problemi sa bootanjem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
problemi sa bootanjem
pozdrav neki dan sam skinuo linux mint uredno pokaze pocetni screen sa komandama: boot mint,boot mint in compability mode, test memory,boot from local hard disk.Krene uredno boot screen i onda se pojavi crni ekran sa inftr... i pise da zahtjeva ACPI ukljucio sam ga u biosu i opet isto jel iko imao slican problem isti problem imam i sa fedorom9 i sa kubuntuom sam imao isti problem al sam ga rijesio instalacijom njegovog boot loadera u windowsu ako trebate jos neki info pitajte me hvala svakom na pomoci
MOJA KRSINA
P3 1000Mhz 512 ram nvidia gforce MX100/200 32MB HDD 20GB
Re: problemi sa bootanjem
NELE86 je napisao/la:pozdrav neki dan sam skinuo linux mint uredno pokaze pocetni screen sa komandama: boot mint,boot mint in compability mode, test memory,boot from local hard disk.Krene uredno boot screen i onda se pojavi crni ekran sa inftr... i pise da zahtjeva ACPI ukljucio sam ga u biosu i opet isto jel iko imao slican problem isti problem imam i sa fedorom9 i sa kubuntuom sam imao isti problem al sam ga rijesio instalacijom njegovog boot loadera u windowsu ako trebate jos neki info pitajte me hvala svakom na pomociMOJA KRSINA
P3 1000Mhz 512 ram nvidia gforce MX100/200 32MB HDD 20GB
Da možda nema probelma sa APIC-om, a ne sa ACPI-jem??
Daj pokušaj točno vidjeti što ti piše na ekranu i piše li na kraju svega kernel panic?? Ako ne vidiš na ekranu ništa, da li ti žmiga jedna od lampica na tastaturi? (CAPS LOCK, SCROLL LOCK ili NUM LOCK)
probao samvratit sve na default onda sam cak popalio sve u biosual opet sve isto uploudat cu slike sutra ovdje za svaki od ta 3 distra pa da vidite sta je slike ce bit 1.3 megapiksela pa kad uvecate tebali bi moc detaljnoo procitat u mintu mi na kraju cak kaze good luck 
slago sam vam ipak mi fedora kaze good luck 
- Privitak/ci
-
- DSC00091.JPG
- (185.62 KiB) Preuzeto 575 puta.
Ovo što vidim na fotki su problemi sa čitanjem sektora sa diska. Ako je ovo bilo dizanje sa CD/DVD-a onda ti je CD/DVD loše zapržen pa ima greške na površini, a ako je pak sa harda, onda ti je hard riknuo...
dizanje je sa cd-a kazes da je cd lose sprzen przio sam fedoru triput sa razlicitim burnerima na najmanjoj mogucoj brzini probao sam na obe przilice koje imam u kompu ostale distre koje sam przio na isti nacin idu bez problema
Da nije .iso image loše downloadan (ima grešaka u .iso datoteci) Možda da probaš ponovo downloadati .iso ??
- Markec
- Spol: M
ja bi predložio da prije proba taj medij na nekom drugom kompu, ako ne radi onda je tako kako grof kaže.Grof je napisao/la:Da nije .iso image loše downloadan (ima grešaka u .iso datoteci) Možda da probaš ponovo downloadati .iso ??
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
md5sum i usporediti
to je najsigurnije