Informatika 1

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

DoDo
Spol: M

Re: Informatika 1

Post Postao/la DoDo »

csx je napisao/la:neznam kak je sa ferom.. valjda bolje nego na foiu...
nope. Microsoft sponzorira FER (zapravo ZPR (zavod za primjenjeno računarstvo, s kojeg je i dekan)), pa se dosta forsira Vista i .NET, a bez Visual Studija im je programiranje nezamislivo. Srećom postoje i drugi zavodi koji su skloniji alternativnim sustavima, prvenstveno Solaris, ali ima i linuxa (prvenstveno na zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave, koji u svojim računalnim labosima obavezno imaju instaliranu fedoru).

Naravno, ima i ljudi sa ZPR-a koji ne vole windowse. Sjećam se s predavanja o algoritmima... Učili smo da algoritam mora biti effective (obavljati svoju zadaću usprkos svemu) ali i efficient (obavljati svoju zadaću u razumnom vremenu) pa je profesor dao dobar primjer da je otvaranje foldera na Visti effective ali ne i efficient rofl rofl

Uglavnom, što se tiče ostalih zavoda, kolko imam dojam oni nastoje koristiti krosplatformska rješenja poput jave (ali i .NET-a, čija je 3.0+ verzija podržana samo na win :x :x :x :evil: ). Takva su rješenja najpotrebnija jer najveći dio ferovaca koristi razne verzije windowsa (najviše XP i Vista), ima dosta linuxaša (uglavnom ubuntu i fedora, ali i ostale distre), no ima i popriličan broj MacOS korisnika pa je potrebno udovoljiti svima.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
fridrik

Post Postao/la fridrik »

Da malo vratim loptu na škole ...

Mislim da sam uspio napraviti mali korak, nešto ... Pustio GNU/Linux na mala vrata u školu (bar svoju)!
Dobio dozvolu poučavati Linux jedan školski sat tjedno u okviru neobaveznih izvannastavnih aktivnosti!
Zanima me samo kakav će biti odaziv klinaca! Nadam se, veći od pet!? :) kava
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Svaka čast na inicijativi!!! :bravo :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Instaliraj compiz i pokazi klincima,to ce ih malo zainteresirat za linux,a onda kad se navuku na linux kao i mi pokazi im ostalo na linuxu i naravnio reci im za ovaj portal tj. LINUX ZA SVE(mala reklama rofl ) :D
fridrik

Post Postao/la fridrik »

Hvala!
Mislim da sa compizom baš neće ići, bar ne na svim mašinama, jer su kompovi u informatičkoj učionici
s nekakvom integriranom nikad čuo grafikom. Mada mislim kada vide compiz na jednom kompu poželjet će ga i na svome ... Hehehehe... :D

A za reklamu ovog portala ne trebate brinuti jer neće izostati! Jer nema budućnosti za novopećenog linuxaša bez ovakvih foruma ... kava

Kad nauče koristiti forum, najčešće VIDI-jev, uglavnom tamo baljezgaju svašta. Najčešće ono ćega ne bi trebalo biti na forumu ... Pa neka se nauče biti konstruktivni, kooperativni i tako to...
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Kad je već neko spomenuo zavode.
Da šta je sa ostalim zavodima?
Recimo sa vodenim zavodima. sroker
I am the one and only....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zlatkoA je napisao/la:Kad je već neko spomenuo zavode.
Da šta je sa ostalim zavodima?
Recimo sa vodenim zavodima. sroker
E, rista... ajd ne offtopičari.. već si dobio opomene i prijave... Daj pokušaj pisati u okviru teme... može?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

fridrik je napisao/la:Da malo vratim loptu na škole ...

Mislim da sam uspio napraviti mali korak, nešto ... Pustio GNU/Linux na mala vrata u školu (bar svoju)!
Dobio dozvolu poučavati Linux jedan školski sat tjedno u okviru neobaveznih izvannastavnih aktivnosti!
Zanima me samo kakav će biti odaziv klinaca! Nadam se, veći od pet!? :) kava

Držimo fige da ih bude bar 10!! :)

Compiz je dobra fora da privuče ljude. KDE4.1 je druga dobra fora da privuče ljude.... a kad nekog privučeš i pokažeš da aplikacija ima i da su dobre i besplatne i nema zna-se-već-čega (ne nije Voldermort) onda dalje stvari idu same od sebe...

Šteta što nije po dva sata tjedno...nekako mi se jedan školski sat čini premalo... :misli
tuxi

Post Postao/la tuxi »

Bolje išta nego ništa ;) Samo treba pokazati da itekako ima program za linux i to dosta dobre, ak niš drugo onda uzet win programe i pokazat da kakve alternative imaju na linux. Pa posle ozbiljne teme pustit da se malo zabavljaju s tux igricama :mrgreen:
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
fridrik

Post Postao/la fridrik »

Kako da pripremim LiveCD-e npr. Kubuntu-a ili openSUSE-a s KDE 4.1 ako su recentna izdanja koja se mogu skinuti s KDE 4.0, koji je poprilično nestabilan?
Možda sam propustio nešto!? :misli
Odgovori