Vjerujete li u Boga?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: Vjerujete li u Boga?

Post Postao/la Markec »

zole052 je napisao/la:
Markec je napisao/la:Imam pitanja za vas, dali vi vjerujete u (nema sexa prije braka, isto tako kazu da je i mastubiranje teski grijeh.
Ti to ozbiljno pitas?
E sada ja stvarno sumljam da znam nekoga tko nije nikada masturbiro. A sto se tice sexa prije braka... ah, ni to neznam. Bilo bi zanimljivo cuti razmisljanja nekoga kome je masturbacija teski grijeh i da se nije sekso prije braka :mrgreen:
Da ozbilno pitam, gle sreo na chatu jednu curu koja svaki dan ide u crkvu i ono kaze da to Da je sex i mastubiranje teski grijeh, da se s time vrijeđa bog.
Cura mi je rekla da se bog prikazao u hostiji, evo ovo je d okaz za koji sam ju pitao http://www.dozule.org/HRVATSKA/HR_libri ... istico.htm to priznaje crkva.

Ono gdje sam cuo da znanstvenici kazu da oni koji mastubiraju manje imaju problema sa rak prostatom kaze da je to cista laz.
Pitao ju sto misli o mekiju torabiju, cuo za njega u novinama, da je je iscjelio ljude. Kaze da su to lazni prorocni da kroz njega komunicira Sotona a ne Bog, I da to ozdravljenje je uglavnom trenutno .
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Markec je napisao/la:Da ozbilno pitam, gle sreo na chatu jednu curu koja svaki dan ide u crkvu i ono kaze da to Da je sex i mastubiranje teski grijeh, da se s time vrijeđa bog.
Zato postoji ispovijed :twisted:
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
zole052

Post Postao/la zole052 »

Markec je napisao/la: Da ozbilno pitam, gle sreo na chatu jednu curu koja svaki dan ide u crkvu i ono kaze da to Da je sex i mastubiranje teski grijeh, da se s time vrijeđa bog.
Ajde onda cemo svi u pakao, barem ce biti dobra ekipa tamo :mrgreen:
U raju je lijepo ali u paklu je ekipa.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Onaj tko traži Boga, naći će ga. Ne zato što on zaista postoji, već što mu Bog treba. Moja majka i pokojna baka su veliki vjernici, odgojen sam u tome duhu, pa i sam vjerovao u ono što su mi rekli, i imao određeni strah od, Boga koji je milosrdan.

Naravno, kad čovjek dovoljno sazrije da odbaci tuđa uvjerenja, nametana od najranijeg djetinjstva, zdrava logika i razum prevladaju. Moji su ostali pomalo šokirani, posebno kad sam u srednjoj školi odbio pohađati vjeronauk (pohađao sam satove etike), a ni dan danas ne prihvaćaju tu činjenicu kao nešto finalno, iako su moji stavovi prilično jasni.

U Crkvu odem jedino kada je nekome bliskome sahrana, iz poštovanja prema toj osobi, kako bi je ispratio u skladu sa njenom vjerom. Možda ja želim da se moj pepeop raspe po moru, u nekakvo cvijeće, ili nešto treće - a štogod to bilo, jedini je način da me se isprati kako treba, sve ostalo je samo sebični čin uklanjanja vlastite boli. Također, ako budem imao djece, sigurno neće ići na nikakva pranja mozga, već kad dovoljno sazriju, neka si odrede vlastita uvjerenja.

Nemam običaj pisati velike postove, pa ću ovdje i završiti. Samo još da kažem kako mi je žao što nisam vjernik, jer oni u svakoj životnoj situaciji, koliko god teška bila, znaju da se imaju na koga osloniti, moliti se, i općenito - kroz život prolaze sa manje straha ("though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil"). Mi ostali možemo se osloniti, najčešće na sebe same, ili ako ste dovoljno sretni, na pokoju dobru dušu oko sebe u vidu obitelji ili prijatelja.

Isto tako, ne vjerujem da je život, pogotovo jedan složen mehanizam kao što je čovjek (u to sam se uvjerio i neki dan na izložbi koju sam spominjao) nastao sasvim slučajno. Nekakvo "više biće", nazovimo ga tako, možda i postoji u obliku koji je nama i nepojmljiv, a vrlo je vjerovatno da za svog životnog vijeka, nećemo saznati ništa više no što znamo i danas.

Nije lako živjeti u neznanju, ali još je gore živjeti u zabludi, IMHO naravno.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
csx

Post Postao/la csx »

Markec je napisao/la: Cura mi je rekla da se bog prikazao u hostiji, evo ovo je d okaz za koji sam ju pitao http://www.dozule.org/HRVATSKA/HR_libri ... istico.htm to priznaje crkva.
nek ti ta cura objasni ovo:
slika
:mrgreen:
Markec

Svijet više neče biti isti za 50 godina

Post Postao/la Markec »

Evo jedan video koji pokazuje da se islam širi, da svijet za 50 godina više neče biti isti.
http://www.youtube.com/watch?v=B0CkhADOpwo
Sto mislite o tome, ima li tu istine ?

Kod muslimana se više djece rađa dok kod Kršcana i ostalih vjera taj broj je jako malen, nedovoljno velik da bi opstao.
dupin

Re: Svijet više neče biti isti za 50 godina

Post Postao/la dupin »

Nisam pogledao,ali debelo smrdi na propagandu.Ista se priča pričala u Jugi za Kosovo.Svi preskaču pitanje ima li to veze sa obrazovanjem,poslom,stilom života,...Sva društva u kojima se rađa više djece nego što je to prosjek na zapadu,smatraju se zaostalima,primitivnima i na taj ih se način dehumanizira.Licemjerstvo!
Nema veće religije od istine!
jasox

Post Postao/la jasox »

Markec je napisao/la:Evo jedan video koji pokazuje da se islam širi, da svijet za 50 godina više neče biti isti.
http://www.youtube.com/watch?v=B0CkhADOpwo
Sto mislite o tome, ima li tu istine ?

Kod muslimana se više djece rađa dok kod Kršcana i ostalih vjera taj broj je jako malen, nedovoljno velik da bi opstao.
Ne to ja samo propaganda Geert Wilders-ove stranke iz Holandije. Jednostavan primjer kontrole uma i zastrasivanja.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Zahebi to, ionako kroz 80 do 120 godina bude više od 96% populacije ateista.
Markec

Post Postao/la Markec »

Lutherus je napisao/la:Zahebi to, ionako kroz 80 do 120 godina bude više od 96% populacije ateista.
Znaš, meni to ne smeta, hoču reć, bolje je biti ateist nego neki drugi vjernik. večina vjernika ni ne prihvača znanost niti ikakve teorije o nastanku, jednostavno se drze kurana ili biblije ko pijana plota.
Zaključano