Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Post Postao/la Lutherus »

ftp i print server
multimedija
mail
internet
forum software
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

gMajstor je napisao/la:Pa da krenemo redom: internet prodavnica, internet portal (kompletno uređeno i jedno i drugo, slike, grafika, podešavanja, održavanje sajtova ...), knjigovodstvo, projektovanje (alata i proizvoda kojima se bavi moja firma) ... ukratko, sve što je vezano za firmu. Windows uopšte i ne koristim.
:thumbs
Eto vidiš, a već sam mislio da si neki win fanboy s obzirom na neke postove. Kako si riješio knjigovodstvo i projektiranje pod linuxom, koje programe koristiš za to?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

drone je napisao/la:
gMajstor je napisao/la:Pa da krenemo redom: internet prodavnica, internet portal (kompletno uređeno i jedno i drugo, slike, grafika, podešavanja, održavanje sajtova ...), knjigovodstvo, projektovanje (alata i proizvoda kojima se bavi moja firma) ... ukratko, sve što je vezano za firmu. Windows uopšte i ne koristim.
:thumbs
Eto vidiš, a već sam mislio da si neki win fanboy s obzirom na neke postove. Kako si riješio knjigovodstvo i projektiranje pod linuxom, koje programe koristiš za to?
Nisam ja winfanboy, samo neke stvari sagledavam iz svog ugla.
Knjigovodstvo, za sad vodim putem Libreofficea, još dok je bio OpenOffice napravio sam određene obrasce (moćan alat ako zna s njim da se radi) itd. Sve u svemu, radi ok. Mada sad trenutno testiram jedan drugi (da kažem) program, kojem je namena bio da bude nešto drugo, ali koji sam preradio. Pa ako bude radilo sve ok podeliću sa vama. Doduše ima podešavanja itd, ali u suštini za sad sve radi pristojno, sasvim fino može da se koristi. Videću da do kraja godine celo knjigovodstvo prebacim na njega (doduše i dalje ce morati da se koristi LibreOffice, za određene proračune). Ali o tom potom, kad se sve dovede do radne faze.
Što se tiče konstruisanja, pa imam i QCad i FreeCad, ali da se ne lažemo, ni jedno od toga ne moze da zameni AutoCAD. Tako da AutoCAD mi je instaliran na računaru putem Winea. Radi odlično, štaviše, lakše radi nego dok sam koristio WindowsXP. Problem sa AutoCADom je taj što najnoviji ne može da se instalira na Linux, već samo starije verzije, ali i one su daleko bolje od QCad ili FreeCAD .
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

E onda ću te zamoliti da napišeš članak kako usposobiti autocad da radi po winom, kaj sve treba, dakle kompletan tutorijal
devil

Post Postao/la devil »

sa linuxom odgovaram za 10% dnevnog svjetskog internet prometa :)

osim toga deskotp im je nfs/upnp media server, web server, mysql server.. isto ko i laptop. testing masine za razne penetration testove i slicne gluposti
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

devil je napisao/la:sa linuxom odgovaram za 10% dnevnog svjetskog internet prometa :)
tako nekako.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
xylik

Post Postao/la xylik »

Programiranje za faks u C-u(KDevelop), multimedia i razno prčkanje po sustavu.
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:ftp i print server
multimedija
mail
internet
i jos uredski alati, GCC i file server
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
devil

Post Postao/la devil »

simke je napisao/la:
devil je napisao/la:sa linuxom odgovaram za 10% dnevnog svjetskog internet prometa :)
tako nekako.

pa zapravo da.. jer odrzavam mali miljon servera sa kojih ide nekih 10% internet prometa dnevnog (terabit/sec)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

devil je napisao/la:
pa zapravo da.. jer odrzavam mali miljon servera sa kojih ide nekih 10% internet prometa dnevnog (terabit/sec)
I onda je svizac zamotao čokoladu:) rofl rofl
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori