aha... ja mislio da ce biti javno glasanje na portalu... ajde slozite nesto da vidimostefan je napisao/la:Da, imane usera koji ocjene pojedinu distribuciju mogu biti javna. Čisto da se vidi da sam glasao za Fedoru a nisam je nikad probao i nikad nišđta pitao na forumu... Inače, glasati će ljudi koji su najaktivniji na forumu i kojima nešto znači rječ etika. Ili se bar nadam da znači...zole052 je napisao/la:pa kazem da mozemo probati sto se mene tice, to sto sam skeprican ne znaci da ce lose ispasti
jos jedna mana... to nece ocjenjivati samo ljudi koji su je isprobali nego i masa ljudi koji nisu, na temelju bivsih verzija iste distre, cak se usudjujem reci da ce takve osobe biti u velikoj vecini
jos jedno... to ce ocjenjivati odmah nakon izlaska te distre (jer obicno reviewe napravimo brzo) sto znaci da ce dati ocjenu na prvi pogled a poslje nekoliko mjeseci sto je budu koristili nitko nece se sjetiti davati ocjene
po meni najrealnija ocjena distre je broj ljudi koji je koristi jer je velika vecina nas isprobala puno njih i sa razlogom ostala na jednoj![]()
I još nešto. User će moći vidjeti svoje glasove i mjenjati ih. Jer promjeni se i mišljenje nakon par tjedana...
i ako glasanje nije javno nego samo medju forumasima i moze se vidjeti tko je kako glasao onda mozemo i izbaciti izbacivanje najboljih i najgorih ocjena, tako bi bilo realnije malo
ako ljudi vide ocjene nastimavati ce rezultate da se njihovo broji jer ako meni ubuntu bez greske prepozna sav hardware ocu da se to vidi na ocjeni kompatibilnosti