Ubuntu prodavaonica

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Ubuntu prodavaonica

Post Postao/la iv@n »

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
tuxi

Re: Ubuntu prodavaonica

Post Postao/la tuxi »

Pa da. Samo treba jedan dobar marketing i ostalo ide sam od sebe. A što se prodaje tiče, iz nečeg se treba življet.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

Ima zanimljivih stvari. :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Što je je - dobre su im one majice sa motivima iz hardy-evog wallpapera :bravo
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dugo godina sam koristio Cyberlinkov Power Director za editiranje kučnog videa i bio sam prilično zadovoljan. (da kupio sam ga legalno) Tako da bi mi bilo drago da takvo što opet mogukupiti za Linux. Znam da bi me Stallman i GNU zajednica sada prozvali, a li ne volim ja Linux zbog GNU-a , nego zato jer je dobar!
masnipalac

Post Postao/la masnipalac »

pozdrav...kupovati softver...hm, zvući poznato....čini mi se da se ubuntu polako pretvara u windows...masovnost, komercijalizacija softvera, šta je sljedeće....srećom ima još distri i softvera koji doista nikad neće biti na prodaju, a to je mislim i suština "slobodnog softvera".....moje skromno i neupućeno mišljenje je da bi linux i sve za linux trebalo biti besplatno...
eto, molim da mi ne zamjerite, ako sam pogrešio...usput, sajt je fenomenalan...puno uspjeha u daljnjem radu i lijepi pozdrav od korisnika (nažalost jedinog ovde) linuxa iz Krapnja (otok pored Šibenika)....živili
Ubuntu-do yaya -- Zagorje-do Mexika :D
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Opa shop!
Pa dobro ima i mandriva shop a isto tako i suse mislim.
A Ubuntu pa to je bilo samo pitanje dana.
Toliko popularan(mada stvarno ne kužim zašto) tj provikan a ima kupovinu.
Eh....vidjet će mo šta će bit dalje....
I am the one and only....
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

joj dobro neke sitnice koje imas opciju za kupiti mos mislit velike li stvari vazno je da je UBUNTU free i sve sto se veze na njega,,,,,, a sto se tice ovoga sto se prodaje bez toga se moze vrlo lako sa free stvarima ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

masnipalac je napisao/la:pozdrav...kupovati softver...hm, zvući poznato....čini mi se da se ubuntu polako pretvara u windows...masovnost, komercijalizacija softvera, šta je sljedeće....srećom ima još distri i softvera koji doista nikad neće biti na prodaju, a to je mislim i suština "slobodnog softvera".....moje skromno i neupućeno mišljenje je da bi linux i sve za linux trebalo biti besplatno...
eto, molim da mi ne zamjerite, ako sam pogrešio...usput, sajt je fenomenalan...puno uspjeha u daljnjem radu i lijepi pozdrav od korisnika (nažalost jedinog ovde) linuxa iz Krapnja (otok pored Šibenika)....živili
Pozdrav i tebi.. nisi, uopće nisi pogriješio i Linux ze zato i zove GNU/Linux, no to zapravo znači da nebi trebali upotrebljavati niti restricted zatvorene drivere. To nas zapravo stalno vraća na Stallmana i njegov GNU koncept. No, tu dolazimo do slijedećeg paradoksa kojeg ja ne znam rješiti. Možda netko vidi dalje od mene. Naime stav je slijedeća:
  1. GNU/Linux je potpuno otvoren.
  2. Komercijalne firme odluče dio svojih proizvoda staviti i na GNU/Linux platformu, a ono što produciraju za Windowse ostaviti zatvoreno i na naplati. Od nečega moraju živjeti, a Linux je zgodna reklama.
  3. Vrijeme teče...
  4. Na kraju korisnici Windowa shvate da Linuxaši sve imaju mukte, a oni plaćaju, pa se i ti korisnici odluče preći na GNU/Linux.
  5. Firme koje taj proizvod prodaju Windowsašima i žive od toga lagano gube sredstva i propadaju...
  6. Software za Linux više ne razvijaju i sve odlazi u zaborav...
Ili postoji i svjetlija vizija ovoga??
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

speedy je napisao/la:joj dobro neke sitnice koje imas opciju za kupiti mos mislit velike li stvari vazno je da je UBUNTU free i sve sto se veze na njega,,,,,, a sto se tice ovoga sto se prodaje bez toga se moze vrlo lako sa free stvarima ;)
Tako je, po meni dok imaš GNU alternativu, nema straha! A tko želi neki posebni komad software, zašto da ga ne kupi...
Odgovori