čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje

Post Postao/la shrike »

ok, nakon jedno 1 godine iskustva ubuntu servera, zaključujem da je distra loša.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

zole052 je napisao/la:
drone je napisao/la:Malo OT, ali stvarno me smeta kad kažu PC, Linux i Mac pri čemu im je PC = Windows. PC je hardver na kojemu se vrte razni operativni sustavi i točka. Da stvar bude gora, tako i na Steamu označavaju igre :facepalm
nemoj da ti smeta to je jednostavno tako... pa i za sirnicu govorimo da je burek ;)
Ne znam na što točno misliš, ali ne vidim vezu PC i bureka, osim kad jedem burek SA SIROM ispred kompa.
Ne bih sad o bureku, volim ga (SA SIROM), ali sam sit.

:bleh
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Windows Computer = WC :bleh
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

E400 fastbootan, stavljen cm9 umjesto tvornickog, inace lgjev rom sucks.
https://www.youtube.com/watch?v=BXEeHEw ... ata_player
Ima i cm9 u akciji ali se jos nije uploadovao.
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Orangina je napisao/la:Dobio USB stick od 32gb.. Koju distru sa XFCEom na njega? Ono mobilnosti radi, da radi na manje vise svim racunalima i da li uopce swap stavljati kad je stick u pitanju?
Nemoj SWAP stavljati jer bis s time mogao smanjiti vrijeme trajanja sticka.

@Lutherus
Wesley Crusher :mrgreen:
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

Od toga da me niko neče ni pozvati na razgovor za posel sam došel do toga sam posle počel odbijati.... i to sve zahvaljujući prokletom ugovoru o stručnom osposobljavanju. Nek sve ide u 3 brega i 3 dola :thumbs_down
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

kaj, tražiš posao i moliš boga da ga ne nađeš?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Markec

Post Postao/la Markec »

Slamd64 je napisao/la:dobio od kolege Optimus L3 da ga rootam i stavim neki custom ROM. on mi tvrdi kako ne moze rootati tel. po mojim upustvima kad sam i ja ostao iznenadjen - LG je navodno ubacio patch koji zakljucava FS kako se ne bi mogao rootati. i jos secer na kraju je sto je sve ROM-ove povukao s stranice, jer sa nekim starijim verzijama je to bilo moguce. nasao sam sad neki system backup od LG developera, vidjecemo hoce li se moci sta iskoristiti. dotad LG-u svaka cast sto svoje korisnike pravi budalama.
edit: nema veze, adb i fastboot zakon :D
Onda imam ja sreče sto moj optimus 2x nije zatvoren.

No više ne kupujem LG, ovaj put ce to biti neki kvalitetniji, Ova xperia Z mi sada upada u oko, da sad kupujem mob kupio bi tu xperiu :)
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

shrike je napisao/la:kaj, tražiš posao i moliš boga da ga ne nađeš?
Javil sam se za posel u InfoBip, bil na razgovoru i poslje me zvali da bi hteli da idem na njihovu akademiju 3 tjedna da se upoznam s čim oni delaju i kaj točno delaju. Nažalost ta akademija se nalazi u Vodnjanu i počinje 18.3. a ja imam ugovor o stručnom osposobljavnaju do 15.4.
S trenutnog "posla" morem prejti jedino ak se zaposlim u struci na drugom radnom mjestu. Bilo kakav prekid ili zaposljenje izvan struke automatski povlači za sobom to da moram vratiti prek 20k kuna koje sam do sad dobil. Nije mi ostalo ni ništ godišnjeg niti bilo ceg drugog, a ove tu je strah pustiti me da njim ne dojde inspekcija... jer onda i ja i oni placaju kaznu.

Al dobro, tu mi je i CCNA akademija koju bi isto moral preknuti ak prejdem tam a trenutno sam na 3. semestru i sve sam već uplatil.

p.s.
Jedna zanimljivost.... na oglas za pripravnike u networking odjelu njim se javilo cca 30 ljudi, ak sam dobro zapamtil. I to sve samo zato jer bi se posel jedno vrijeme trebal obavljatu u Puli gde njim je sjedište. ( inače imaju i urede u Zaradskoj 80 u Zagrebu)
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nije baš po PS-u, ali kaj nemaš neku kombinaciju s bolovanjem?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"