Jabučarenje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Jabučarenje

Post Postao/la bertone »

roc1nante270 je napisao/la: Moram onda paziti što pričam :waat
Uvijek treba paziti što se priča :hihi
... sad ozbiljno, zašto?

slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

Treba priznati da kotači zaista izgledaju mrak, špic :)
Za neke stvari nažalost, svaka roba nađe svog kupca.
Tko živi u nadi umire u gov....
roc1nante270

Post Postao/la roc1nante270 »

bertone je napisao/la: Uvijek treba paziti što se priča :hihi
... sad ozbiljno, zašto?
Evo gledam prijašnje komentare u ovoj temi pa da ne ponavljam neke stvari :bleh
Imao sam Macbook Pro i nekoliko iPhonea i smatram kako je to bacanje love u vjetar (osim naravno ako bavite s nečim usko vezanim za njihov ekosustav).

Macbook mi se čini kako se pogoršava svakom novom verzijom (pogotovo raspoloživi portovi??), a iPhone još nije omogućio normalan Bluetooth prema ostalim mobitelima (o ostalome neću ni govorit; užas baterija, samo jedna godina garancije i slično).

Omjer uloženo/dobiveno je katastrofa - posebice u RH gdje je duplo skuplji nego u SAD-u.

Iako se slažem kako ima kupaca za svaki proizvod...uključujući i ova smiješna kola :lulz
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Ja imam iPhone sada iz dva razloga: iole komparabilni Samsungovi i Huaweijevi mobiteli su mi bili značajno skuplji u tarifi, a o tome kakve sam užase proživio sa Samsungom sam pričao ranije.

Čini mi se da 11 ima sasvim dobru bateriju: moj Galaxy S9+ nakon mjesec dana uglavnom nije mogao izdržati bez punjenja dva puta dnevno*, dok iPhone 11 je, barem u ovom kratkom periodu što ga imam, stvarno izdržao sve živo što sam ga natjerao. Priče o Bluetoothu prema drugim mobitelima su mi nejasne jer ja to u zadnjih 6 godina nisam koristio na Androidu.

Imao sam i MacBook Air i to mi je uvjerljivo jedno od najboljih računala koje sam koristio - s obzirom na to koje su mi bile potrebe tada i kako ih je ispunjavao.

Ne znam da je realno govoriti u smislu da je to precijenjeno smeće, a pogotovo ne s trenutnim stanjem Androidovog ekosustava.

* u jednom periodu i to nakon zamjene baterije mi je baterija trajala tri sata. nakon popravka senzora, popravilo se na dva-tri punjenja dnevno.

Edit: uostalom, po zakonu imaš pravo na garanciju od dvije godine i piše ti u jamstvu da to ne umanjuje tvoja zakonska prava.
roc1nante270

Samsung je stvarno užas. Imao sam ih nekoliko i sa svakim sam imao neki problem. Ne znam zašto ali još uvijek je najpopularnija marka, iako ga sada Xiaomi i Huawei lagano stižu. HTC i LG su otpali a Motorola vjerojatno slijedi.

Iskreno mislim da top ponude android mobitela ne nude ništa posebno od ovih srednje klase (osim bolje kamere koja meni nije uopće prioritet). Cijenom su počeli nadmašivati Apple što je stvarno smiješno.

Trenutačno imam Pixel 3a s custom ROM-om jer volim trkeljati po sustavu ali definitivno se slažem s tobom kako je tržište androida užasno segregirano. Distribuiranje softverskih ažuriranja ovisi o tvrtkama a ne o samome google-u što je totalno sr..e i to mi se iskreno gadi.

Birao sam manje zlo i odlučio se za android jer sam slobodniji s modifikacijama, baterija mi trenutačno traje tri dana (priznajem kako nemam facebook i instagram a to utječe puno) i cjenovno su dosta pristupačniji. Imao sam nekoliko iPhone i svaki mi se pokvario unutar garantnog roka (slučajnost ili ne?).
+ kako tako mogu otežati lociranje mobitela dok se iPhone nadzire čak i kad je telefon ugašen.

iPhone je odličan proizvod i stvarno mi je jasno zašto ga toliko ljudi koristi; poprilično siguran po defaultu, odlična kamera, FaceTime i prima softverska ažuriranja do 5 godina! E to je stvarno dobra stvar u odnosu na android. Također, drži vrijednost kao Golf.

Jedva čekam svitanje Linux mobitela da se prebacim na sigurnu alternativu (Librem je katastrofa za sada a PinePhone obećava).

______

MacBook sam uzeo polovni jer ih se stvarno ne isplati kupovati u RH :place
Sustav kao sustav mi je bio OK, dosta toga je slično s prosječnom Linux distribucijom (vidi se utjecaj zajedničkog predaka) ali hardver mi je bio totalni promašaj.

Uređaj se stalno pregrijavao, raspoloživi portovi su bili "oskudni", tipkovnica me nije oduševila jer me Thinkpad valjda razmazio i baterija mi nije trajala dugo (nezz što je prijašnji vlasnik radio s njim ali eto). Nakon što mi se RAM pokvario, servis je trajao cijelu vječnost....

______

Smatram kako Apple sa svojim proizvodima ima tržište ali nažalost nije za mene zbog mojih loših iskustava.
Ne osuđujem vas korisnike hehe, drago mi je da ste vi sretni jer bilo bi glupo da niste s obzirom na cijenu :bleh
roc1nante270

I kako to obično biva... karma is a bitch :D

Netko kao da me čuo i odlučio se narugati samnom. U ponedjeljak ću zadužiti službeni Macbook Pro i iPhone jer se cijela tvrtka prebacuje na Apple.
Očito mi je ovo savršena prilika da dam Apple-u drugu šansu...nadam se da neću imati loša iskustva kao prije.

Javljam vam dojmove ;)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja si baš gledam da li bi ili ne bi uzeo Samsung note 10+. Imao sam note 3 i bio je jeben :)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Cooleech, samo da ti javim da je Apple prije pola sata održao prezentaciju novih MacBook Aira, MacBook Proa 13" i Mac Minija pa ako ti je promaklo, baci oko ;)

https://www.apple.com/newsroom/2020/11/ ... eashes-m1/
https://www.youtube.com/watch?v=qk7vWiwU4Co
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

bertone je napisao/la:Cooleech, samo da ti javim da je Apple prije pola sata održao prezentaciju novih MacBook Aira, MacBook Proa 13" i Mac Minija pa ako ti je promaklo, baci oko ;)

https://www.apple.com/newsroom/2020/11/ ... eashes-m1/
https://www.youtube.com/watch?v=qk7vWiwU4Co
Zar nije Cooleech bio tamo prisutan?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

I ja sam mislio da će biti prisutan, ali nisam ga vidio :zvizdi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200