openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la drone »

stefan je napisao/la:Da, moguće da se nekome ni ne pojave problemi jer unaprijed znaju što dirati a što ne dirati :D
Pa, u biti nisam ništa ni dirao, samo pustio da napravi update nakon instalacije i u nm utipkao podatke za mrežu.
Ovo sa wifi-om, power managerom i screen saverom mi se nikad nije desilo (bez obzira na verziju KDE-a ili openSUSE-a). Ok Newtwork manager je imao svoje mušice ali prije par godina...
Nađoh na netu sličnih iskustava s wifi, ali za bete, uglavnom pitanja po forumima. Evo i jedan članak s identičnim wifi problemom: http://www.zdnet.com/notes-on-opensuse- ... 010026309/
U svakom slučaju, iako ih nazivaš "bugići", to su ozbiljne smetnje... :(
Mislim da su bugići jer vjerujem da se lako riješe, ali možda griješim. Probat ću večeras nadograditi KDE, možda se popravi samo od sebe :)
Očito još uvijek vrijedi "vrijeme stabilizacije" od 2-3 tjedna nakon release-a :(

Makar ja nisam imao nikakvih problema osim nvidia drajvera.

Doma još nisam instalirao, a tu ide dual boot, na ATI drajvere i slabiji hardware... Vidjeti ćemo što će biti. Ali ne još :)
Ma tebi možda bude radilo sve ko podmazano. Ja sa Suseom nikad ni na jednom kompu nisam imao sreće bez obzira radilo se o friškim releasovima ili ovima što su već odstajali u pacu. Iako moram priznati da mi je to već pomalo čudno. szbunjen
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la:Eto mene na openSusetu. Prvi utisak odličan, doduše nije lakoca kao sa Kubuntuom, još uvek mi nešto skida s neta, neke jezike i pitaj boga šta ... ali ajde da kažemo da radi odlično. Zaista ovo je prvi Opensuse koji radi iz prve. Radi lako, štaviše za sad radi lakše od onog pređašnjeg Kubuntua. Videćemo kasnije šta će i kako će da se pokaže. Zadovoljan jesam, da je nešto posebno brži od onog Kubuntua i nije. Može se reći da radi isto brzo, samo nekako lakše (nema tih povremenih zamaranja kad se najednom otvore više programa), ali toga nije bilo ni u samom startu na Kubuntuu, ta boljkavi se tek kasnije pojavila. Za sad mislim da će da ostane openSuse ovde na ovom računaru, ali videću. Ukratko zadovoljan sam. Prvi openSuse nakon više godina koji zaista i radi.
sacekaj, stici ce problemi... ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

@drone, pogledaj screensaver pod systemsettings --> display
Za nm, sa 4.9 dolazi nm 0.9.0.4 pa to možda riješi problem
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Nele

Post Postao/la Nele »

Probao live cd kad ono greska jer ne moze da pise u neki fajl.
_samir

Post Postao/la _samir »

drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Kad pročitam ovakve budalaštine oćelavim odmah:
There are some distros like Arch or Gentoo which are hard to install or use but whether you talk about Ubuntu, Linux Mint, Kubuntu, Fedora or openSUSE -- all these distros can be used with greater ease.
Ne vidim po čemu bi upotreba jednom podešenog Archa ili Gentooa s KDE-om bila teža od Susea ili neke od navedenih distribucija.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Ukratko, nakon par sati korišćenja ostavio je na mene neverovatno pozitivan utisak. Prvi OS od Kubuntu11.04 koji sam instalirao a da radi bez problema. Od svih koje sam do sad probao, ovo je distribucija koja je zaista ok. Doduse ja sak Kubuntu korisnik, pa mi nedostaju poneki prograami koji tamo postoje, a ovdew ih nema. ali ok postoji zamena. U svakom slucaju sve preporuke. Malo mi je stranoo dodavanje repoa (nisam to radio duze vreme), ali snaci cu se vec. Razlika između kubuntu 12.04 i openSise 12.2 je ogromna ukorist stabilnosti i brzine u openSise, dok opet kolicina programa je ipak na strani Kubuntua. Eto ukratko.
p.s. : Stefane, kad ja moram pre tebe da isprobam, mislim zaista si postao neozbiljan ;)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la:p.s. : Stefane, kad ja moram pre tebe da isprobam, mislim zaista si postao neozbiljan ;)
Ma isprobao sam ja na poslu na "rezervnom" kompu. Doma ne smijem ništa dirati jer inače ne mogu raditi... Tek za 2-3 tjedna.

Kad gMajstor kaže za openSUSE da je ok, onda su to dva plusa! :D
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

ej, si updejtao KDE na 4.9.1?
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

stefan je napisao/la:ej, si updejtao KDE na 4.9.1?
ej, naravno da nisam :)
Odgovori