TPrometScreenlet

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
DoDo
Spol: M

Re: TPrometScreenlet

Post Postao/la DoDo »

Najjednostavnije ti je početi učiti python tako da mijenjaš postojeći screenlet i prilagođavaš ga sebi. Naravno, moraš znati osnovne koncepte programiranja da bi mogao razumjeti kod.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

Malo offtopica

Ja sam razmisljao napraviti plasmoid za KDE, ali neisplati mi se pisati kad se API mijenja. Cekam da se ustabili. A i ima bindinga samo za Ruby. Radi se na bindu za Python(vjerojatno dok dodje KDE 4.2), ali tu dolazi problem. Uskoro izlazi Python 3.0, a binding se radi s 2.6. Takodjer nema nikakvih tutoriala sto me muci. Raditi napamet mi izgleda beznacajno.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Pa... ovo mi je prvi puta da sam napravio korisnu aplikaciju u pythinu. Pošto sam u pythonu znao samo osnove (a imam dosta znanja iz C, pogotovo php) lako sam pokopčao stvari. Uz par primjera na netu i pomoć relje (pomogao mi je kako da se logiram na site [preuzimanje cookiea je bilo potrebno]), uspješno sam riješio problem u pythonu. Nakon toga sam to ubacio pretvorio u funkciju kako bih ju mogao pozvati u screenletsu.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Kombinacijom Šokčevog koda iz TPrometScreenleta i Google Calendar plasmoida, napravio sam TPromet plasmoid za KDE 4.

Isprobano radi na KDE 4.2 na fedori i kubuntuu. Isprobajte sami pa da ga zajedno malo doradimo (neki cool skin bi mu dobro došao).

Plasmoid se nalazi na KDE-look.org.
mmmy

Post Postao/la mmmy »

Sokac je napisao/la:
Molim komentare od svakog tko proba.

Download (v0.5 beta) - http://sokac.net/download/TPromet.tar.gz
Sokac molim te pomoć.
Instalirao sam Screenlet manager iz Synaptica (Ubuntu 9.10)
Skinuo sam gornji paket i otpakirao ga u /usr/share/screenlets/, gdje je formirana mapa TPromet.
Kada pokrenem Screenlets manager, TPromet imam u popisu programčića on se uredno starta i prikaže na desktopu sa porukom: "Nema podataka. Provjerite ispravnost podataka, režnu vezu, te kliknite za refresh!"

Ne starta se dio programa za upis mog korisničkog imena i lozinke!

Pokušao sam ih ručno unijeti u
class TPrometScrenelet (screnlets.Screenlet):
...
korisnik=''
lozinka=''

ali ne funkcionira (ni kada upišem unutar apostrofa ni kada pišem bez njih!
mmmy

Post Postao/la mmmy »

mmmy je napisao/la: Ne starta se dio programa za upis mog korisničkog imena i lozinke!
Pojašnjenje: pod Postavke-TPromet uredno unesem username i password, pritisnem primjeni i vrati se poruka iz mog prethodnog posta!
DoDo

Post Postao/la DoDo »

mmmy je napisao/la: Pojašnjenje: pod Postavke-TPromet uredno unesem username i password, pritisnem primjeni i vrati se poruka iz mog prethodnog posta!
T-Com je promijenio web stranice za prikaz prometa te zbog toga vise ne radi ni TPrometScreenlet niti plasmoid za KDE.

Sad su presli na onaj moj.t-com kojeg se jos nismo potrudili rasturit i skuzit kako povuci podatke o prometu iz njega.
mmmy

Post Postao/la mmmy »

DoDo je napisao/la:
mmmy je napisao/la: T-Com je promijenio web stranice za prikaz prometa te zbog toga vise ne radi ni TPrometScreenlet niti plasmoid za KDE.
Kod mene je sada proradio Sokac-ev screenlet!
Hvala.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

DoDo je napisao/la:Sad su presli na onaj moj.t-com kojeg se jos nismo potrudili rasturit i skuzit kako povuci podatke o prometu iz njega.
Hmm, meni još uvijek radi onaj (uskoro bih mogao staviti verziju 1.0 jer sad screenlets omogućava password field. A i trebalo bi vidjeti šta je s tim novim moj t-com
Odgovori