heeelp!!

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

..::Tea::..

Re: heeelp!!

Post Postao/la ..::Tea::.. »

ovo sam vec bila napravila.sve napravila kako treba i nis se nije desilo..i opet to napravim.. i opet isto.kaze instalacija uspjesna blabla..samo treba rebootat i toe to..i ja lijepo restartam i sve isto.ikone nema.

1. Potrebno je skinuti drivere za modem sa ovog linka:
pri tome treba paziti gdje ih downloadati (možete ih skinuti i preko nekog drugog kompjutora pa USB stickom prebaciti na Asusa), preporučam u home direktorij.
2. Nakon toga potrebno je iste instalirati pod Linux OS-om. To se radi tako da se ode u terminal (tamo gdje se pišu naredbe na komandnoj liniji), te otipka se ovo:

Kod: Označi sve
sudo sh vodafone*

3. Nakon svega (naravno ako ne izbaci kakvu grešku) potrebno je Asusa rebootati, kako bi kernel prihvatio nove module.

sta da radiiiimmmm????
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

http://www.betavine.net/bvportal/web/linux_drivers
Sa ovoga linka je Dorica uspjela instalirati modem i sve je radilo bez problema.
Pa, ne znam zašto tebi ne bi radilo?
Isti je komp.
Moguće da si prije toga nešto instalirala, pa to smeta.
Probaj ponovno ga vratiti sa F9 na tvorničke postavke, pa na čisti EEE instaliraj drivere.
http://www.betavine.net/bvportal/web/li ... repository
Ili možda prvo ovo probaj.
Imaju upute 1,2,3 .... sa sličicama.
Kako se instalira driver.
Al' ovo ne možeš bez pristupa netu.
Ako imaš doma komp sa pristupom na net, spoji se na njega žicom ili bežičnom vezom, pa probaj...

hvala suko..ovo sa slicama izgleda super. ali stvar je u tome sto na kompu imam carnet. di da utaknem zicu?? hahaha. pa ovaj eee nema za dial-up..ja gurala u nesto slicno al ne mogu ugurat. kvragu zivci su mi sve tanji.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

..::Tea::.. je napisao/la:hvala suko..ovo sa slicama izgleda super. ali stvar je u tome sto na kompu imam carnet. di da utaknem zicu?? hahaha. pa ovaj eee nema za dial-up..ja gurala u nesto slicno al ne mogu ugurat. kvragu zivci su mi sve tanji.
Pretpostavljam onda da se spajaš na net preko klasičnog modema ( onog što se ušteka u telefon ), a ne preko DSL-a.
Pretpostaviti ću i da imaš na tom kompu Windows XP.
( Možda krivo mislim )
Ako na svom XP kompu imaš slobodnu mrežnu karticu i utičnicu u njoj onda ne bi trebalo biti problema sa spajanjem na taj komp.
Trebala bi doduše imati ethernet kabel ( sličan telefonskom kabelu, samo ima šest žičica u utikaču, a telefonski kabel ima četiri )
Na XP kompu odeš na Control Panel, pa na Networking. Otvore ti se ikone sa dial up vezama i mrežnim karticam.
Vjerojatno Carnet dial up i neka još mrežna kartica.
Klikneš desnom tipkom na ikonu mrežne karice i odabereš Properies.
Otvori ti se prozor i na njemu odabereš Advanced karticu. (Skroz desno gore )
Tamo potvrdiš kućicu Share internet connection (Ili slično, jer pišem iz glave, nemam Windows komp blizu )
Odabereš ispod toga sa padajućeg izbornika ono što najviše sliči imenu mrežne kartice na koju ćeš spajati eee.
Potvrdiš sa apply, i ok.
Spojiš kablom eee i XP komp.
Na Asusu se ne sjećam točno jer nemam više Xandros, ali mislim da ima negdje opcija nešto slično Create new network connection ili slično.
Pokreneš nešto kao new cable connection ili sl. Odvrtiš wizarda do kraja i trebala bi imati vezu na net. Preko tvog XP kompa.
Normalno, da bi radilo tvoj XP komp mora biti spojen na net kad hoćeš uštekati eee-a.
Eto, nadam se da te nisam udavio. I nadam se da su upute dovoljno točne, jer ti govorim iz glave, budući da nemam kod sebe Windowse, a Xandrosa se sjećam od prije otprilike. sopak
Ako ti ovo nekim slučajem uspije, onda možeš dodati repozitorije i pokrenuti instalaciju. :sretno

kad ovo procitah rasplakah se. odustajem...nemam nista od toga.znam da imam carnet.i kad sam otisla tamo di si mi rekao bilo je samo za taj carnet dial up i nista drugo..neam nikakve kabele.jedino to smece od zice od telefona koje nabijem u sugavi komp pa ko fol surfam. mislim da se mogu pozdravit sa internetom na svom eee-u. uvijek me nesto mora je**t u mozak. sve moguce stvari sam probala,sve prosla,sve pogledala. i nista..odustajeeeem. ne mogu vise. sve je pretesko. nemam motivacije. kvragu. a danas mi je rodendan..prakticki jos 5 minuta. :(

e a bi li se sta moglo napravit da instaliram windows..imala sam ful zelju radit na linuxu.al ne znam.izgubih motivaciju..ja silno zelim imati internet na laptopu..zato sam ga i kupila..
zole052

Post Postao/la zole052 »

da netko procita samo zadnja dva posta reko bi da se vec mjesec dana mucis... pa danas popodne si prvi post napisala, ovako nervozna neces sigurno rjesit problem... pogledaj si neku seriju, popi pivicu i zapali jednu i u krevet... a ako ti se neda muciti sa tim stvarima sutra eee u torbicu i posjeti momke u vip centru, biti ce sigurno sretni sto te vide, i reci im da imaju tako dobru korisnicku podrsku da si im morala donijeti osobno eee :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

..::Tea::.. je napisao/la:e a bi li se sta moglo napravit da instaliram windows...
Linux nema Virusa!!!
Nikakvih!!!
Nikada!!!
Meni je to dobra motivacija za ostati uz Linux... :D
Ali, lijepo ti sutra odnesi komp u VIP, pa neka ga oni poštelaju...
Najlakše ćeš si rještiti problem, a ostati ćeš uz Linux. ;)

gle fakat imate pravo..al da znate da je prva stvar koju sam prekjucer napravila zvala sluzbu i rekli su da ti ljudici koji se razumiju u to.oni koji pomagaju.e njih nema do 8.9. u rijeci rekla mi zena u sluzbi za korisnike...poslusat cu zzankolov savjet...a bome idem se malo i naspavat kava ..pocela je skola.gimnazija. jaoo..
puno vam hvala.zaista cijenim vasu pomoc..vracam se kad skupim zivaca da se jos malo zaj*...s laptopom...
uzivajte,..
jos jednom hvala...pozdrav :mrgreen:
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

umjesto XPa bolje staviti neku drugu linux distru :D Ubuntu ili Fedora,,,,,, oboje rade bez greske na Eee
Odgovori