Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: Koje ozbiljne poslove radite na linuxu ?

Post Postao/la drone »

max360se je napisao/la:Rekao je da s kolegom isprobava par distri.

Zasto Debian based? Pa zato sto je stabilniji, kod Archa recimo ti se moze dogodit da di update sj**e OS i sto ona, a posao ceka.
Backup, mladiću, backup. Poželjno za svaki OS.
Nego, što ako hoću novu verziju programa koja je dobila baš neke funkcije koje su mi nedostajale? Dodavati repoe, instalirati ručno ako postoje novi paketi ili kompajlirati? Ali onda ode stabilnost.
Ma ok... i ja bih za desktop, odnosno workstation u firmi vjerojatno izabrao Ubuntu LTS i to ovaj novi s 5 godina podrške (iako to možda i nije toliko presudno, ali djeluje pozitivno na psihu) :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

drone je napisao/la:
max360se je napisao/la:Rekao je da s kolegom isprobava par distri.

Zasto Debian based? Pa zato sto je stabilniji, kod Archa recimo ti se moze dogodit da di update sj**e OS i sto ona, a posao ceka.
Backup, mladiću, backup. Poželjno za svaki OS.
Nego, što ako hoću novu verziju programa koja je dobila baš neke funkcije koje su mi nedostajale? Dodavati repoe, instalirati ručno ako postoje novi paketi ili kompajlirati? Ali onda ode stabilnost.
Ma ok... i ja bih za desktop, odnosno workstation u firmi vjerojatno izabrao Ubuntu LTS i to ovaj novi s 5 godina podrške (iako to možda i nije toliko presudno, ali djeluje pozitivno na psihu) :)
Eto jasno ti je.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Ali_

Post Postao/la Ali_ »

drone je napisao/la: Ma ok... i ja bih za desktop, odnosno workstation u firmi vjerojatno izabrao Ubuntu LTS i to ovaj novi s 5 godina podrške (iako to možda i nije toliko presudno, ali djeluje pozitivno na psihu) :)

Potpisujem ... :thumbs
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

drone je napisao/la:
max360se je napisao/la: Nego, što ako hoću novu verziju programa koja je dobila baš neke funkcije koje su mi nedostajale? Dodavati repoe, instalirati ručno ako postoje novi paketi ili kompajlirati?
Čuj, ja sam skužio da je ovo često akademski argument, ali recimo da se takva situacija stvarno pojavi onda imamo pitanje: da li si možeš u poslu priuštiti da ti komp kao tvoj glavni alat ne radi ispravno jedan ili više dana? Ovo je ozbiljno pitanje ako kaniš koristiti neki rolling release jer će ti se kad tada dogoditi neki zaje**.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
max360se

shrike ne izvrci tko je sto napisao
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

max360se je napisao/la:shrike ne izvrci tko je sto napisao
Što sam izvrnuo? Nisam ništa izrvnuo!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

max360se je napisao/la: Nego, što ako hoću novu verziju programa koja je dobila baš neke funkcije koje su mi nedostajale? Dodavati repoe, instalirati ručno ako postoje novi paketi ili kompajlirati?
one komade softvera od kojih trebaš nove verzije instattno instaliraš sam, i to pomogućnosti u home folder tako da se sami kroz svoj apdejt mogu apdejtati. ja imam tako eclipse instaliran i firefox. sada mi je apdejt za eclipe mar megabajte, a prije kad je bio normalno instaliran morao sam ga cjelog povlačiti, i on bi se praktički reinstalirao a ne apdejtao.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
max360se

Pa to što quotate nisam ja napisao, nego drone.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

max360se je napisao/la:Pa to što quotate nisam ja napisao, nego drone.
ahaaaa. ma joj, to je slučajno :(
max360se

Znam da je slucajno, samo moram na vrijeme rec, da kasnije ne bi bilo.
Odgovori