Markec je napisao/la:
da, ali nisam znao da zna o sve te podatke koje upisujemo u ruter. Znači ako me bude policija zbog nečega pratila, mogu samo sudskim nalogom pristupiti t-comu koji bude dao sve podatke od mojeg rutera i nakon toga policija moze samo doci u moje susjedstvo i spajati se na moju kučnu mrezu.
Recimo ako ja imam spojene web kamere ili neke nadozorne kamere onda policija uporabi moje kamere nego da upotrebi svoje.
Zar vas to ne plaši ???
Je, nema policija pametnijeg posla nego se ići spajati na net preko privatnih WiFi-ja građana
Drugo, ako imaš nadzorne kamere koje pokrivaju javnu površinu i ako postoji indicija da su snimile nešto što može biti od koristi u istrazi .. policija će lijepo doći do tebe i zamoliti te da im na nekom mediju DVD/CD/USB ustupiš taj video zapis (kopiju) i za to će ti izdati potvrdu ..
Iznimno, odnosno ukoliko si bena i bahat pa nećeš na "molimo Vas" ustupiti traženo, a snimljeni podaci su od interesa, privremeno će ti uzeti sve, od kompa, do routera pa i podlogu za miš ako je koristiš .. sve ..i ne treba im odmah od suda pisani nalog, tj. mogu sami si sami napisati nalog za izuzimanje predmeta, pregled ili pretragu.
PS. Jedini slučaj gdje si ne mogu sami napisati nalog za pretragu je nalog za pretragu doma (iako i tu postoje određene mogućnosti) i nalog za pretragu tjelesnih otvora