Aj mi daj samo linkove na povečanu sliku (bez onog img taga)
Moderator/ica: Moderatori/ce
majka je napisao/la:a da probam ovako? samo sam povećala prozor preko cijelog zaslona da vidite kako izgleda to u čemu se otvara svaki od foldera (ili se oni zovu direktoriji, whatever)
Slici moram promijeniti veličinu jer ju ne želi postati u originalu.
E sad, jedino ako nisi zamijenila defaultni file browser sa Pixom, sa npr. desnom tipkom miša na mapu pa "Open with...", "Other Application..." i da je bilo upaljeno (križić) "Remember this application for "folder" files"?
Onda bi to, jednako, trebalo vratiti sa "Pix" na "File Browser".
darkborn je napisao/la:@majka
Ako želiš prebacivati fajlove u istom file browseru, i ako je to Caja (ne znam za Nautilus, Nemo itd rade li jednako), postoje 2 načina koji to olakšavaju (bar meni): ekstra (dodatni) panel i tabovi. Oba se mogu kombinirati.
Prvi način je "ekstra panel", sa F3 (ili "View"/"Extra Pane" preko menija). Time se glavni prozor dijeli na dva.
Ponovni F3 ga zatvara.
Desna tipka miša na nekom fajlu (ili selekciji fajlova) sad nudi i "Copy/Move to Other pane", što olakšava seljenje ili kopiranje dokumenata iz mape u mapu.
Drugi način je uz pomoć lijevog bočnog "pane"-a, koji bi defaultno trebao biti vidljiv i prikazivati "Places" (glavne sistemske mape i korisničke bookmarke, kao na Windowsima npr). Ako nije upaljen (vidljiv), upali ga se sa F9 ili "View"/"Side Pane".
Dakle, bilo koju mapu sa Side Pane se može otvoriti desnom tipkom miša u novi tab. Taj dodatni tab će se otvoriti na aktivnom panelu (od dva, ako je dodatni panel upaljen).
Svaki panel može imati više svojih tabova. Ali je u svakom panelu vidljiv samo aktivni tab.
Ukratko: tipka F3 dupla glavni prozor; ponovni F3 ga zatvara.