access point

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
cybervd
Spol: M
Kontakt:

access point

Post Postao/la cybervd »

Bok,narode!

Da li mi netko može objasniti kak da napravim wireless mrežu pomoću access pointa iz postojeće adsl veze. Htio bih iskoristiti svoj adsl modem/router D-Link DSL-584T, ne da mi se kupovati wireless router kad imam ovaj. Da li treba konfigurirati access point ili je dovoljno samo ukopćati kabel? Na wireless mrežu bi se spajala dva laptopa, osim djeljenja internet veze, htio bih probati file sharing između dva kompa. Jedan komp ima windows xp i ubuntu 8.04, dok drugi windows vista ultimate. Što treba konfigurirati kod windowsa, a što kod ubuntua? Našao sam u Vemilu (najjeftiniji) ovaj access point, MICRONET access point SP918GK, pa me zanima da li netko ima iskustva sa ovim brendom?
Sokac
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: access point

Post Postao/la Sokac »

Nemam iskustva sa tim, imam s D-Linkom i njega preporučam /kao i večina ljudi. Dovoljno je samo ukopčat kabel (i eventualno podesiti ip adrese da nisu u konfliktu).
Sharing je vrlo lagan, samo sharaj i to je to. Pazi da ti firewall ne blokira. Najlakše da pogledaš dal je sve ok je preko nmapa (nmap -sP IP_ADRESA) ili pak direktno preko IP adrese (nije garantirano dal će reć dobar rezultat): Windows: \\IP_ADRESA; Linux: smb://IP_ADRESA.

Ako imaš još kakvih pitanja, slobodno :)
root

Re: access point

Post Postao/la root »

Nesto slicno ovome,mozda:

http://nerko.xm.com/sambaf8.html
Odgovori