- Da li ima instalirane Windowse?
- Da
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Pa prvi razlog je sigurno relativno usporavanje windowsa kroz vrijeme koristenja, i njegova "sigurnost" naspram silnih malwarea i virusa..uzasno iritantno.
Zatim stalna defregmentacija diskova bez koje windows ne bi mogao opstati u donekle normalnom stanju..

-Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
-Acer Aspire E1-522, APU A6 5200, integrirana graficka AMD Radeon HD8400, 8 GB RAM-a, 1TB HDD, integrirana mrezna kartica Athernos 9856 i USB mrezna kartica Alfa Awus036H
Pozdrav ljudi!
Malo o meni..znaci...citav zivot koristim Windowse i sad zadnje dvije godine imam starsnu zelju prijeci na Linux jer su me windowsi vec odavno smorili ali nikako ne mogu pronaci odgovarajucu distru. Malo sam pohvatao konce i ajmo reci da nisam teski noob, znam vec pomalo o Ubuntu i njegovim "manjim" distrama, o distrama baziranim na Archu (Manjaro,Antergos..), nacuo nesto o Debianu tako da mogu doci u obzir i one malo zahtjevnije

E sad, zelim pronaci distru gdje se necu imati potrebu drzati Windows, gdje se necu osjecati "priguseno", kao da imam ogranicenja u sustavu pa sam primorani prisaltat na windows ili se potpuno vratit.
Trenutno svagam sa programskim jezicima C#, C++, C i voli bih imat distru koji su ajmo rec u korak s Windowsima sto se tice verzije programa u kojim se radi.. da nisu sad neke ultra stare verzije programa tipa skypa

Sta kod vi mislite da bi me moglo usreciti

btw. s trenutnim sustavom nisam bas zadovoljan, ima onih freez trenutaka :/ pa tako da nistaod manjara..
Hvala