Piratska stranka

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pootzko
Spol: M
Kontakt:

Re: Piratska stranka

Post Postao/la pootzko »

je da :D
...I put on my robe and a wizard hat...
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Još jedna politička opcija koju ću zaobiči u širokom luku.
Neznam zašto mi smrdi da je njima slobodan softver zapravo ilegalan softver.
Jednostavno im ne vjerujem.
plavi zmaj77
Spol: M

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Prije mi se sviđala ta opcija,i sada mi je ok,ali pitam se koliko ljudi bi prešli na FOSS u slučaju kada bi piratizacija Windowsa bila manje proširena.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

plavi zmaj77 je napisao/la:Prije mi se sviđala ta opcija,i sada mi je ok,ali pitam se koliko ljudi bi prešli na FOSS u slučaju kada bi piratizacija Windowsa bila manje proširena.
O tome se može špekulirati naširoko.

Uglavnom, zašto mi se sviđaju Pirati (osim imena stranke - to im je po meni generalno krivo, ali ime nisu uzeli sami, nego dolazi iz stranih stranaka ove vrste):
  • Jedno od osnovnih načela im je transparentnost i slobodno širenje znanja! Dakle ,temelji same FLOSS filozofije. upravo u takav FLOSS i vjerujem
  • Definitivno e-Demokracija, odnosno Direktna demokracija.
  • SUkladno tome protiv su svih mogućih ZAMP-ova, ACTA, SOPA, PIPA.
  • Za sređivanje patentnih zakona, te ograničena upotreba vlasničkih prava, odnosno njihova poštenija korekcija
  • Mladi su ljudi, a osobno smatram da su svi ovi dosadašnji prastari političari već odavno potrošeni i sagorjeli.
  • Po pitanju obrazovanja definitivno bolje stoje nego kojekakve napirlituše tipa PIPL MAST TRAST
  • Sve dosadašnje stranke se nisu držale programa koji su obećavale glasačima. Ne kažem, to nije nikakva garancija, ali sama transparentnost bi to trebala regulirati automatski.
  • Sve u svemu zalažu se za širi koncept ljudksih sloboda i nepovredivost privatnosti.
  • Zvuče mi pomalo Tehnokratski, a to mi osobno paše.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

malo sam pogledao njihove stranice, ali nisam našao nigdje nikakav gospodarski plan. Za političku stranku je i ta stavka dosta bitna, a ne samo društvena. Jel ima tko kakve info o tome?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori