Piratska stranka
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Piratska stranka
Još jedna politička opcija koju ću zaobiči u širokom luku.
Neznam zašto mi smrdi da je njima slobodan softver zapravo ilegalan softver.
Jednostavno im ne vjerujem.
Neznam zašto mi smrdi da je njima slobodan softver zapravo ilegalan softver.
Jednostavno im ne vjerujem.
- plavi zmaj77
- Spol: M
Prije mi se sviđala ta opcija,i sada mi je ok,ali pitam se koliko ljudi bi prešli na FOSS u slučaju kada bi piratizacija Windowsa bila manje proširena.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
O tome se može špekulirati naširoko.plavi zmaj77 je napisao/la:Prije mi se sviđala ta opcija,i sada mi je ok,ali pitam se koliko ljudi bi prešli na FOSS u slučaju kada bi piratizacija Windowsa bila manje proširena.
Uglavnom, zašto mi se sviđaju Pirati (osim imena stranke - to im je po meni generalno krivo, ali ime nisu uzeli sami, nego dolazi iz stranih stranaka ove vrste):
- Jedno od osnovnih načela im je transparentnost i slobodno širenje znanja! Dakle ,temelji same FLOSS filozofije. upravo u takav FLOSS i vjerujem
- Definitivno e-Demokracija, odnosno Direktna demokracija.
- SUkladno tome protiv su svih mogućih ZAMP-ova, ACTA, SOPA, PIPA.
- Za sređivanje patentnih zakona, te ograničena upotreba vlasničkih prava, odnosno njihova poštenija korekcija
- Mladi su ljudi, a osobno smatram da su svi ovi dosadašnji prastari političari već odavno potrošeni i sagorjeli.
- Po pitanju obrazovanja definitivno bolje stoje nego kojekakve napirlituše tipa PIPL MAST TRAST
- Sve dosadašnje stranke se nisu držale programa koji su obećavale glasačima. Ne kažem, to nije nikakva garancija, ali sama transparentnost bi to trebala regulirati automatski.
- Sve u svemu zalažu se za širi koncept ljudksih sloboda i nepovredivost privatnosti.
- Zvuče mi pomalo Tehnokratski, a to mi osobno paše.
malo sam pogledao njihove stranice, ali nisam našao nigdje nikakav gospodarski plan. Za političku stranku je i ta stavka dosta bitna, a ne samo društvena. Jel ima tko kakve info o tome?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!