Shicy je napisao/la:dependency hell
(i/e)migracija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Re: (i/e)migracija
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Re: (i/e)migracija
U većini slučajeva da dobiješ radnu dozvolu ti treba ponuda za posao od nekog poslodavca sa kojom se pojaviš u ambasadi i to je više manje to (pogotovo ako znaš jezik države koji je tako i tako uvijet za posao i nisi kažnjavan za išta). Ako austrijanci rade drugačije, iskreno bi me začudilo. Što se njemačkog tiče, znam iz osobnog iskustva da su njemci specifično dosta tolerantni i cijena ako se trudiš i uvijek su bili OK ako si govorio dovoljo dobro da možeš poredati riječi u više manje pravilnom redu i ako si ih znao dovoljno da to uradiš. Na nastavke me nitko nije nikada zezao, kao ni za fulane članove (e, da nema tih članova ...jao).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Abzeenth
- Site Admin
Je, ali Nijemci =/= Austrijancishrike je napisao/la:Što se njemačkog tiče, znam iz osobnog iskustva da su njemci specifično dosta tolerantni i cijena ako se trudiš i uvijek su bili OK (...)
Samo naucis NJemacki, pocens preskakati pojedina slova i malo kriviti usta. Nista tesko.
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
- holden
- Spol: M
Emigracija iliti: Odo ja iz ove zemlje!
Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde. Ja bi u Norvešku odmahAbzeenth je napisao/la:Završavam studij prevođenja i bavim se time (za novac) već par godina. Radni jezici su mi engleski, švedski, norveški i hrvatski. Pretpostavljam da bih znala prevoditi sa srpskog, ali na srpski baš i ne jer mi vokabular malo šteka
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Blogovi forumaša
Pa nemam novcaholden je napisao/la: Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde.
Jao, i ja bihJa bi u Norvešku odmah![]()
- holden
A, da, prevideo sam to za diplomu, bilo bi suludo bez nje ići ikud. Brat moj je studirao prevođenje, sad je u Luksemburgu. ---> $$$Abzeenth je napisao/la:Pa nemam novcaholden je napisao/la: Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde.Ne mogu samo tako otići i živjeti tamo od zraka. A nemam ni diplomu još. Zato moram što prije završiti faks...
Možeš mi doći u goste ako ikad uspijem otići tamo
Ako kreneš ikada, sigurno pada obilazak onih krajeva
Al dobro, dok ne diplomiraš, teši se time da sa takvom kolekcijom radnih jezika nema zime. Mislim da će ti život posle diplome postati naglo više nego ugodan.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
-
gMajstor
Pa lepo se udašAbzeenth je napisao/la:Pa nemam novcaholden je napisao/la: Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde.Ne mogu samo tako otići i živjeti tamo od zraka. A nemam ni diplomu još. Zato moram što prije završiti faks...
Možeš mi doći u goste ako ikad uspijem otići tamo
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Ja imam kolegicu iz Norveske, i kolko prica sve vise mi se svidja ta zemlja tak da samo daj u Skandinaviju 
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
- Abzeenth
- Site Admin
I ti ćeš mi doći u goste?Medojedni jazavac je napisao/la:Ja imam kolegicu iz Norveske, i kolko prica sve vise mi se svidja ta zemlja tak da samo daj u Skandinaviju