KDE skoro uništen zbog EXT4 havarije

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

KDE skoro uništen zbog EXT4 havarije

Post Postao/la Grof »

Majko moja mila.... :o :shock: :?
KDE ekipa skoro izgubila sve GIT mirrore zbog havarije na glavnom serveru i kopiranja corrupted podataka na mirrore..
Huh, i Bog voli KDE....

http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTMzNTc
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: KDE skoro uništen zbog EXT4 havarije

Post Postao/la 4ndY »

Grof je napisao/la:Majko moja mila.... :o :shock: :?
KDE ekipa skoro izgubila sve GIT mirrore zbog havarije na glavnom serveru i kopiranja corrupted podataka na mirrore..
Huh, i Bog voli KDE....

http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTMzNTc
Svašta! Da se distributivni sustav kao Git može tako skršit... nikad ne bih rekao, ali ipak nije bilo katastrofe jer su postojali mirrori koji se nisu sinkronizirali s masterom. Više bih rekao da su kojim slučajem izgubili sve mirrore bio "peh nad pehovima", nego da ih u ovom slučaju bog voli jer je ovo bio najvjerojatniji ishod :zvizdi
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
max360se

Post Postao/la max360se »

:omg:

Stvarno imaju srece.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Kakav bug u gitu, sramota da nema nikakve provjere valjanosti datoteka. A i da nemaju nekakav lokalni backup!?
"Hodor bre foobar"
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

jurastublic je napisao/la:Kakav bug u gitu, sramota da nema nikakve provjere valjanosti datoteka. A i da nemaju nekakav lokalni backup!?
Ma zapravo imali su sve kako piše u blogu (i git ima "git fsck" i postoje uvijek fragmentalne lokalne kopije), ali su imali sreće jer je preživio igrom slučaja pravi mirror pa je sve bilo jednostavno vratiti nazad. U suprotnom bi bilo dosta posla da se sve rekonstruira...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

ma pa ne može im se uništit sav kod kad na hrpi mjesta/računala imaju lokalne kopije.. bilo bi možda malo tlaka podić to sve na noge iz tih lokalnih kopija, ali izvedivo je..
...I put on my robe and a wizard hat...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ovo djeluje više kao problem EXT4 nego git-a (iako dijele krivnju). Inače, ja sam na teži način naučio da je nemogućnost izvođenja fsck na live sustavi ozbiljan nedostatak.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
adnan.jusic3

Post Postao/la adnan.jusic3 »

meni se nedavno desilo da sam nakon aktivacije auto-login-a reestartovao comp..NECE DA BOOTA! I U RECOVERY MODE-u i iz svih tih silnih error poruka skontam da je file system poremecen(ext4) ,,MAHINALNO bubnem komandu fsck /dev/sda4 i jos crtica pa neko slovo i nakon toga sve ok!!!RADI NORMALNO I SYSTEM I KDE DESKTOP!nakon toga nisam vise palio auto-login KONTAM BOLJE SPRIJECITI NEGO LIJECITI! zanimljivo da GEPARTED na live cd-u s puppy linuxom nije mogao da uradi fs check jer ne prepoznaje uopste ext4 particije(istina,,verzija na cd-u je dosta stara - 4.21)
AMD Sempron(tm) Processor 2600+ 1.6GHz
Memory: 772MB - swap: 1.1GB graphic(RADEON):128MB
Operating Systems: .:: LMDE MATE Edition + KDE ::. .:: win XP ::.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Ej, aj prestani dizat mrtve teme, ok? Imaš čavrljanje, pa čavrljaj.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
adnan.jusic3

Post Postao/la adnan.jusic3 »

hmmm,,,, ako je ova tema mrtva onda je i citav forum mrtav!jer nisam ja kriv sto sam se tek sad prijavio na forum a ne recimo prije 1 god kad je ova tema bila friska!ako ti se neda zmarati necijim postovima zanemari ih!kontas?
AMD Sempron(tm) Processor 2600+ 1.6GHz
Memory: 772MB - swap: 1.1GB graphic(RADEON):128MB
Operating Systems: .:: LMDE MATE Edition + KDE ::. .:: win XP ::.
Zaključano