Jeftinjaka/budget Android mobiteli
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Jeftinjaka/budget Android mobiteli
Potražio sam po disku, još uvijek imam taj ROM što sam koristio, na prvi pogled se ne razlikuje uopće od standardnog ROM-a, ali ispod haube ima masu stvari poboljšane (direktna integracija s Link2SD/App2SD, OC kernel, odex, štednja baterije, brži pronalazak GPS signala, uklonjen sav bloatware...), izuzetno sam zadovoljan bio s njim.
Ako želiš mogu ga uploadati na Dropbox, zove se: m1ndh4x8r_odex_ROM_Sense2.1_GB2.3.5_29_2_2012
Ako želiš mogu ga uploadati na Dropbox, zove se: m1ndh4x8r_odex_ROM_Sense2.1_GB2.3.5_29_2_2012
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Može, super! ) I onda zašto si prešao na drugi mob? ) Zanima me jer ja razmišljam prodati ovaj i nabaviti si nekakav brži, veći (i što se tiče interne memorije i ekrana) i s Androidom 4.iv@n je napisao/la:Potražio sam po disku, još uvijek imam taj ROM što sam koristio, na prvi pogled se ne razlikuje uopće od standardnog ROM-a, ali ispod haube ima masu stvari poboljšane (direktna integracija s Link2SD/App2SD, OC kernel, odex, štednja baterije, brži pronalazak GPS signala, uklonjen sav bloatware...), izuzetno sam zadovoljan bio s njim.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Upravo to što si napisao, veličina zaslona i interna memorija. Imaš recenziju ZTE Blade III što sam uzeo, pa pogledaj...
Odmah mi je gospon Google izbacio recenziju na tvojem blogu kao drugu poveznicu
Sada ću pročitati.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
EVOLVE FX520 DUAL CORE

2G mreža: GSM: 850/900/1800/1900 MHz (GPRS/ EDGE)
3G Mreža: WCDMA/HSDPA: 850/2100 MHz (3G)
SIM kartica: Mini-SIM, Dual SIM
Veličina: 77 x 146 x 11 mm
Težina: 199 grama sa baterijom
Veličina zaslona: 5.0"
Rezolucija: WVGA 480*800 pixela
Zvuk: MP3, Vibrirajuće zvono, Speakerphone, 3,5 mm jack
Veličina interne memorije: 4 GB
RAM: 512 MB
Povezivost: GPRS, EDGE, 3G, WLAN, Bluetooth sa A2DP, USB povezivost, microSD
Kamera: 5 MP, Kamera: Auto focus, LED flash, Snimanje videa

CPU: Dual Core 1 GHz (ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVRTM SGX 531 Ultra
Senzori: Accelerometar, G-senzor, senzor za svjetlo i zumiranje
Radio: FM Radio
GPS: GPS/A-GPS/GPS EPO
Baterija: Li-ion 1500 mAh
Trajanje jamstva: 24 mjeseca
Sadržaj pakiranja:
Dual SIM smartphone Evolve FX520
folija za zaštitu zaslona
3.5mm crne stereo slušalice sa mogućnošću handsfree-a
230 V USB punjač
Micro USB kabel
Upute za korištenje
Predinstalirane aplikacije: AVG antivirus, EVOLVE Sonix, Google Actualities, Google+, Google Music, Google Maps, Google Navigation, Facebook, Skype, Youtube
Pogledaj veliku sliku.
Cijena: cca 1700-1800 kuna (Kupovina)

2G mreža: GSM: 850/900/1800/1900 MHz (GPRS/ EDGE)
3G Mreža: WCDMA/HSDPA: 850/2100 MHz (3G)
SIM kartica: Mini-SIM, Dual SIM
Veličina: 77 x 146 x 11 mm
Težina: 199 grama sa baterijom
Veličina zaslona: 5.0"
Rezolucija: WVGA 480*800 pixela
Zvuk: MP3, Vibrirajuće zvono, Speakerphone, 3,5 mm jack
Veličina interne memorije: 4 GB
RAM: 512 MB
Povezivost: GPRS, EDGE, 3G, WLAN, Bluetooth sa A2DP, USB povezivost, microSD
Kamera: 5 MP, Kamera: Auto focus, LED flash, Snimanje videa

CPU: Dual Core 1 GHz (ARM Cortex-A9)
GPU: PowerVRTM SGX 531 Ultra
Senzori: Accelerometar, G-senzor, senzor za svjetlo i zumiranje
Radio: FM Radio
GPS: GPS/A-GPS/GPS EPO
Baterija: Li-ion 1500 mAh
Trajanje jamstva: 24 mjeseca
Sadržaj pakiranja:
Dual SIM smartphone Evolve FX520
folija za zaštitu zaslona
3.5mm crne stereo slušalice sa mogućnošću handsfree-a
230 V USB punjač
Micro USB kabel
Upute za korištenje
Predinstalirane aplikacije: AVG antivirus, EVOLVE Sonix, Google Actualities, Google+, Google Music, Google Maps, Google Navigation, Facebook, Skype, Youtube
Pogledaj veliku sliku.
Cijena: cca 1700-1800 kuna (Kupovina)
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
*iako cijenom ulazi u višu srednju klasu, s obzirom na uloženo/dobiveno, stavljam ga ovdje među budget modele (stoji cca 300€ odnosno 2200+ kuna).
Alcatel One Touch Scribe HD

Dimenzije. 144 x 75 mm x 8.5 mm
Težina: 189 grama
Zaslon: 5" IPS 720 x 1280 piksela, gustoća 293.7, Dragon Trail Glass zaštita, oleophobic premaz (za otiske prstiju)
CPU: MediaTek 6589 čip ARM Cortex-A7 (FPU i NEON) s 4 procesorske jezgre
GPU: PowerVR SGX544
RAM: 1GB LPDDR3 SDRAM-a
Pohrana: 4 GB EMM interne memorije – oko 2.5 GB korisnički dostupno + utor za microSD do 32GB
Kamera: 8MP, autofokus, LED bljeskalica, otvorom leće objektiva F2.4, (1080p video), prednja 1.2MP (720p video)
Povezivost: Wi-Fi 802.11 b / g / n plus WiFi Mobile Hotspot i Wi-Fi Direct, 3G, Bluetooth 4.0 + A2DP, USB On-To- Go
Ostalo: A-GPS ( QuickGPS, Geotagging), FM radio s RDS, e-kompas, svjetlosni senzor, senzor blizine, Dual SIM
Baterija: 2500 mAh
OS: Android 4.1.2 Jelly Bean (nadogradiv na 4.2, rujan ove godine)
Cijena: cca 280 – 320 eura
Recenzija i slike na racunalo.com
Alcatel One Touch Scribe HD

Dimenzije. 144 x 75 mm x 8.5 mm
Težina: 189 grama
Zaslon: 5" IPS 720 x 1280 piksela, gustoća 293.7, Dragon Trail Glass zaštita, oleophobic premaz (za otiske prstiju)
CPU: MediaTek 6589 čip ARM Cortex-A7 (FPU i NEON) s 4 procesorske jezgre
GPU: PowerVR SGX544
RAM: 1GB LPDDR3 SDRAM-a
Pohrana: 4 GB EMM interne memorije – oko 2.5 GB korisnički dostupno + utor za microSD do 32GB
Kamera: 8MP, autofokus, LED bljeskalica, otvorom leće objektiva F2.4, (1080p video), prednja 1.2MP (720p video)
Povezivost: Wi-Fi 802.11 b / g / n plus WiFi Mobile Hotspot i Wi-Fi Direct, 3G, Bluetooth 4.0 + A2DP, USB On-To- Go
Ostalo: A-GPS ( QuickGPS, Geotagging), FM radio s RDS, e-kompas, svjetlosni senzor, senzor blizine, Dual SIM
Baterija: 2500 mAh
OS: Android 4.1.2 Jelly Bean (nadogradiv na 4.2, rujan ove godine)
Cijena: cca 280 – 320 eura
Recenzija i slike na racunalo.com
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Evo onaj ROM što sam spominjao, preporučujem svim vlasnicima HTC Wildfire S mobitela. Defaultno će pokrenuti mobitel clockan na 800MHz, što je kod mene uzrokovalo smrzavanje nakon nekog vremena korištenja. Ako ga budeš koristio i isto ti se dogodi, poslat ću ti skriptu koja ROM postaviti da clocka mobitel na stabilnih 768MHz.hrc je napisao/la:Rootao sam ga (iako mi se nekada čini kao da nije rootan). Uspio sam čak izbrisati Facebook i neke aplikacije koje su po defaultu tamo i također sam promijenio defaultnu lokaciju instaliranja aplikacija na MicroSD (najveći minus tog mobitela je valjda ta unutarnja memorija - 150 MBiv@n je napisao/la:Imao sam taj mobitel, preporučujem ti da ga rootaš, staviš drugi ROM s kernelom koji podržava OC, digneš ga na 768-800MHz i da vidiš kako leti. Naravno, Link2SD složit i prebacit aplikacije na brzu class10 karticu tako da može disat ono malo unutarnje memorije. Još ako staviš ADW launcher (izgleda kao vanilla android, odnosno Nova ili Apex) koji je ekstra brz.hrc je napisao/la:Ja imam Sense 2.1 (Wildfire S) i strašno me ljute svi ti procesi koji rade u pozadini. Našao sam neku skriptu koja to sređuje pa sam uspio dosta toga očistiti, ali zanimalo me čisto i kako to funkcionira, tj. da li launcher radi kao još jedan dodatni program ili preuzme mjesto Sensea.
Pisao sam o svemu tome, mislim da ima i poveznica za taj ROM, stvarno je odličan, puno brži, baterija duže traje, nema bloata...). Hvala puno za savijet i članak, pročitat ću svakako! ))
Download: m1ndh4x8r_odex_ROM_Sense2.1_GB2.3.5_29_2_2012.zip
-
Slamd64
Ja sam se iznenadio kad sam saznao da moj Snapdragon ide i iznad 1 GHz, tj radi stabilno i na 1600 MHz bez problema, a moze i iznad s nekim kernelima 
Mada nemam koristi previse od toga.
Mada nemam koristi previse od toga.
Da pitam vlasnike ZTE Bladea III, odn. VIP Racera III.
Isplati li se mijenjati LG L5 za Blade 3? Tu su negdje po karakteristikama, jedine razlike su: LG ima bljeskalicu, dok ZTE ima bolju rezoluciju (480*800 u odnosu na 320*480 na LG-u). LG uz to ima aluminijsko čvrsto kučište i NFC. Međutim, čuo sam jako dobre stvari o Bladeu 3, a najviše bih ga mijenjao zbog bolje rezolucije nego na mom mobitelu..
Kaj velite?
Isplati li se mijenjati LG L5 za Blade 3? Tu su negdje po karakteristikama, jedine razlike su: LG ima bljeskalicu, dok ZTE ima bolju rezoluciju (480*800 u odnosu na 320*480 na LG-u). LG uz to ima aluminijsko čvrsto kučište i NFC. Međutim, čuo sam jako dobre stvari o Bladeu 3, a najviše bih ga mijenjao zbog bolje rezolucije nego na mom mobitelu..
Kaj velite?
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.