čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: čavrljanje

Post Postao/la drone »

Heisenberg je napisao/la:Nasao na G+u, pa da podijelim :D
@drone
slika

Nisam ja taj, ja sam ovaj:

slika
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Tko to tamo peva
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

rofl
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
chule
Spol: M
Kontakt:

Re: Digitalna elektronika - pomoć oko zadatka

Post Postao/la chule »

Medojedni jazavac je napisao/la: ovak nema vremena sve detaljno pisat al radis sljedece:

prvo trebas znati tablicu stanja za JK bistabile koja glasi:

J K | Qn+1 (Qn+1 je sljedece stanje, Qn trenutno)
---------------
0 0 | Qn
0 1 | 0
1 0 | 1
11 | not Qn

Sljedece radis tablicu za svaki bistabil iz brojila i uzmes si pocetno stanje 000

primjeti da su bistabili sinkroni, odnosno brojilo je sinkrono jer su paralelno spojeni na signal takta (cp), a to znaci da svi djeluju istovremeno, a ne jedan za drugim.

sad radis tablicu na nacin da za svaki bistabil odredis ulaz prema shemi i izlaz prema tablici JK bistabila

Uzimam u obzir, jer ne pise nis da je sklop idealan, pa su ti valni oblici ubiti samo 1 i 0 bez kasnjenja.

Ak uzmagnem vremena veceras mogu rjesit cijeli zadatak, no sad ne stignem.
Kao prvo zahvaljujem na odgovoru :)
Ovo sam pokušao napravit prema objašnjenju pa me zanima ima li ovo smisla:

slika

link na original sliku (2202×3400)
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

2013, godina prelaska na Linux...čini mi se kako će ova godina biti dobra za Linux po tome pitanju, developeri počeli prebacivati igre na Linux, ljudi se na sve strane raspituju o Linux-u, prelaze na Linux, razni forumi i ostale grupe podrške vrve novim upitima i korisnicima...što vi mislite ?
btw: ovo bi čak i topic mogao biti
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

10. po redu
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Lutherus

Mislim da ima takav topic već negdje.
PunkBastard

ma sličan topic al ovo je ozbiljna tematika a ne ono šta bi bilo kad bi bilo, ovo je u namjeri da se napišu iskustva instaliravanja Linuxa na računala drugara uokolo koji su do nedavno govorili da Linux ne valja, evo da danas npr. 1 instalirao i još jedan imam naručen tako da eventualno možemo očekivati još 2 nova člana ovdje na forumu, e da i tu ulazi i ono kad kažu Linux ne valja, nemoš igre igrat pa ti za zadovoljstvom iako te nije toliko briga za igre kažeš: Počelo je
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Lutherus

I to postoji. Imamo svjedočanstva. Nepotrebno je gomilati suvišne teme.
PunkBastard

u tom slučaju: very well
Zaključano