Druga matična - isti OS - problem

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
fridrik
Spol: M

Druga matična - isti OS - problem

Post Postao/la fridrik »

Pozdrav svima!

Nisam se dugo javljao ovdje, probleme sam znao uglavnom sam rješiti, sad uglavnom čitam vjesti, članke, recenzije ...

Nedavno, definitivno mi je krepala matična ploča i mjenjao sam grafičku. Stroj je godište 2001/02, a druga matična dvije godine mlađa i nešto bolja (prema specifikacijama). OS je Ubuntu 10.04. Netom prije krepavanja sam optimizirao stroj da bude koliko toliko sposoban odgovoriti zahtjevima vremena; youtube, multimedija, novije aplikacije ... Da sad ne ulazim u detalje oko tipa procesora, matične, grafičke itd. prvo ću postaviti jedno pitanje. Da li je moguće optimizirati OS na drugu matičnu, bez nove instalacije? Problemi koji se javljaju su: reprodukcija videa (svejedno s diska ili neta) i zvuka pokazuje smetnje i nakon trećine stane, sustav u cjelini je malo sporiji.

Nije da se i ovako ne može koristiti komp i multimedija mi nije primarna, ali smeta.

Unaprijed hvala na pomoći! :-)
madone

Re: Druga matična - isti OS - problem

Post Postao/la madone »

Mijenjao si i gpu, jesi reinstalirao driver ? Možda to pomogne.
Provjeri i ram sa MemTestom.
Ako želiš optimizirati stroj zaviri u logove (dmesg, /var/log/messages, ~/.xsession-errors)... pa riješi probleme ako ih ima i stroj je optimiziran :D
fridrik

Re: Druga matična - isti OS - problem

Post Postao/la fridrik »

Ispričavam se na kašnjenju!

Na godišnjem sam bez interneta pa je mali problem ...
Stara grafička je bila ATI, a novija je NVIDIA. Driver je 304.xxxx
Postupit ću prema uputama i hvala na odgovoru.

Pozdrav!
Odgovori