Novi broj Buga

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: Novi broj Bug-a

Post Postao/la shicy »

znao sam ponekad kupiti Bug, sjećam se da su dobro nahvalili openSUSE 11.1 ili tako nešto :)
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

baš to, prije su znali recenzirati dosta često Linux distre i onda prestali, sada kada su krajem 2012-e godine izašle one distre, nisu niti jednu spomenuli a sve su poznatije od Ubuntu-a i OpenSUSE-a na dalje
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

gušter je napisao/la:...ako dosta gamera priđe na linux ...
Ovo zvuči dosta nerealno :)
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Gogy je napisao/la:
gušter je napisao/la:...ako dosta gamera priđe na linux ...
Ovo zvuči dosta nerealno :)
samo što je steam pokrenuo malu revoluciju prelazaka igara na Linux, nakon steama dosta ih je počelo, bar prema ovom site-u
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
sailor

Re: Novi broj Buga

Post Postao/la sailor »

u Bugu su svoj tekst kako kažu na bug oline bazirali na Ubuntu 12.10, eto ne prate ni Distrowatch da znaju da je to sad 3. distribucija tek po popularnosti
Zadnja izmjena: sailor, dana/u 31 sij 2013, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Čitanjem ovog teksta zbilja ostajem zatečen kako IT novinar, vjerojatno Win korisnik gleda na GNU/Linux... Dakle, glavna stvar kod Linuxa je njegova "besplatnost" (što čak nije ni istina, a kamo li glavna stvar - da sad ne ponavljamo priču - bla bla bla), a iz drugih pitanja-odgovora korisnik može dobiti svakakve "utiske" (npr. priča oko FSF-a uopće nije jasna - ispada kao da su GNU-ovci neki nametljivci koji žele dio zasluga nezasluženo...)

Izgleda da je autor pod željom da približi tekst početnicima uvelike banalizirao stvarno stanje stvari i/ili je tekst nastao nakon višednevnog guglanja da se "polove" osnovne informacije u hodu jer autor nema iskustva/znanja sa GNU/Linuxom...

Možda sam preoštar jer bi ipak trebali biti zahvalni što se slobodan softver pojavljuje u mainstreamu, no stalno se pitam ima li smisla popularizacija bez osnovnih vrijednosti koje pogone zajednicu slobodnog softvera?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Zapravo takva nerealna slika ne prevladava samo u Bug-u već i drugdje.
Žalosno je kad an to upozoriš onda si trol, neznalica, heretik, budala i kretens a viškom vremena.
Fanbojizam je gadna stvar.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Evo, BUG broj 243 je lijevo od mene na radnom stolu, kupio sam ga kad sam se jutros vračao s posla i mislio pročitati temu broja prije nego što odem spavati .. prelistao sam i letimično pogledao stranice od 72 do 93, zatvorio ga i idem sad spavati :(

Uglavnom, promašio sam u svom prethodnom postu što očekujem od BUG-ove teme broja .. nema Canonicalove reklame na petoj stranici .. ostatak je većinom o 12.10 .. možda budem pametniji kasnije kad se naspavam :mrgreen:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Kako iznenađavajuće. Da reklama preko 2 lista bi im dobro došla.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa u izdvojenom tekstu na 7 stranici (uvodnik) urednik sam kaže da se tema mogla zvati "Ubuntu za početnike" ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"