Microsoft Looking At Office For Linux In 2014

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: Microsoft Looking At Office For Linux In 2014

Post Postao/la shicy »

recite da sam blesav, ali mene pomalo plaši ova sila zatvorenog softwarea koji dolazi na gnu/linux...
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Blesav si! rofl
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Imam jednu teoriju koja može biti krajnja fikcija. W8 mobile i tablet tržište, Linux PC i server s time da će razlike između konzola i računala biti sve manje ( Microsoft najavil da će novi xbox 720 biti AMD FX 8350 + 7779 AMD grafika, Sony misli u PS4 gurati AMD trinity sa 4 i 8 jezgara sa os-om baziranim na Gentoo i sa Steamom ). Sljedi nam zanimljivih sljedećih 5 godina.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da. Bome bi na kraju i mogli doživjeti tu godinu Linux desktopa.
Ja sam mislio da se to neće desiti a kad ono ....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Sumnjam ja da ce w8 biti prihvaćeniji od sadašnjih Android i iOS sustava. Osim Metroa ne donosi nista revolucionarno. A nekako mi se cini da ce se vendori vise okrenuti otvorenim platformama, kao sto radi Valve. To naravno ne mora nužno biti dobro za FOSS, ali ta mi se fikcija cini vjerojatnijom. Ako zbog nicega, onda zbog sasvim novog trzista i novih mogucnosti koje su i te kako pozeljne u ova krizna vremena ;)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

s obzirom da sam danas opt imao probblem sa doc/docx dokumnentima na LO, zapravo nemam problema sa MSO na linuxu. Naravno, da imam love, platio bih nekome da porta doc/docx na LO al iovako je ovo mučenje
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Je. LO strasno lose radi s doc i docx dokumentima. Kad ih trebam poslati nekom s Windowsima moram naci komp s Windozama otvoriti Office i tamo korigirati razlike.
Znam da nije krivnja LO-a, ali kad je doc standard a odf nije.
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ma čemu, uopće? LibreOffice je mrak! Treba samo poticati snažniju upotrebu ODF formata i to bi već puno problema riješilo.
Kada bih ja bio obavezan davati svoje dokumente javnoj službi ili nekom koperantu u ODF formatu, niti jednog od ovih gore navedenih problema ne bi bilo.

Meni ne treba nikakav MS Office na Linuxu, meni treba veća zastupljenost u korištenju slobodnih formata dokumenata! ;)
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Točno to.
Inaće za docx bi trebalo prisiliti Microsoft da poštuje xml standard a ne da su napravili svoj i dobro ga dokumentirali na 8 000 stranica. Pa se ti tu snađi.
Odgovori