Kul stvari koje nađemo na internetima
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Kul stvari koje nađemo na internetima
Je, ali nas je naš najdraži ministar Ostojić toliko osiromašio da si na žalost više ne možemo priuštiti patrone za sačmaricu, a kolega ne želi posuditi samostrel jer ga čuva za apokalipsu i zombije.Medojedni jazavac je napisao/la:Nije ovo bolji nacin?
- calisto053
- Moderator
Ako ti se žuri doma na ručak, malo i ubrzaš cijelu priču...Suko je napisao/la:Pa kad procijeni da reanimacija nema uspjeha odustane od reanimacije i proglasi smrt. Napravi se EKG, pogleda zjenice i pacijent ostane na odjelu minimalno dva sata.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Naravno da je jasnije,kada su informacije potpunije.PunkBastard je napisao/la:Znači ovako, Parnia je rekao da svijest ne nestaje odmah nakon smrti nego postoji još nekoliko sati nakon.A kako ovaj“The evidence we have so far is that human consciousness does not become annihilated,” said Parnia, a doctor at Stony Brook University Hospital and director of the school’s resuscitation research program. “It continues for a few hours after death, albeit in a hibernated state we cannot see from the outside.”citat kaže, povijesna ideja jest da elektromehanički procesi vode do svijesti (elektromehanički procesi u mozgu pobuđuju svijest / jesu svijest), ali to danas ne mora nužno biti točno jer se može demonstrirati da se ti procesi ne nastavljaju nakon smrti, svijest se nastavlja još neko vrijeme. Jeli sada što jasnije ?The historical idea is that electrochemical processes in the brain lead to consciousness. That may no longer be correct, because we can demonstrate that those processes don’t go on after death.
Znači opet je aktualan mind/body problem.Good!Suko je napisao/la:Ta rečenica je izvađena iz konteksta. Elektrokemijski procesi se nakon smrti prestaju događati u mozgu. To možemo dokazati objektivno. "Povijesna ideja je da elektrokemijski procesi u mozgu proizvode svijest. To možda više neće biti istina, jer možemo dokazati da ti procesi prestaju nakon smrti." A neće biti istina jer ovaj autor ima podatke o 10% reanimiranih ljudi koji su opisivali konkretne događaje tijekom reanimacije. I to u doba kada se elektrokemijski procesi u mozgu nisu događali.
EEG je jako precizan aparat. Sposoban je za detekciju minucioznih varijacija elektičnih polja u mozgu. Mislim da je količina tehnologije za izradu standardnog EEG-a prilično impresivna i danas. Tako da je ravan EEG prilično dobar pokazatelj da mozak nije aktivan ili da je razina aktivnost zanemariva. Ako uz ravan EEG ljudi i dalje mogu imati svijest, onda je pitanje da li je moždana aktivnost izvor svijesti.
Tekst je zanimljiv jer autor koristi znanstvene metode za analizu ovih događaja. Ne oslanja se na rekla-kazala već daje iskustva iz svoje prakse. A iskustva bacaju sumnju na čisto elektrokemijsku narav ljudske svijesti.
Nema veće religije od istine!
- calisto053
- Moderator
Suko je napisao/la:Normalno!
- "Vidi, tata, pa to je gospodin Rajković! Šta mu je?"
- "Sad mu nije ništa! Ubio si ga ko zeca!"
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Hm... ok naučio sam:Lutherus je napisao/la:http://www.ted.com/talks/david_pogue_10_top_time_saving_tech_tips.html?utm_source=newsletter_weekly_2013-04-26&utm_campaign=newsletter_weekly&utm_medium=email&utm_content=talk_of_the_week_button
na iPhoneu možeš dvaput stisnuti razmak za točku - beskorisno (nemam iPhone, na mojoj Android aplikaciji to ne radi)
kako preskočiti sekretaricu u SAD-u - beskorisno (ne živim tamo)
kako zacrniti i zabijeliti prezentaciju - beskorisno
Od ostalih korisnih stvari - ništa novo, što već ne koristim
Ali svejedno hvala za link! ))
- PunkBastard
Ovo sa zacrnjivanjem/zabjeljivanjem zaslona tijekom prezentacije sam ja u srednjoj imao na testu, dok smo na računarstvu "učili" o tim MSovim prokletim programima, pojavilo se i to samo ja nisam pratio, uglavnom se Pocket Tanks igralo, i tako mi se pojavi pitanje kako zacrniti i kontam ja "WTF!" pa sam počeo redom sve tipke ali kada sam došao na W zabijelio je pa sam zaključio da bi B moglo biti suprotno, radilo je. Uglavnom stvarno ne vidim svrhu te opcije.hrc je napisao/la:Hm... ok naučio sam:Lutherus je napisao/la:http://www.ted.com/talks/david_pogue_10_top_time_saving_tech_tips.html?utm_source=newsletter_weekly_2013-04-26&utm_campaign=newsletter_weekly&utm_medium=email&utm_content=talk_of_the_week_button
na iPhoneu možeš dvaput stisnuti razmak za točku - beskorisno (nemam iPhone, na mojoj Android aplikaciji to ne radi)
kako preskočiti sekretaricu u SAD-u - beskorisno (ne živim tamo)
kako zacrniti i zabijeliti prezentaciju - beskorisno
Od ostalih korisnih stvari - ništa novo, što već ne koristim
Ali svejedno hvala za link! ))
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Pa nekada korisno je. Zbilja ako se zapričaš o nečemu a želiš da ti prezentacija ne smeta... Svrhu neku i mogu vidjeti u tome. Ja svejedno sve prezentacije izvezem u PDF i čisto fino crni tekst na bijeloj pozadini, nikakve animacije.. sve štima )