Kate

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Kate

Post Postao/la 4ndY »

drone je napisao/la: Ne znam zašto se vas nekoliko ubacilo u ovu temu s potpuno nebitnim postovima s obzirom na to da niste korisnici Kate-a? Čemu to? Pa ako netko voli neki tekst editor ili bilo koji program, ostavite mu prostor da piše o tome.
Koristim i ja Kate svakodnevno, zapravo primarno uz vim. No želio bih smanjiti upotrebu miša kod rada s tekstualnim editorom pa se pokušavam preorijentirati u potpunosti na vim. Ne kažem da je Kate nemoguće koristiti bez miša, već ne forsira korisnika da odbaci miš kao vim :-)
Kate me živcira kod kodiranja što smišlja svoje razmake i tumači ih svakako, a to se pogotovo vidi dok c/p neki komad koda u svoj kod - onda je to kaos, moram ručno tabirat novi dio koda da bi to na nešto ličilo. I taj word-wrap Kateov nikad mi nije legao (treba ga podesit nekak?). Vim sve to radi nekako puno jednostavnije i konzistentnije. Uz to, kad se spojim SSH-om na neki server vim je očiti izbor jer ne ovisi o GUI-u čime mogu isti editor koristiti u svim slučajevima.

S druge strane, koristim nekih par kratica u vim-u, no još uvijek nisam svladao selektiranje teksta - to mi je najveći problem, a osim toga, fale zgodne napredne fore iz Kate (no možda zato što se nisam potrudio naći pluginove za vim koji bi to supstituirali).

Kate ima jednu veliku prednost, a to je da je taj njegov kpart integriran u gotovo sve KDE-ove aplikacije, a tu je meni najbitniji Kile kojeg koristim svakodnevno. Iz toga slijedi da mi je Kate bolji izbor ako mislim konzistetno koristiti editore u KDE-u :-)

Probat ću još isključiti u Kateu sve te "smart" funkcije kod uređivanja koda i koristiti VI input - možda bude nešto od toga 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Kate ima podešavanje tabova i razmaka u raznim kombinacijama, kao i većina programerskih editora. Vjerujem da si to već pokušao, ali ako nisi odeš u Settings - Configure Kate - Editor Component - Editing - Indentation i tu se poigraš s postavkama. Što se tiče c/p i razmaka, nisam naišao na probleme koje navodiš , ali to ne znači da problem ne postoji.

Ne znam jesi upoznat, ali postoje razni code beautifieri. Imam instaliran programčić Universal Indent GUI koji iskorištava njih hrpicu. Isprobaj, možda ti bude korisno.

I ja nastojim što više koristiti Vim i u potpunosti prijeći na njega jer stvarno nema što nema i sve se može podesiti do najmanjeg detalja, naravno uz plugine i štelanja :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Git "launcher" plugin za Kate
http://kate-editor.org/2013/02/25/git-tools/

slika
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

A podrška baš za same funkcionalnosti gita unutar samo Katea? :-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

kate također ima i vim mode
...I put on my robe and a wizard hat...
masteroman

Post Postao/la masteroman »

4ndY je napisao/la:
Lutherus je napisao/la: Ne to je vim :mrgreen:
Nikad ne znam koji je onda najbolji: vim ili emacs? Jedni kažu jedno, drugi drugo pa tko je onda u pravu? sopak :lol:
Vim kratice su "ekonomične" i leže pod prstima, a emacs kratice asociraju na radnju (u većini slučajeva) mada ponekad znaju biti "nezgrapne"

Vim - što brža obrada teksta u što manje poteza
Emacs - koristiš ga za sve :D

Osobno koristim Vim i super mi odgovara.

O tome koji je bolji, nebitno, svakom neki odgovara tako da je raspravljati o tome zaista , hmmm, nepotrebno szbunjen
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

'Oće l' konačno dobit' tabove.. :zamisljen
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Cooleech je napisao/la:'Oće l' konačno dobit' tabove.. :zamisljen
Pa ima tabove. Kod mene u verziji 3.13.2. Kad otvoriš više dokumenata, svaki je u svom tabu.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Stvarno? :zbunj Nisam vidio da mi otvara u novom tabu.. a nisam odavno ni koristio Kate. Baš ću povirit' prvom prilikom kad budem upogonio KDE. :)
Treba li opciju otvaranja u tabovima aktivirati ili to radi po defaultu?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori