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 22 vel 2016, 10:33
Postao/la teorijavelikogpraska
Sajtri je napisao/la:
vision je napisao/la:Kad to dobiješ pritisni razmak, pa unesi i915.preliminary_hw_support=1 i enter - trebalo bi raditi.



jesam i nista


hm, hm
probaj ti napraviti sve isto, samo probaj umjesto i915.preliminary_hw_suport=1, staviti ovo jedno staro rješenje koje je pilo vodu, nekada, negdje.
Kad budeš stavio razmak ti upiši "i915.modeset=1"
Možda pomogne. Laptop ti ime dvije grafike, pa ti sistem nezna koju bi odabrao, i na kraju ne odabere niti jednu.
Ako ti proradi live, javi, nemoj instalirati prije nego dobiješ dodatne upute.

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 22 vel 2016, 23:09
Postao/la Sajtri
Da ne bi slucajno admin zakljucao ovo, nemam vremena ovim danima imam mnogo posla i skola, tako da nastavljamo diskusiju preko vikenda, dok ne napravim ne stajemo :D

Re: Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 25 vel 2016, 10:59
Postao/la Sajtri
jurastublic je napisao/la:Kad upišeš onda ctrl-x. Ako to ne radi onda probaj onako sa esc kako sam ti napisao.


Uspio sam instalirati sa acpi=off, mozete mi reci sta znaci sad acpi, tj sta sam iskljucio. radi mi sve skoro, i grafika i zvuk i wirelles, samo mi ne radi osvjetljenje za tastaturu i touchpad. E jel moze sad pomoc kako da i to ukljucim, touchpad.
Pokusao sam sve moguce na internetu sto pise al ne ide mi. Ako imate resenje, help me!

Re: [RIJEŠENO] Kali Linux 'failed to add i915 component'

PostPostano: 26 vel 2016, 16:24
Postao/la calisto053
Tema označena kao riješena. Za nova pitanja i probleme pokrenite nove teme.
Raziđite se u miru.
svecenik