pozdrav!
jel bi mi netko mogao pomoći vezano za domski internet? instalirala sam opensuse 12.2. i neznam se spojiti na net. gledala sam po ovim uputstvima: http://studom.stucos.unios.hr/download.htm i vašim postovima i uopće mi nije jasno..s kompjuterima sam poprilično na vi, dosad sam imala ubuntu i nije bilo problema jer sam riješila prek network managera... pa ako bi netko imao volje za napisat onak banalno od početka šta se treba napravit.. znam da zvuči glupo, al stvarno nemam pojma.
[RIJEŠENO] Internet u studenskom domu Sava
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- Medojedni jazavac
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Internet u studenskom domu Sava
nije glupo pitat ak ne znas.
otvori neki tekst editor; gedit, nano, kaj god imas, glavno da pises nutra cisti tekst, s time da moras biti administrator.
ubaci unutra ovo:
iksice zamijeni sa svojom lozinkom.
zatim to spremi kao wpa_supplicant.conf u /etc/wpa_supplicant/ ili samo u /etc/
zatim otvori crnu kutiju, zvan terminal. nadji ga pod aplikacijama i utipkaj ovo
zatim, ako se spajas kablom napisi eth0(ako ne radi probaj eth1),a ako se spajas wireless umjesto eht0 napisi wlan0
da si na savi, mogel bi ti doc pomoci jer mi je usput kad idem na faks/doma.
treba koja cura pomoc oko interneta na savi?
otvori neki tekst editor; gedit, nano, kaj god imas, glavno da pises nutra cisti tekst, s time da moras biti administrator.
ubaci unutra ovo:
Kod: Označi sve
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
ap_scan=0
network={
key_mgmt=IEEE8021X
eap=TTLS
identity="uid@realm.hr"
password="XXXXXX"
phase2="auth=PAP"
eapol_flags=0
}zatim to spremi kao wpa_supplicant.conf u /etc/wpa_supplicant/ ili samo u /etc/
zatim otvori crnu kutiju, zvan terminal. nadji ga pod aplikacijama i utipkaj ovo
Kod: Označi sve
wpa_supplicant -Dwired -ieth0 -c/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf -BKod: Označi sve
dhclient eth0treba koja cura pomoc oko interneta na savi?
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Re: Internet u studenskom domu Sava
evo, uspješno sam se spojila
fala
fala