Ako hoćeš mogu složit kratki tutorial(sram me to i nazvat tutorialom, ali eto, moram nekako
- - - - -
EDIT: "tutorial"
1. upišeš lubuntu u "images" i odabereš onu koja ti se najviše sviđa:

2. odabranu sliku otvoriš i sa shutterom ili bilo kojim drugim screenshot alatom odabereš onaj dio koji ti se čini najprikladnijim za napravit cover(ili bilo što drugo što već radiš):

3. u gimpu odabereš "pencil tool" i makneš dio koji ti je smeta. Nakon toga odabereš "smudge tool" i dio koji si prešao sa "pencil toolom" pokušaš što više stopiti sa ostatkom slike
4. nakon toga odabereš "text tool", ubuntu bold font i napišeš "Lubuntu"
5. ideš ponovno na google, upišeš "lubuntu logo" i odabereš onaj koji ti se najviše sviđa i pritom paziš da oabereš sliku u .png formatu(nije nužno, ali s .png-om je najlakše baratat):

6. taj logo sa "move toolom" dovedeš do texta Lubuntu koji si prethodno napisao i sa opcijom "merge down" ih spojiš u jedan layer
7. opet uzimaš "text tool" i pišeš slogan lubuntua - simplify your computer, opacity mu smanjiš na 10-15%, opet uzmeš "move tool" i smjestiš ga lijepo ispod prijašnjeg texta. Ponovno sve spojiš u jedan layer
8. opet ideš na google, upišeš "linux za sve logo", skineš sliku, otvoriš je u gimpu, smanjiš je(image>scale image) i ubaciš je u kut
9. to je to, slika/cover/što već je spremna:

Moje cijelo "znanje" oko ps-a i sad gimp-a se svodi na isprobavanje, igranje sa layerima i korištenja raznoraznih brusheva koji ostavljaju dojam kao da nešto znam napravit, a u biti sam totalni n00b
Otisak u koži, zlatna slova, staklena kugla, uklanjanje crvenih očiju, vatra, voda su efekti daleko iznad mojih mogućnosti