Stranica: 1/1.

(Rješeno) Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 22 stu 2010, 23:52
Postao/la mijalic
Imam printer Canon Pixma 160. Koristim ubuntu 9.10 32-bitnu verziju na laptopu Amilo L1310G.
Za divno čudo printer mi je automatski prepoznat i radi printanje, a skeniranje obavim preko Xsane. Kod skeniranja fotografija preko Xsane imam problem da skenirana slika ispadne sa bijelom ili šarenim bojom oko nje ako je manja od A4 formata. Možda neka opcija eliminira to sastrane što mi ne treba?
isto tako skenirana fotografija u boji u formatu A5 na 300dpi ispadne nevjerojatnih 50MB?

Znam da će zvučati kao traženje pogače pored kruha s obzirom na silne probleme koji ostali imaju sa sličnim printerima, ali pitam da li postoji neki driver koji bi mi ponudio više opcija kod printanja (ove Xsane mi nisu dovoljnje) i skeniranja kao na windowsima s originalnim driverima ili čak ono vizualno sučelje kao na MP Navigatoru ili Easy printu? Razveselilo bi me da se javi netko tko ima bilo koji Canon printer i komu sve radi bez greške. Ili ako netko zna odgovor na ovo pitanje za grafičko sučelje da li je uopće moguće u Linuxu ili ne?

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 22 stu 2010, 23:53
Postao/la shicy
da mi je Canon radio kao tebi tvoj, nikad nebi nabavio HP :D

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 23 stu 2010, 19:29
Postao/la mijalic
Zanima me da li je netko instalirao Virtualbox i u njemu windowse i na taj način uspio pokrenuti printer i dobiti ''stare'' opcije?
Ja sam htio to napraviti ali sam instalirao VS OSE koji ne podržava USB a još nisam stigao instalirati PURE.

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 23 stu 2010, 19:57
Postao/la Gigolo
Ja imam PIXMA iP1800 i kad instaliram driver radi.

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 23 stu 2010, 20:02
Postao/la Suko
Trebao bi raditi u Virtualboxu

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 25 stu 2010, 12:28
Postao/la doshen
Moj Canon 5050n radi u VBoxu kao i na normalnim Windozama.Rade mi svi programi koje sam i inače koristio za grafiku,a isto tako radi mi i ostali hardver od canona. Kad se sve dobro podesi isto tako i radi...bitno je jedan folder postaviti za prijenos podataka,dakle da ga vidite u windozama i na linuxu. Treba na windozama instalirati Guest additions koji se vidi kao zasebni disk na Windozama..Sve upute su na internetu ,samo treba malo proguglati..

Re: Printeri Canon i česti problemi

PostPostano: 25 stu 2010, 22:15
Postao/la mijalic
Bravo za Doshena !!!
Upravo je potvrdio da je ipak moguće rješiti problem s Canon printera softwerski makar to značilo u virtualboxu instalirat windowse.I ja sam napravio isto i funkcionira. I ovo rješenje je bolje nego ići kupovati novi printer. Ja bih ipak preferira da Wine ili nešto drugo stvori ono grafičko sučelje koje sam priželjkivao, ali treba u životu koji put prihvatiti i kompromis. Ovo pitanje smatram rješenim. Hvala svima koji su sudjelovali i pridonjeli svojim iskustvima.