Britansko računalo za 140 kn uskoro ulazi u proizvodnju

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: Britansko računalo za 140 kn uskoro ulazi u proizvodnju

Post Postao/la Hugo »

retsam je napisao/la:Fedora NIKAKO, jedina distribucija koja nije uspjela prenociti na mom racunalu (i za to nisam ja kriv), uvjek se nesto sjebe, a yum je najcesce krivac zajedno sa selinuxom. Kernel ne bi zelio komentirati, neka se ugledaju na opensuse ekipu.
Šta fali kernelu na Fedori? Nije nikakvo podbadanje, nego sam slabo upućen pa me zanima zašto je toliko lošiji od recimo OpenSusea.

Što se tiče stabilnosti, ja nemam nekih velikih prigovora. Evo Fedoru 16 koristim od prve alphe, i dosad nisam imao velikih problema - u smislu da je sustav postao neupotrebljiv ili teško popravljiv. Znalo se dogoditi da se Shell malo malo restartira sam od sebe, ali to je to. Sad radi ko vurica.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
retsam

Post Postao/la retsam »

@Hugo diffaj config file :bleh

Fedora ne koristi kernel previse razlicit od vanille, poneki patchevi (valjda ne zele oskvrnuti liki i djelo linusa i ulizujum mu se) dok recimo debian i opensuse heavy patchiraju kernel (opensuse ima preko 400 patcheva ) , zapravo je najbolje procitati changelog.

fedora je nestabilno smece, a yum je spor i nikad nije radio kako spada, ocito da nedjeli previse ljudi moj dojam, 1 distribucija 100 cudi :) .

EDIT: gnome shell je jos radio najpristojnije, nisam naisao na nesto vecih poteskoca i bugova prilikom koristenja.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

Spomenes Fedoru i odma' paljba. Rekao sam Fedora iz vec navedenog razloga.
Probao sam Fedoru 15 na svom laptopu i nije radila kako treba ali sam pretpostavio da ne prepoznaje moj hardware u potpunosti kao i vecina distri te generacije.

No kako sada vidim nije u tome bila stvar.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
zole052

Post Postao/la zole052 »

max360se je napisao/la:Spomenes Fedoru i odma' paljba.
nije to nista... da vidis kada netko spomene ubuntu :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ubuntu isto ima ružan kernel.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Lutherus je napisao/la:Ubuntu isto ima ružan kernel.
...koji, bar što se tiče zadnjeg LTS-a, radi bolje od većine ostalih 2.6.32 baziranih. ;) :mrgreen:
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Lutherus

Ako trebaš stari i stabilan kernel onda centos
Cooleech
Moderator

Lutherus je napisao/la:Ako trebaš stari i stabilan kernel onda centos
Jesi probao instalirat (ne kompajlirat) ffmpeg na CentOS? ;) Meni nije pošlo za rukom. Možda tko iskusniji bi znao kako. :zvizdi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Lutherus

Ne koristim centos. Ipak više volim friški software.
Cooleech
Moderator

Nisam ni ja baš svakodnevno koristio CentOS, ali sam ga višestruko puta isprobavao (i live i virtualno). Meni više paše stabilnost OS-a, nego friški softver. ;) A sa PPA-ovima sam na balansi. :)
Odgovori