malo preostro

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

kaiwan
Spol: M

malo preostro

Post Postao/la kaiwan »

Pozdrav! Prvo da Vas pohvalim za stranicu, zbilja je odlicna. Nedavno sam i ja presao na linux, ne u potpunosti, ali polako :)
Malo da komentiram vas clanak gdje se govori zasto prijeci na linux.
Htio bih samo napomenuti da windowsi nisu bas tako nestabilni i nesigurni ako ih se zna koristiti i ako se koriste pravi alati , znaci malo znanja treba, ne govorim o geek znanju... a alata i programa ima odlicnih besplatnih. U biti za sve postoji odlicna besplatna alternativa skupim programima. Linux je odlican i u nekim stvarima bolji i jednostavniji, ali nije fer krivo navoditi ljude da je sve skupo i da su windowsi losi. Jer ima stvari koje su u linuxu jos uvjek teske i nerijesene ili cak nemoguce ako niste superuser, a u windowsima lake. Uzdizite linux koliko hocete, i ja cu sa vama, ali ipak budite realni u vezi windowsa.
p.s. blue screen of death nisam vidio od kad sam instaliro XP ...
Grof
Site Admin

Re: malo preostro

Post Postao/la Grof »

ja jesam...danas u win xp sp2 i sve ostale zakrpe koje slijede. nije piratska verzija i nema gore nikakvih gluposti od programa. office i auocad. pa ipak.... :(
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ja sam vidio BSD i na Visti :roll:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
dejan

Post Postao/la dejan »

vista + starija verzija alcohola 120 i imaš bsod.
Komp se restarta i onda prilikom svakog sljedećeg dizanja windowsa dobiješ bsod i restart. :o
Karabaja

Post Postao/la Karabaja »

kaiwan je napisao/la:Pozdrav! Prvo da Vas pohvalim za stranicu, zbilja je odlicna. Nedavno sam i ja presao na linux, ne u potpunosti, ali polako :)
Malo da komentiram vas clanak gdje se govori zasto prijeci na linux.
Htio bih samo napomenuti da windowsi nisu bas tako nestabilni i nesigurni ako ih se zna koristiti i ako se koriste pravi alati , znaci malo znanja treba, ne govorim o geek znanju... a alata i programa ima odlicnih besplatnih. U biti za sve postoji odlicna besplatna alternativa skupim programima. Linux je odlican i u nekim stvarima bolji i jednostavniji, ali nije fer krivo navoditi ljude da je sve skupo i da su windowsi losi. Jer ima stvari koje su u linuxu jos uvjek teske i nerijesene ili cak nemoguce ako niste superuser, a u windowsima lake. Uzdizite linux koliko hocete, i ja cu sa vama, ali ipak budite realni u vezi windowsa.
p.s. blue screen of death nisam vidio od kad sam instaliro XP ...
slažem se, xp koristim samo za igre, a i dok nisam koristio linux na xp-u nisam imao nikakvih većih problema. bsod sam vidio samo jednom zbog drivera grafičke. Ako se znaš njime koristiti xp je ok, za razliku od viste (iliti Windows Me2) koja je po meni katastrofa...
Hav jou seen mah bukit?
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Karabaja je napisao/la:slažem se, xp koristim samo za igre, a i dok nisam koristio linux na xp-u nisam imao nikakvih većih problema. bsod sam vidio samo jednom zbog drivera grafičke. Ako se znaš njime koristiti xp je ok, za razliku od viste (iliti Windows Me2) koja je po meni katastrofa...
Za vistu sam cuo price da ... imam frendic u kojoj na visti ne radi MS-ov mis :))
Bude i ona bolja nadam se kada izadje SP1.
Ali malo se sporo razvijaju svoje OS u MS to je istina da ...sta ces ... imaju valjda previse posla oko ostalih programa i sve ... previse toga rade odjednom mozda, a i velika je frima to ... pa je i stoga troma ...
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
nero

Post Postao/la nero »

Pozdrav svima i moram reći da mi baš ok izgleda ovaj forum i nadam se da će se puno toga korisnoga pisati u njemu što se tiče OS linuxa i puno naučiti o njemu.Sa druge strane windowsi XP SP2 su bili i još uvijek su dobri u svakom pogledu ako ih se zna koristiti i zato toplo preporučujem svima koji se ne mogu odlučiti windows ili linux neka si instaliraju dual boot i biti će zadovoljni.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

kaiwan je napisao/la: Jer ima stvari koje su u linuxu jos uvjek teske i nerijesene ili cak nemoguce ako niste superuser, a u windowsima lake.
Koje su to stvari? Koristim linux tek mjesec dana (kubuntu 7.10) i prezadovoljna sam! Radi net, radi mreža sa win (samba), radi ftp server, radi wine, filmovi...

Pored toga imam xp, nije prošlo niti 2 mj (od zadnje instalacije) i već je spreman za formatiranje i reinstalaciju a čak ga ni ne spajam na net (sve legalno + sp2) :((
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Pa evo nekih problema koje sam ja imo ...
Nadjes na netu neki program koji te zanima, skines source files, pa te trazi dependences kojih nema nigdje,
ili se zovu malo drugacije pa ih ne prepozna itd ...
Nedostatak drivera ... ali to je vise problem proizvodjaca koji ne daju odgovarajuce informacije da se mogu napisati ...
Recimo ako instaliras novi firefox rucno (recimo verziju 2.0.0.11, zadnja u ubuntu je 2.0.0.10) ne prepozna ti da imas flash i javu instaliranu pa se moras s time
zezati ...
Ili neke stvari rade bolje na jednoj distro a na drugoj losije ili uopce ne ...
Sve se te stvari mogu vjerojatno rijesiti .. ali napravio tako neke stvari moras se dosta namuciti ako nemas odgovarajuce znanje, a to nemas kada pocnes s linuxom tek ...
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Mmaxi

Post Postao/la Mmaxi »

Meni XP traje oko pola godine ako pazim !
Ako nabacaš malo programa a pogotovo onih koji se dodaju u registry i staviš pravi fireval,antivirus...... to je ko puž.
Doduše jednostavnost je još uvijek na strani Gatesa, ipak se ovaj svijet vrti oko novca .

Koristim linux oko 3 mjeseca aktivnije i ne mogu reći da je lak prijelaz .
Za početak nije loše koristiti Moziline programe na win.
Odgovori