TPrometScreenlet
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- DoDo
- Spol: M
Re: TPrometScreenlet
Najjednostavnije ti je početi učiti python tako da mijenjaš postojeći screenlet i prilagođavaš ga sebi. Naravno, moraš znati osnovne koncepte programiranja da bi mogao razumjeti kod.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Tux Slave
- Kontakt:
Malo offtopica
Ja sam razmisljao napraviti plasmoid za KDE, ali neisplati mi se pisati kad se API mijenja. Cekam da se ustabili. A i ima bindinga samo za Ruby. Radi se na bindu za Python(vjerojatno dok dodje KDE 4.2), ali tu dolazi problem. Uskoro izlazi Python 3.0, a binding se radi s 2.6. Takodjer nema nikakvih tutoriala sto me muci. Raditi napamet mi izgleda beznacajno.
Ja sam razmisljao napraviti plasmoid za KDE, ali neisplati mi se pisati kad se API mijenja. Cekam da se ustabili. A i ima bindinga samo za Ruby. Radi se na bindu za Python(vjerojatno dok dodje KDE 4.2), ali tu dolazi problem. Uskoro izlazi Python 3.0, a binding se radi s 2.6. Takodjer nema nikakvih tutoriala sto me muci. Raditi napamet mi izgleda beznacajno.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Pa... ovo mi je prvi puta da sam napravio korisnu aplikaciju u pythinu. Pošto sam u pythonu znao samo osnove (a imam dosta znanja iz C, pogotovo php) lako sam pokopčao stvari. Uz par primjera na netu i pomoć relje (pomogao mi je kako da se logiram na site [preuzimanje cookiea je bilo potrebno]), uspješno sam riješio problem u pythonu. Nakon toga sam to ubacio pretvorio u funkciju kako bih ju mogao pozvati u screenletsu.
- DoDo
Kombinacijom Šokčevog koda iz TPrometScreenleta i Google Calendar plasmoida, napravio sam TPromet plasmoid za KDE 4.
Isprobano radi na KDE 4.2 na fedori i kubuntuu. Isprobajte sami pa da ga zajedno malo doradimo (neki cool skin bi mu dobro došao).
Plasmoid se nalazi na KDE-look.org.
Isprobano radi na KDE 4.2 na fedori i kubuntuu. Isprobajte sami pa da ga zajedno malo doradimo (neki cool skin bi mu dobro došao).
Plasmoid se nalazi na KDE-look.org.
Sokac molim te pomoć.Sokac je napisao/la:
Molim komentare od svakog tko proba.
Download (v0.5 beta) - http://sokac.net/download/TPromet.tar.gz
Instalirao sam Screenlet manager iz Synaptica (Ubuntu 9.10)
Skinuo sam gornji paket i otpakirao ga u /usr/share/screenlets/, gdje je formirana mapa TPromet.
Kada pokrenem Screenlets manager, TPromet imam u popisu programčića on se uredno starta i prikaže na desktopu sa porukom: "Nema podataka. Provjerite ispravnost podataka, režnu vezu, te kliknite za refresh!"
Ne starta se dio programa za upis mog korisničkog imena i lozinke!
Pokušao sam ih ručno unijeti u
class TPrometScrenelet (screnlets.Screenlet):
...
korisnik=''
lozinka=''
ali ne funkcionira (ni kada upišem unutar apostrofa ni kada pišem bez njih!
Pojašnjenje: pod Postavke-TPromet uredno unesem username i password, pritisnem primjeni i vrati se poruka iz mog prethodnog posta!mmmy je napisao/la: Ne starta se dio programa za upis mog korisničkog imena i lozinke!
- DoDo
T-Com je promijenio web stranice za prikaz prometa te zbog toga vise ne radi ni TPrometScreenlet niti plasmoid za KDE.mmmy je napisao/la: Pojašnjenje: pod Postavke-TPromet uredno unesem username i password, pritisnem primjeni i vrati se poruka iz mog prethodnog posta!
Sad su presli na onaj moj.t-com kojeg se jos nismo potrudili rasturit i skuzit kako povuci podatke o prometu iz njega.
Kod mene je sada proradio Sokac-ev screenlet!DoDo je napisao/la:mmmy je napisao/la: T-Com je promijenio web stranice za prikaz prometa te zbog toga vise ne radi ni TPrometScreenlet niti plasmoid za KDE.
Hvala.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Hmm, meni još uvijek radi onaj (uskoro bih mogao staviti verziju 1.0 jer sad screenlets omogućava password field. A i trebalo bi vidjeti šta je s tim novim moj t-comDoDo je napisao/la:Sad su presli na onaj moj.t-com kojeg se jos nismo potrudili rasturit i skuzit kako povuci podatke o prometu iz njega.