Hvala na informaciji. Super će biti ako nastave s radom.RC Da Kookee je napisao/la:Fuduntu ne propada nego sva ekipa minus fewt pokrecu Fuduntu 2 ili kako ce se vec zvat. KDE je navodno u testing fazi. Dakle sve bez brige za buducnost. That said, taman tweakam LMDE heh...
Pozdrav
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Re: Pozdrav
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
- RC Da Kookee
- Spol: M
- Kontakt:
Jeremiah iz Fuduntu teama kaze:
Te na pitanje hoce li biti rolling release:We are going to support Fuduntu for another 8 months or so, so I would stick around to see what happens. A few of us are working behind the scenes already to investigate our options with openSuse.
That's the plan.
Eto, ja nisam baš potpuno rekao zbogom Windowsima jer oko mene svi su na njima, najviše na poslu. Tako kod kuće imam najnoviji Windows 8 Pro, ali uz njega i Linux Mint Mate, kojeg najradije koristim, a Windowse samo za neke datoteke i programe koji su mi potrebni radi posla. Priznajem, da sam koristio i Ubuntu, ali mi se nije svidjelo, jer ostavljali su dojam kao da žele biti poput Microsofta. Dalje ću vidjeti.iStop je napisao/la:Nakon gotovo dvije godine paralelnog korištenja XP-a i Ubuntua (dual boot), od danas na mom pc-u samo Linux a Windowsi nikad više.
Lijep pozdrav.
Ja sam na Windowsima bio od verzije 3.1 do XP-a, a onda sam posve prešao na Linux-e i nije mi žao. Kod kolege sam vidio Windowse 7 i malo sam ih probao, ali uopće mi se nisu dopali: barem što se tiče ozbiljnih korisnika, XP-i su vrhunac Windowsa a sve ono nakon XP-a je čisto bauljanje i nesnalaženje.smisic je napisao/la:Eto, ja nisam baš potpuno rekao zbogom Windowsima jer oko mene svi su na njima, najviše na poslu. Tako kod kuće imam najnoviji Windows 8 Pro, ali uz njega i Linux Mint Mate, kojeg najradije koristim, a Windowse samo za neke datoteke i programe koji su mi potrebni radi posla. Priznajem, da sam koristio i Ubuntu, ali mi se nije svidjelo, jer ostavljali su dojam kao da žele biti poput Microsofta. Dalje ću vidjeti.iStop je napisao/la:Nakon gotovo dvije godine paralelnog korištenja XP-a i Ubuntua (dual boot), od danas na mom pc-u samo Linux a Windowsi nikad više.
Lijep pozdrav.
Što se tiče posla, ja sve što radim doma na Linux-u prebacim u pdf i tako distribuiram na poslu, a s druge strane Linux-i čitaju sve što Windowsi serviraju (barem kad je o uredskim dokumentima riječ). Primjerice, Draw bez problema čita nacrte stvorene Visiom.
Od određene distribucije Linuxa tražim samo dvije stvari: da je besplatna i da mi je jednostavno raditi u njoj. Xubuntu mi nekako najviše leži, ali - priznajem - Mint još nisam probao.
Lijep pozdrav
Dok radi, ne diraj!
Zahvaljujem se na Vašem javljanju. Dugo sam bio korisnik MS Windowsa, ali tek od XP-a pa do 8-ice. Dodijalo mi je stalno plaćati licence. Eto, za njihov Office 2013 opet traže jer sam prešao na 8-icu, tako da imam taj sustav i Office 2007, a oni nek dodijavaju da kupim najnoviju i koja baš nije povoljna za mene kao malog radnog čovjeka. Oduševljen sam sa Libre Office-om i ostalim korisnim aplikacijama, programima. Znam, pomoću Libre Office-a čitam MS Office dokumente, ali obratno ne mogu. Šteta! Ali, to je do Microsofta.iStop je napisao/la:Ja sam na Windowsima bio od verzije 3.1 do XP-a, a onda sam posve prešao na Linux-e i nije mi žao. Kod kolege sam vidio Windowse 7 i malo sam ih probao, ali uopće mi se nisu dopali: barem što se tiče ozbiljnih korisnika, XP-i su vrhunac Windowsa a sve ono nakon XP-a je čisto bauljanje i nesnalaženje.smisic je napisao/la:Eto, ja nisam baš potpuno rekao zbogom Windowsima jer oko mene svi su na njima, najviše na poslu. Tako kod kuće imam najnoviji Windows 8 Pro, ali uz njega i Linux Mint Mate, kojeg najradije koristim, a Windowse samo za neke datoteke i programe koji su mi potrebni radi posla. Priznajem, da sam koristio i Ubuntu, ali mi se nije svidjelo, jer ostavljali su dojam kao da žele biti poput Microsofta. Dalje ću vidjeti.iStop je napisao/la:Nakon gotovo dvije godine paralelnog korištenja XP-a i Ubuntua (dual boot), od danas na mom pc-u samo Linux a Windowsi nikad više.
Lijep pozdrav.
Što se tiče posla, ja sve što radim doma na Linux-u prebacim u pdf i tako distribuiram na poslu, a s druge strane Linux-i čitaju sve što Windowsi serviraju (barem kad je o uredskim dokumentima riječ). Primjerice, Draw bez problema čita nacrte stvorene Visiom.
Od određene distribucije Linuxa tražim samo dvije stvari: da je besplatna i da mi je jednostavno raditi u njoj. Xubuntu mi nekako najviše leži, ali - priznajem - Mint još nisam probao.
Lijep pozdrav
Za Mint sam se odlučio nakon Ubuntu-a. Upoznao sam na ovoj stranici: http://linux.ri.eur.hr/. Lijep vam pozdrav.
Hvala i Vama!smisic je napisao/la: Zahvaljujem se na Vašem javljanju. Dugo sam bio korisnik MS Windowsa, ali tek od XP-a pa do 8-ice. Dodijalo mi je stalno plaćati licence. Eto, za njihov Office 2013 opet traže jer sam prešao na 8-icu, tako da imam taj sustav i Office 2007, a oni nek dodijavaju da kupim najnoviju i koja baš nije povoljna za mene kao malog radnog čovjeka. Oduševljen sam sa Libre Office-om i ostalim korisnim aplikacijama, programima. Znam, pomoću Libre Office-a čitam MS Office dokumente, ali obratno ne mogu. Šteta! Ali, to je do Microsofta.
Za Mint sam se odlučio nakon Ubuntu-a. Upoznao sam na ovoj stranici: http://linux.ri.eur.hr/. Lijep vam pozdrav.
Uglavnom, moj Vam je savjet da se posve prebacite na Linux jer ćete onda biti prisiljeni u hodu pronalaziti rješenja tipa s kojim softverom otvoriti ili urediti neki dokument/datoteku itd., te ćete na taj način i bolje upoznati Linux (ono što Vam svakodnevno treba). Istovremeno korištenje i Windowsa i Linuxa jedno vrijeme može biti super ali dugoročno ne vodi nikamo.
Lijep pozdrav.
Dok radi, ne diraj!
Prvo pregledavanje stranice mobitelom. Sve super radi a i tipkanje mi ide lakše no što sam očekivao. Mislim da ubuduće više budem koristio mobitel, i za ovu stranicu a i uopće. LP.
Dok radi, ne diraj!