Jeremija je napisao/la:.....Cijenim vaš razumni doprinos ovoj zajednici, sviđaju mi se provokativni komentari, daleko ste pismeniji što se tiče ....
E da mi je netko rekao da će jednom osvanuti i ovakva tvrdnja za mene na LZS rekao bih mu da je to u sferi SF-a....... Jest da si sad na svim crnim listama tvrdolinijaša zbog toga al jbg, cjena progresa.... hehehhehehe
shrike je napisao/la:.... NSA također ne mora nikoga oko ničega ucjenjivati, jednostavno ih pozovu i kažu da izvole implementirati što žele, stave im "gag order" što znači da ne smiju ni zucnuti o tome ....... NSA ima svoje stvari u apsolutno sve i jednom OSu....
Kompa dragi , to je pravilo , i svatko tko je u bilo kakvom profesionalnom doticaju sa IT-om mora toga biti svjestan. Svaki iole ozbiljniji proizvođač hardvera mora surađivati sa kojekakvim sigurnosnim i pravosudnim agencijama najčešće američke administracije ili mu nema kruha na globalnom tržištu.
OS je jedna razina i određeni pristup uvjek mora biti dostupan ekipi MIB-a. Neznam objasniti kako bi se u to uklapala ovdje često spominjana teorija da je open source konstantno pod povećalom tisuća developera i zakaj onda tome nemogu doskočiti .
Unazad desetak godina , radeći na jednom projektu sa ljudima koji proizvode barebone komponente i računala , tip iz quante nam je uredno ispričao kako nijedan komad hardvera nesme van dok unutra nije firmware potvrđen i modificiran iz agencija o kojima pričamo... I kad je tebi na razini firmwera hardvera tako nekaj unutra , malo čime s možeš pomoći nakon toga...