Stranica: 1/2.

[RIJEŠENO] Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 17:09
Postao/la onfire
Pozdrav, imam Tele2 mobilni internet (Huawei stick) i zanima me kako ga osposobiti na bilo kojoj distribuciji?

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 17:21
Postao/la calisto053
Jesi li uopće tražio po forumu?

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 17:23
Postao/la dupin
Malo je preopćenito da bi ti bilo tko ponudio valjanm odgovor.Koji je model sticka?Kad je stick uključen koji je output naredbe

Kod: Označi sve
lsusb


Kad dodaš još nekoliko informacija naći će se ntko tko će ti znati pomoći.

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 17:23
Postao/la bertone
onfire je napisao/la:Pozdrav, imam Tele2 mobilni internet (Huawei stick) i zanima me kako ga osposobiti na bilo kojoj distribuciji?



szbunjen szbunjen

Imaš koji Huawei stick? ..

.. i da li je pitanje da li taj tvoj ?? radi na bilo kojoj distribuciji,
.. ili je pitanje kako ga otključati da radi na bilo kojoj mreži??

.. u svakom slučaju, ja szbunjen

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 18:07
Postao/la Suko
Ubacis stick u komp.
U Network manageru odaberes kreiranje nove broadband konekcije. Slijedis upute, odaberes zemlju i providera, eventualno provjeris apn.
I kliknes na connect.

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 18:09
Postao/la onfire
huawei mobile broadband
model: E1552
Tnx evo pogledat cu kasnije :-D nemam puno vremena zbog posla pa mi je lakse pitati ovdje sorry ekipa

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 18:22
Postao/la bertone
Huawei E1552 radi na svim debian distribucijama od kernela 3.2 do 3.10 i da se vrlo lako otključati da radi sa SIM karticom bilo kojeg operatera (znam jer mi Huawei E173 nije htio raditi s kernelom 3.10 pa sam malo ekspirimentirao).
Usput, osim na debinan baziranim distribucijama radi i na Sabayonu koji je baziran na Gentoou u rasponu kernela kako sam ranije napisao.
Možda radi i na novijim kernelima no to nisam isprobao pa ne znam.

To je odgovor na pitanje da li je kompatibilan s trenutnim distribucijama, a na pitanje kako konfigurirati novu broadband konekciju ti je Suko već odgovorio.

Re: Tele2 internet

PostPostano: 07 pro 2013, 19:48
Postao/la Suko
Ako radi na jednoj distri, raditi ce na svima. Davno je bilo to vrijeme kad smo morali kerefeke izvoditi da ti stickovi prorade.
Sad je to cas posla preko carobnjaka u Network manageru.

Re: Tele2 internet

PostPostano: 08 pro 2013, 15:50
Postao/la onfire
Radi.. tnx ekipa :thmb-up

Re: [RIJEŠENO] Tele2 internet

PostPostano: 24 sij 2014, 09:58
Postao/la mist
Ima li netko iskustva s ovim ali na bonove? Kako se to nadoplaćuje?
Treba bit "mama proof". ;)