Medojedni jazavac je napisao/la:
ovak nema vremena sve detaljno pisat al radis sljedece:
prvo trebas znati tablicu stanja za JK bistabile koja glasi:
J K | Qn+1 (Qn+1 je sljedece stanje, Qn trenutno)
---------------
0 0 | Qn
0 1 | 0
1 0 | 1
11 | not Qn
Sljedece radis tablicu za svaki bistabil iz brojila i uzmes si pocetno stanje 000
primjeti da su bistabili sinkroni, odnosno brojilo je sinkrono jer su paralelno spojeni na signal takta (cp), a to znaci da svi djeluju istovremeno, a ne jedan za drugim.
sad radis tablicu na nacin da za svaki bistabil odredis ulaz prema shemi i izlaz prema tablici JK bistabila
Uzimam u obzir, jer ne pise nis da je sklop idealan, pa su ti valni oblici ubiti samo 1 i 0 bez kasnjenja.
Ak uzmagnem vremena veceras mogu rjesit cijeli zadatak, no sad ne stignem.
Kao prvo zahvaljujem na odgovoru
Ovo sam pokušao napravit prema objašnjenju pa me zanima ima li ovo smisla:
2013, godina prelaska na Linux...čini mi se kako će ova godina biti dobra za Linux po tome pitanju, developeri počeli prebacivati igre na Linux, ljudi se na sve strane raspituju o Linux-u, prelaze na Linux, razni forumi i ostale grupe podrške vrve novim upitima i korisnicima...što vi mislite ?
btw: ovo bi čak i topic mogao biti
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
ma sličan topic al ovo je ozbiljna tematika a ne ono šta bi bilo kad bi bilo, ovo je u namjeri da se napišu iskustva instaliravanja Linuxa na računala drugara uokolo koji su do nedavno govorili da Linux ne valja, evo da danas npr. 1 instalirao i još jedan imam naručen tako da eventualno možemo očekivati još 2 nova člana ovdje na forumu, e da i tu ulazi i ono kad kažu Linux ne valja, nemoš igre igrat pa ti za zadovoljstvom iako te nije toliko briga za igre kažeš: Počelo je
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.