usb boot - stari bios?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
usb boot - stari bios?
pozdrav ekipa.....
imam jedan problem.......
bratic mi je ostavio komp. da mu instaliram linux.....windovsi su u raspadu...nemogu ni nero instalirat da sprzim distribuciju....
uglavnom jedina mi je opcija sa usb-a.....ali u biosu imam samo opcije.....usb-zip, usb hdd, usb-cdrom, usb-fdd........ni jedna nece pokrenuti usb....(stavio sam xubuntu preko unetbootin-a)....
ako ima neko nekakvo rijesenje.........???
hvala.....
imam jedan problem.......
bratic mi je ostavio komp. da mu instaliram linux.....windovsi su u raspadu...nemogu ni nero instalirat da sprzim distribuciju....
uglavnom jedina mi je opcija sa usb-a.....ali u biosu imam samo opcije.....usb-zip, usb hdd, usb-cdrom, usb-fdd........ni jedna nece pokrenuti usb....(stavio sam xubuntu preko unetbootin-a)....
ako ima neko nekakvo rijesenje.........???
hvala.....
Re: usb boot - stari bios?
USB-HDD ti mora raditi no nemoj ga pustiti da sam izabere od kuda će ići OS nego (ako je klasični BIOS) odmah poslije paljenja stišći F12 da ti ponudi od kud želiš dizanje sistema i onda si odaberi taj svoj USB i ENTER
PS. Prethodno u BIOS-u provjeri da li pod sigurnosnim postavkama ima koja opcija da ne da s USB-a pa je isključi (HP je znao zekati ak nisi isključio FDD ili USB),..
PS2. Eventualno ti problem može biti i u prednjim USB konektorima na kućištu te za instalaciju OS-a koristi one na MBO.
PS. Prethodno u BIOS-u provjeri da li pod sigurnosnim postavkama ima koja opcija da ne da s USB-a pa je isključi (HP je znao zekati ak nisi isključio FDD ili USB),..
PS2. Eventualno ti problem može biti i u prednjim USB konektorima na kućištu te za instalaciju OS-a koristi one na MBO.
ok....sad cu se pozabaviti time.....pa javim....
hvala puno......
hvala puno......
Kod mene radi usb-zip kao opcija za podizanje sustava sa usb-a.Radi na način koji je Bertone opisao.
Nema veće religije od istine!
nisam uspio preko usb-a....ali nasao sam stari cd sa ubuntuom 10.10....pa sam uspio instalirati to...pa u njemu sprzio xubuntu 12.04.....i za sada je sve ok.......
pojavilo mi se neki chrash.....to sam prijavio pa ce mo viditi.....
nije mi jos jasno zasto mi se grub pali na pocetku kada ima samo jedan OS....kako to mogu iskljuciti......??
moram braticu sve malo usminkati da sve bude ok....pa da imamo jos jedno linuxasa..medju nama..........
pojavilo mi se neki chrash.....to sam prijavio pa ce mo viditi.....
nije mi jos jasno zasto mi se grub pali na pocetku kada ima samo jedan OS....kako to mogu iskljuciti......??
moram braticu sve malo usminkati da sve bude ok....pa da imamo jos jedno linuxasa..medju nama..........
sad se update-o, i resetirao....i nema vise gruba.....
tako da je to ok.........
tako da je to ok.........
evo ima jedan problem.....ne radi mi kartica sa antenom za wireless .......asus 802.11 network.......
ovo mi izbaci lspci -v
04:01.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Marvell W8300 802.11 Adapter (rev 07)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 138f
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 11
Memory at fa000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Memory at fa010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: <access denied>
jel zna mozda neko oko ovoga.......???
ovo mi izbaci lspci -v
04:01.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Marvell W8300 802.11 Adapter (rev 07)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 138f
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 11
Memory at fa000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Memory at fa010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: <access denied>
jel zna mozda neko oko ovoga.......???
- PunkBastard
- Spol: M
jesi našao koji je chipset?, nađeš chipset i skineš kernel modul za njega i trebalo bi raditi, tako je meni D-Link DWA-127, a ništa, evo sad sam malo pogledao, Marvell W8300 jest chipset
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- PunkBastard
- Spol: M
evo ti driver: http://www.marvell.com/support/download ... Results.do#
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
evo skinuo sam driver.....al sad je problem instalirati ga......
sljedio sam upute iz readme filea....ali nemoze locirati file....
ne baratam bas terminalom..........
sljedio sam upute iz readme filea....ali nemoze locirati file....
ne baratam bas terminalom..........