KDE 4.10 repozitoriji
Želite najnoviji KDE?Reference:Kod: Označi sve
sudo zypper ar --refresh \ http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Release:/410/openSUSE_12.3/ \ KR410-Core sudo zypper ar --refresh \ http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Release_410_openSUSE_12.3/ \ KR410-Extra
http://en.opensuse.org/KDE_repositories ... SC_4.10.29
openSUSE 12.3 - Tweakanje nakon instalacije
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3 - Tweakanje nakon instalacije
Kako smo ovo mogli zaboraviti???
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Zaboravio:
I onda naravno ide "distribution upgrade":
Oprez! Updejt KDE-a je "težak" nekoliko stotina MB (ovisno o broju instaliranih KDE paketa).
I onda naravno ide "distribution upgrade":
Kod: Označi sve
sudo zypper dupOprez! Updejt KDE-a je "težak" nekoliko stotina MB (ovisno o broju instaliranih KDE paketa).
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Idemo probati naći tweak (ja do sada nisam uspio naći ništa, osim nekaj oreko cron-a) da oS automatski prilikom kopisanja sadržaja sa CD/DVD-a na hard prepiše permissione na read+write. Ovak to moram ručno i svaki puta, naravno zaboravim.
Možda bi se dalo nekaj s incron-om....
Možda bi se dalo nekaj s incron-om....
Permissione čega?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Zapravo NE prepiše permissiome nego ih zarži u originalu.sumski je napisao/la:Permissione čega?
Naime, kad prebacujem datoteke sa CD-a na hard, one ostanu u Read Only Mod-u, a sustav ih ne prebaci u Writtable, nego ih moram ručno prebacivati s ili chmod-om ili GUI-jem
Aha 
Ja nekak skontal da misliš tokom instalacije
Hm, a kak ih kopiraš?
Ja nekak skontal da misliš tokom instalacije
Hm, a kak ih kopiraš?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
S Dolphinom, povuci - potegnisumski je napisao/la:Aha
Ja nekak skontal da misliš tokom instalacije![]()
Hm, a kak ih kopiraš?
Pa kopiraš i file permissions zajedno sa samim fajlom. A svi fajlovi na CD-u ili DVD-u su read-only.
Čak i da kopiraš sa cp bi imao isti slučaj.
Probaj sa install [diskusija]
Čak i da kopiraš sa cp bi imao isti slučaj.
Probaj sa install [diskusija]
Ja zelim da kopirabe datoteje s CDa ba hard postanu weittabke, a ne da ostanu read only. Jad se to radi u Windozana, datoteke s CDa postaju writtable na hardu
Baš me je zaintrigiralo ovo...Grof je napisao/la:Ja zelim da kopirabe datoteje s CDa ba hard postanu weittabke, a ne da ostanu read only. Jad se to radi u Windozana, datoteke s CDa postaju writtable na hardu
hm... ne znam baš da li možeš to preko Dolphina.
Možeš sa cp, izgleda da onda postaviš korisnička prava koja su u "destinacijskom" direktoriju:
Kod: Označi sve
cp --no-preserve=mode,ownership original.txt copy.txthttp://superuser.com/questions/237802/h ... -directory
Baš ću se malo raspitati na KDE forumu...