Pozdrav

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
iStop
Spol: M

Re: Pozdrav

Post Postao/la iStop »

RC Da Kookee je napisao/la:Fuduntu ne propada nego sva ekipa minus fewt pokrecu Fuduntu 2 ili kako ce se vec zvat. KDE je navodno u testing fazi. Dakle sve bez brige za buducnost. That said, taman tweakam LMDE heh...
Hvala na informaciji. Super će biti ako nastave s radom. :)
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
RC Da Kookee
Kontakt:

Post Postao/la RC Da Kookee »

Jeremiah iz Fuduntu teama kaze:
We are going to support Fuduntu for another 8 months or so, so I would stick around to see what happens. A few of us are working behind the scenes already to investigate our options with openSuse.
Te na pitanje hoce li biti rolling release:
That's the plan.
onfire

Post Postao/la onfire »

Dobrodosao ;)
smisic

Post Postao/la smisic »

iStop je napisao/la:Nakon gotovo dvije godine paralelnog korištenja XP-a i Ubuntua (dual boot), od danas na mom pc-u samo Linux a Windowsi nikad više. :D
Eto, ja nisam baš potpuno rekao zbogom Windowsima jer oko mene svi su na njima, najviše na poslu. Tako kod kuće imam najnoviji Windows 8 Pro, ali uz njega i Linux Mint Mate, kojeg najradije koristim, a Windowse samo za neke datoteke i programe koji su mi potrebni radi posla. Priznajem, da sam koristio i Ubuntu, ali mi se nije svidjelo, jer ostavljali su dojam kao da žele biti poput Microsofta. Dalje ću vidjeti.
Lijep pozdrav. :)
iStop

Post Postao/la iStop »

smisic je napisao/la:
iStop je napisao/la:Nakon gotovo dvije godine paralelnog korištenja XP-a i Ubuntua (dual boot), od danas na mom pc-u samo Linux a Windowsi nikad više. :D
Eto, ja nisam baš potpuno rekao zbogom Windowsima jer oko mene svi su na njima, najviše na poslu. Tako kod kuće imam najnoviji Windows 8 Pro, ali uz njega i Linux Mint Mate, kojeg najradije koristim, a Windowse samo za neke datoteke i programe koji su mi potrebni radi posla. Priznajem, da sam koristio i Ubuntu, ali mi se nije svidjelo, jer ostavljali su dojam kao da žele biti poput Microsofta. Dalje ću vidjeti.
Ja sam na Windowsima bio od verzije 3.1 do XP-a, a onda sam posve prešao na Linux-e i nije mi žao. Kod kolege sam vidio Windowse 7 i malo sam ih probao, ali uopće mi se nisu dopali: barem što se tiče ozbiljnih korisnika, XP-i su vrhunac Windowsa a sve ono nakon XP-a je čisto bauljanje i nesnalaženje.

Što se tiče posla, ja sve što radim doma na Linux-u prebacim u pdf i tako distribuiram na poslu, a s druge strane Linux-i čitaju sve što Windowsi serviraju (barem kad je o uredskim dokumentima riječ). Primjerice, Draw bez problema čita nacrte stvorene Visiom.

Od određene distribucije Linuxa tražim samo dvije stvari: da je besplatna i da mi je jednostavno raditi u njoj. Xubuntu mi nekako najviše leži, ali - priznajem - Mint još nisam probao.

Lijep pozdrav :-D
Dok radi, ne diraj!
smisic

Post Postao/la smisic »

iStop je napisao/la:
smisic je napisao/la:
Ja sam na Windowsima bio od verzije 3.1 do XP-a, a onda sam posve prešao na Linux-e i nije mi žao. Kod kolege sam vidio Windowse 7 i malo sam ih probao, ali uopće mi se nisu dopali: barem što se tiče ozbiljnih korisnika, XP-i su vrhunac Windowsa a sve ono nakon XP-a je čisto bauljanje i nesnalaženje.

Što se tiče posla, ja sve što radim doma na Linux-u prebacim u pdf i tako distribuiram na poslu, a s druge strane Linux-i čitaju sve što Windowsi serviraju (barem kad je o uredskim dokumentima riječ). Primjerice, Draw bez problema čita nacrte stvorene Visiom.

Od određene distribucije Linuxa tražim samo dvije stvari: da je besplatna i da mi je jednostavno raditi u njoj. Xubuntu mi nekako najviše leži, ali - priznajem - Mint još nisam probao.

Lijep pozdrav :-D
Zahvaljujem se na Vašem javljanju. Dugo sam bio korisnik MS Windowsa, ali tek od XP-a pa do 8-ice. Dodijalo mi je stalno plaćati licence. Eto, za njihov Office 2013 opet traže jer sam prešao na 8-icu, tako da imam taj sustav i Office 2007, a oni nek dodijavaju da kupim najnoviju i koja baš nije povoljna za mene kao malog radnog čovjeka. Oduševljen sam sa Libre Office-om i ostalim korisnim aplikacijama, programima. Znam, pomoću Libre Office-a čitam MS Office dokumente, ali obratno ne mogu. Šteta! Ali, to je do Microsofta.
Za Mint sam se odlučio nakon Ubuntu-a. Upoznao sam na ovoj stranici: http://linux.ri.eur.hr/. Lijep vam pozdrav.
iStop

Post Postao/la iStop »

smisic je napisao/la: Zahvaljujem se na Vašem javljanju. Dugo sam bio korisnik MS Windowsa, ali tek od XP-a pa do 8-ice. Dodijalo mi je stalno plaćati licence. Eto, za njihov Office 2013 opet traže jer sam prešao na 8-icu, tako da imam taj sustav i Office 2007, a oni nek dodijavaju da kupim najnoviju i koja baš nije povoljna za mene kao malog radnog čovjeka. Oduševljen sam sa Libre Office-om i ostalim korisnim aplikacijama, programima. Znam, pomoću Libre Office-a čitam MS Office dokumente, ali obratno ne mogu. Šteta! Ali, to je do Microsofta.
Za Mint sam se odlučio nakon Ubuntu-a. Upoznao sam na ovoj stranici: http://linux.ri.eur.hr/. Lijep vam pozdrav.
Hvala i Vama!

Uglavnom, moj Vam je savjet da se posve prebacite na Linux jer ćete onda biti prisiljeni u hodu pronalaziti rješenja tipa s kojim softverom otvoriti ili urediti neki dokument/datoteku itd., te ćete na taj način i bolje upoznati Linux (ono što Vam svakodnevno treba). Istovremeno korištenje i Windowsa i Linuxa jedno vrijeme može biti super ali dugoročno ne vodi nikamo.
Dok radi, ne diraj!
Petar

Post Postao/la Petar »

:welcome:
iStop

Post Postao/la iStop »

Prvo pregledavanje stranice mobitelom. Sve super radi a i tipkanje mi ide lakše no što sam očekivao. Mislim da ubuduće više budem koristio mobitel, i za ovu stranicu a i uopće. LP.
Dok radi, ne diraj!
Odgovori