Anime

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Anime

Post Postao/la Lutherus »

Za one koji vole ninja tematiku
Wrath of the Ninja
War is brewing in medieval Japan. Nobunaga, an evil half-demon warlord, is trying to rid the land of Kasumi, Hyuga, and Hagakure, the last remaining ninja schools and only obstacles that stand in his path of total domination over the land. Entrusted with three legendary weapons, three warriors are set out to stop him at all costs. United by fate with a common purpose, these warriors must decide if what they’re fighting for is worth the costs of their lives; for only together will their combined skills overcome evil.
http://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dt%C5%8Dden
jjj

Post Postao/la jjj »

Pogledah Boogiepop Phantom do kraja danas, i mogu ga preporučiti, ali samo onima koji nemaju ništa protiv toga da na kraju (ima samo 12 epizoda) shvate možda pola stvari koje su se dogodile, a za ostatak moraju kopati po internetima :)

Evo što Wikipedija ima za reći:
The story takes place in an unnamed Japanese city, a month after a pillar of light appeared in the night sky and five years after a string of serial killings. Boogiepop Phantom follows an ensemble cast of characters, mostly high school students, who are witnesses to the incident and its consequences. At the time of the series, high school students have started to disappear again and the blame is placed on Boogiepop, an urban legend who is said to be the personification of Death.

Each episode centers on different characters who sometimes have just a short involvement in the major events of the series. For this reason, many scenes are seen twice, from different perspectives, and some episodes are out of sequence, although there is a slow general time progression. An unusual visual style is employed wherein, for all but the last episode, a much reduced colour palette is used in conjunction with a vignette effect. The sound design features many varied music genres from Gregorian to electronic, and even some sounds that appear to be unique to the show. Through the non-linear style of the series, the characters are used to develop the central themes of the series: Change, Escapism, Memory, and Relationships.
jjj

Post Postao/la jjj »

Kino no tabi (2003)

Snippet s Wikipedije:
In Kino's Journey, the protagonist, Kino, accompanied by a talking motorcycle, a Brough Superior motorcycle named Hermes, travels through a mystical world of many different countries and forests, each unique in its customs and people. Kino only spends three days and two nights in every town, without exception, on the principle that three days is enough time to learn almost everything important about a place, while leaving time to explore new lands. (...) Kino's Journey explores what the anime director Ryūtarō Nakamura described as "a radical sense of beauty", and brutality, loneliness, nonsense, oppression and tragedy are often juxtaposed against compassion and a fairy-tale atmosphere.
Atmosfera zbilja jest bajkovita, tempo je prilično spor, naglasak je na priči i pričanju. Odlično. I neočekivano od serije čiji opis započinje ovako kako započinje :) Kada bih morao uspoređivati s nekom drugom, onda svakako SEL (čak dijele osoblje - režisera) - s time da je SEL (namjerno) većinu vremena zbunjujuć, dok je KnT većinu vremena razumljiv (pa je zato onih par trenutaka koji nisu bili neposredno razumljivi bilo classic WTF?), iako, naravno, razlike ne prestaju tu. Serija se sastoji od 13 epizoda, postoji kratki prequel (epizoda 0), i dva kraća filma (epizode su ~24 min. (intro i outro uračunati), prequel je ~14, a filmovi ~30 min.).
Zadnja izmjena: jjj, dana/u 29 ožu 2011, 23:37, ukupno mijenjano 2 puta.
jjj

Post Postao/la jjj »

Haibane renmei (2002)

Broj epizoda: 13
Prikladnost: Za djecu od 10 do 100+
Monolinijski uvod: Djevojka bez pozadinske priče (re)inkarnirana je kao amnezično anđeoliko stvorenje.
Sličnosti: Kino no tabi, SEL
Poveznice: Napisao ju je Yoshitoshi Abe, koji je radio i na SEL.
Ocjena: 8/10
jjj

Post Postao/la jjj »

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Ne bih trošio vrijeme na stvari koje se mogu pročitati na gornjem linku i sličnima, pa ću samo razložiti zašto uopće počeh gledati nešto što je na prvi pogled meni osobno nezanimljivo (kao npr. mechovi (ovdje, admittedly cool naziva "Knightmares")). Dakle. Death Note. Što? Pa, pogledah DN do kraja nedavno. Naglašavam do kraja jer razvlačih drugi story arc u besvijest, naprosto nisam htio da završi, a još manje da loše završi. I naravno, jest. Loše završio. U smislu kvalitete serije. Naprosto je nedostojno same serije (a manga je slična...eh). No, gledajući te epizode koje su mi ostale, podsjetih se (kao da mi je trebalo) zašto ga toliko volim, čak i ako glavni lik jest antipatični bezdušni gad koji zaslužuje smrt. Jednostavno (i sasvim nedefinirano) rečeno, pametan je. Sam serijal. Nekako se nadalo da nakon anti-klimaksa trebam nešto novo, heh, i gledajući preporuke (stare i nove), ispostavilo se da se izbor svodi na ili Monster ili Code Geass. CG već prije htjedoh gledati, no prvi nastavak mi se onda učinio lošijim no što sam navikao, pa ga odgodih na neodređeno. I zbilja, nije previše teško razumjeti zašto. Izgleda flowery. Uvod je cheesy. Uvodna pjesma je najlošija od svih koje sam imao prilike čuti. No, ustrajah jer htjedoh vidjeti kako će se Lelouch razviti. Dobra vijest je što serija ispadne fantastična. Loša vijest je da je mnogo manje pametna od Death Notea. Još negdje na početku pomislih "da je ovo Light [antinegativac/protagonist DN-a], serija bi sad bila gotova". No sada mi se to čini posve nebitno. Čak sam zadovoljan krajem. 50-ak epizode goodnessa. Čak je jedna od tri uvodne pjesme fantastična, heh. U svakom slučaju, srčano preporučam. All hail Britannia! :p
jjj

Post Postao/la jjj »

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha

Once upon a time in Tokyo...ne, nema veze s westernima, samo komentiram japansku fascinaciju raznim (ne)mogućim scenarijama za njihov metropolis. Ništa neviđeno, sam anime je kompetentan na svim područjima, bar za jedan ne-glupi akcijski anime, a najzabavniji (i najoriginalniji, ispravite me ako se varam) koncept jesu Contractori - ljudi s posebnim sposobnostima koje od njih iziskuju određenu radnju kao plaću za korištenje spomentih sposobnosti, što ide od pušenja cigareta preko pisanja poezije do slurpanja krvi djece. 7.5/10.

Ookami to Koushinryou

U fikcionalnoj srednjevjekovnoj Europi svi govore japanski :) Ovome je najbliži Kino no tabi u mnogočemu, pa tako ni ovdje nema puno akcije, naglasak je na dijalogu i odnosima, s time da ovdje ima ekonomije. Slutim da je ova serija popularna među furryjima :p, ali svejedno je izvrsna. 8.5/10.
Lutherus

Ghost shell

http://www.imdb.com/title/tt0113568/
Ghost in the Shell (攻殻機動隊 Kōkaku Kidōtai?, literally "Mobile Armored Riot Police") is a Japanese multimedia franchise composed of manga, animated films, anime series, video games and novels. It focuses on the activities of the counter-terrorist organization Public Security Section 9 in a futuristic, cyberpunk Japan (Hong Kong in the movie).

The first entry in the franchise was Shirow Masamune's Ghost in the Shell manga, first published in 1989 in Young Magazine. A sequel, Ghost in the Shell 2: Man-Machine Interface, was released in 2002, and a serialized manga, Ghost in the Shell 1.5: Human-Error Processor, which contained material that was planned for but not included in the sequel, was released in 2003.

The manga series has been adapted into two anime films, Ghost in the Shell and Ghost in the Shell 2: Innocence; two anime television series, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex and Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG; an OVA sequel of the TV series, Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society; and three video games: one PlayStation game, one PlayStation 2 game, and one PlayStation Portable game. The films and anime were produced by Production I.G.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_in_the_Shell

Krenul natrag gledati pred koj dan
jjj

Post Postao/la jjj »

odin je napisao/la:Ghost shell
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_in_the_Shell
Krenul natrag gledati pred koj dan
Namjeravaš ih sve (čitavu franšizu) pogledati? Gledah samo prvi, i OK je, ali nipošto ne zaslužuje tako visoko mjesto kakvo mu namjenjuje "zapadni" anime kanon. Možda ostali budu bolji...usput, ako sam dobro shvatio, ponovno gledaš? U tom slučaju, jesi li gledao remake prvog? Ima li nekih razlika osim a/v kvalitete?
Lutherus

Osobno remake ne priznam. Ako se mene pita nije nikad napravljen.
Krenul gledati ponovno jer smo trenutno u gurps cyberpunk kampanji pa mi dobro dođe malo za dobivanje inspiracije.
jjj

Post Postao/la jjj »

odin je napisao/la:Osobno remake ne priznam. Ako se mene pita nije nikad napravljen.
Heh. Zašto? Nisam imao dojam da su nešto ozbiljno zbrljali.
Odgovori