Pa evo, za probu sam prije skoro 6 mjeseci stavio svoj config file u ruter u kojem sam onemogućio tu komunikaciju s Iskonom, plus još koješta, omogućio ssh login u ruter i za sada sve radi. Firmware nisam dirao, nije bilo potrebe. Lijepo stavi taj Siemens, makni njihov, a ako se slučajno totalno zblesira, vrati njihov.koora je napisao/la:Neznam kakva je komunikacija na smjeru Iskon - router, bi li ovako nešto bilo sigurno. Da mi se stvar ne zablesira i ispadne da "nisam koristio službenu opremu". Prva iskustva s podešavanjima routera i mreže su mi ovo jer dosad nisam imao ovakvih problema.
To je bojim se problem s Carnetom i njihovim glupim pravilima da se smije samo jedan komp/korisnik spajati, pa onda provider (u ovom slučaju Iskon) onemogući router jer inače ako to ne naprave, router podiže PPPoE i s tim u vezi ip-masquerading ili nešto slično u NAT-u, tako da bez obzira koliko kompova spojiš iz LAN-a, prema van izgleda kao da je jedan. Kao što sam prije već rekao, takvih problema nisam imao, sx763 radi u router modu od prvog dana.
Probaj, nema druge