Poslikao sam jedan moj stari komp koji još uvijek radi bez problema zahvaljujući LFS-u (verzija 6.2) koji sam na njemu bildao davne 2006. godine. Inače, komp je '97. ili '98. godište s ponekom novijom komponentom.
Ovaj kut gdje se s ormara na pod premjestio stari Pentium je malo mračniji pa je slika lošija i zrnata, ali vidi se ono glavno:

Na kompu je jedan eksterni USB 2.5" 320 GB disk (hvala t-comu) koji služi za pohranu skinutih stvari, uglavnom s torenta. Kućište je AT mini (ili midi) tower (zaboravo sam kako su se tada zvala ta manja). Ima ladicu za 3.5" HDD, pržilicu, a ono HI je led display koji se nekada davno (na 486-icama i starijim) koristio za oznaku uključenog "turbo" moda i prikaz frekvencije. Poslije je taj turbo mod nestao, ali AT kućišta su se još koristila. LED display na poleđini ima hrpicu jumpera pomoću kojih se uključuju pojedine ledice i tako kreira ispis. Ja sam umjesto frekvencije podesio da ispiše pozdrav
Pozadina otkriva opremljenost ovog veterana (DIN, PS2, serial, parallel, još jedan serial, vga, lan, 2 x USB (PCI kartica), Intel PCI dialup modem i na dnu zvučna kartica s game portom):

Ventilator na hladnjaku procesora postao je malo bučniji, pa sam otvorio komp i podmazao fan. Ovo je slika prije skidanja za današnje standarde minijaturnog CPU hladnjaka.

Skidanjem hladnjaka otkrijemo dobri stari Pentium procesor u keramičkom kućištu smješten u socket 7 podnožje:

Još jedna slika nakon vraćanja hladnjaka s podmazanim i sada nečujnim malim ventilatorom sasvim dovoljnim za hlađenje Pentiuma na 166 MHz

Odmah nakon uključivanja kompa:

Završetak boota u LFS-6.2. Treba se još samo logirati:

Ovako je nekada izgledalo uobičajeno radno mjesto ispred kompa (onaj kazetofon pokraj je '90. godište i služi umjesto PC zvučnika, zvučnici su na podu, iako plastični imaju sasvim ok zvuk). Dobro, radno mjesto nije baš uobičajeno jer umjesto LFS-a uglavnom su tada bili DOS ili Win95/98 na takvim strojevima.

Specifikacija kompa:
CPU: Intel Pentium MMX, 166 MHz, P55C, soc.7
MBO: FIC VT-503, Intel 82430TX Mobile Triton II chipset
RAM: 192 MB SDRAM DIMM (128+64)
VGA: ATI Mach64CT, 2 MB, PCI (date: 26.02.96)
HDD: 1. Fujitsu MPA3026ATU, 2.5 GB (Win 98)
HDD: 2. Seagate ST10211A, 10 GB (LFS 6.2)
ODD: CD-RW LiteOn LTR32123
NIC: Realtek RTL8139
SND: Yamaha OPL3-SAX
Nekoliko screenshota iz X-a sam već postao ovdje.
Nadam se da je ova tema zanimljiva još nekome osim meni te da neću biti jedini freak koji ovdje piše
Slobodno poslikajte svoje krame, zaslužile su.