Pozdrav svim Linuxašima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Pozdrav svim Linuxašima
A čuda. Nekad ga skuži pri pokretanju, nekad ne. Nema veze, kad ne skuži potražim ga ručno, ionako je to čas posla. Hvala ti na savjetima.
@shizma
Probaj da na sledecu komadu editujesh ovaj fajl, pa na njegov kraj dodaj to za bluetooth i trebalo bi da radi. Ja sam tu ubacio par komandi da mi podize ADSL USB modem i radi bez greshke.
Probaj da na sledecu komadu editujesh ovaj fajl, pa na njegov kraj dodaj to za bluetooth i trebalo bi da radi. Ja sam tu ubacio par komandi da mi podize ADSL USB modem i radi bez greshke.
Kod: Označi sve
sudo gedit /etc/rc5.d/S99rc.localResistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Sve sam mu to rekao da stavi u rc.local (ista stvar, tebalo bi raditi, no veli da mu tako ne ide...)
Da video sam, al rekoh da proba i ovo, to tvoje i ono u sessions, pa nek vidi...
Mrzim Gremline
. Ponekad i pored vrlo struchnih saveta nisam uspevao neke stvari, a najgore je kad ponekad hoce, a ponekad ne! 
Mrzim Gremline
Resistance is futile, you will be asimilated!
apt-get moo
Da, nezgodno je kad kanta ima svoju volju.fritz62s je napisao/la:Da video sam, al rekoh da proba i ovo, to tvoje i ono u sessions, pa nek vidi...
Mrzim Gremline. Ponekad i pored vrlo struchnih saveta nisam uspevao neke stvari, a najgore je kad ponekad hoce, a ponekad ne!
Ma neće ni to. Skužio sam da prepozna bluetooth kad sa XP-a resetiram pa pokrenem Ubuntu, inače ne. Čitao sam po forumima i ljudi imaju slične probleme.fritz62s je napisao/la:@shizma
Kod: Označi sve
sudo gedit /etc/rc5.d/S99rc.local
Nema veze, kad ga ne prepozna automatski samo ga hidd searchnem i to je to
Također, mnogima ne radi ovaj suspend to RAM, to valjda ovisi od modela do modela laptopa, pokušavao sam gotovo sve osim da instaliram one ATI drajvere sa njihove stranice. Ne bih to išao raditi jer mi ovi drajveri koje je ponudio Ubuntu dobro funkcioniraju (osim naravno ovog problema sa "suspendom")