čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la bertone »

@shrike, sinoć mi je bilo prevruće da se uključim u čavrljanje, pa ću pretpostaviti da je i tebi bilo prevruće kad si nabacao svoj skup misli :?

.. no, ili ne vidiš ili sam sebi negiraš očito, odnosno da trenutno na hrvatskom medijskom prostoru vlada do sad neviđena cenzura relevantnih informacija :( , a sve u cilju zatupljivanja javnosti i skrivanja ili u startu diskreditiranja istinitih informacija ukoliko bi se one slučajno ipak pojavile .. ne neću sad o kvaliteti copy/paste hr novinarstva, želim reći nešto drugo ..

Prije 10 ili 15 godina na našim televizijama nisi mogao vidjeti reklame za farmaceutske preparate, možda tu i tamo u sezoni gripa reklamu za Andol ili Vitamin C .. danas nemreš otići ni jeb*** ako nisi prethodno konzumirao malu plavu, rozu ili žutu tabletu .. prije 20 godina je razina lošeg kolesterola u krvi bila nekih 5,5 .. danas je 3,5 (ako griješim neka me Suko ispravi) .. danas jedemo voće i povrće koje u sebi više ne sadrži iste količine vitamina kao prije 10, 15 ili 20 godina no zato danas sve to lako možemo nadomjestiti preparatima Natural Wealtha .. i ako u tome nema barem zrna razloga da posumnjam u zavjeru medicinsko/farmaceutskog lobija onda ne znam što bi trebao vidjeti pa da se u čovjeku pobudi tračak sumnje da ipak negdje nešto ne štima .. znam, tebi je znanost na prvom mjestu no upravo ta znanost i radi na tome da makne iz limuna C vitamin kako bi onda mogla napraviti tabletu koja sadrži C vitamin.

Možeš naravno (i većina to čini) sve to negirati i ne vidjeti sve do trenutka kad ili silom prilika progledaš (veći broj) ili kad u jednom trenutku sam bez nekog posebnog razloga uvidiš da složeni mozaik prikazuje dvije ili tri slike (manji broj), ovisno o kutu iz kojeg ga gledaš .. i što onda, što zapravo možeš napraviti .. ništa, ništa upravo zato što vlada ona cenzura u medijima i što svaki pokušaj upućivanja na zavjeru završava izrugivanjem ili namjernim pisanjem u stilu rekla/kazala ili možda .. a što je zapravo najgori oblik cenzure jer se time kod javnosti zamagljuje pravo stanje stvari i pravi problem te se i istina koja slučajno i povremeno ispliva već u startu označi kao trabunjanje luđaka.

Medicina i cijepljenje.
Svi smo se cijepili protiv TBC-a zar ne, po toj logici bi TBC trebao biti iskorijenjen ili bi danas postotak oboljelih trebao biti minimalan .. e pa ja ti tvrdim suprotno iako nemam znanstvenih dokaza za to, tvrdim zato što se broj oboljelih od TBC-a unazad 10-ak godina povećava, a to znam jer sam silom prilika susretao ljude koji su bez razloga i povoda oboljeli od TBC-a .. da li mediji o tome pišu? .. da li struka (znanost, medicina) javno govore o tome? .. naravno da ne pišu, niti govore .. pa kako bi i dalje cijepili djecu i kako bi se farmaceutska industrija razvijala i zarađivala .. ima li tu urote?

Prijatelji životinja i Glaxo Smith Kline (u tekstu PŽ i GSK)
Prije 5-6 godina su PŽ na gotovo tjednoj razini održavali prosvjede ispred istraživačkog centra GSK, išli su toliko daleko da su počeli dovoditi razne aktiviste (za zaštitu životinja i ne samo životinja) iz €U pred istraživački centar .. danas toga više nema, zapravo odjednom je samo odrezano kao da prosvjeda nikad nije ni bilo .. da li je GSK prestao istraživanja u podzemnim labosima na psima .. teško, da li su PŽ direktno ili indirektno dobili donaciju od GSK .. vrlo lako moguće, teorija zavjere koja mi se vrzma po mislima i o kojoj se ne piše .. apsolutno.

Zašto sad spominjem GSK .. pa upravo zato što GSK 2005/2006 od Plive tj Hr kupuje istraživački centar i radi strahoviti proboj na Hr tržište, a glavni ciljevi GSK nisu ni skriveni već javno dostupni i na njihovim stranicama, a to su otkrivanje cjepiva za AIDS, Tuberkulozu i malariu.

Ček malo, jesam li prethodno napisao da se unazad 10-ak godina broj oboljelih u Hr od tuberkulaoze povećava .. slučajnost ili teorija zavjere, odluči sam ..
Ček malo, od kad se u Hr komarci više ne uništavaju tradicionalnim metodama zaprašivanjem iz zraka (oni koji stanjuju u Osijeku i Branji to mogu najbolje znati) pa su se komarci nakotili za popizditi, a i neke nove vrste su se pojavile .. unazad 10-ak godina, opet slučajnost ili ne kao što je opet slučajnost da je jedan od tri primarna cilja GSK lijek protiv malarije, a malirija se prenosi znaš kako .. je li to teorija zavjere o dugoročnoj priprema terena za lakše istraživanje ili ne, opet odluči sam ..
S AIDS-om se za sad još ne igraju, razlozi; ili smo premalo područje za ispitivanje, ili u glavama rvata vrijede još koliko-toliko tradicionalne vrijednosti pa nismo baš tako, kako volimo pričati promiskuitetni, ili nemamo dovoljno pedera .. dobro na ovom zadnjem mediji rade punom parom da imamo ..

Bilo kako bilo, možda krivo gledam dostupne informacije unazad 10-15 godina i gledam mozaik iz krivog kuta, vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu ili krivu u svojim zaključcima izvučenim iz mora razbacanih i ničim povezanih stvari .. i osobno se nadam da ću za 20 godina biti u krivu, za dobrobit svih nas.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

A gledajte. Stojim iza svega što sam napisao a vi samo to potvrđujete. Ako postoji problem i ljudi/firme se namjerno igraju sa tuđim životima, to treba razotkriti i dotični trebaju biti brutalno kažnjeni da budu primjer drugima. Mnogo veća kontrola je svakako potrebna i slažem se da su se nakotile glupe i retardirane bolesti. Ipak, to NIJE izlika da se novinari ponašaju kako se ponašaju i da im se tako nešto tolerira, a evo i zašto.
Bilo bi trivijalno i ne pretjerano skupo da se plati istraživanje da se vidi da li cjepiva rade ili ne (isto bi mogao za hep B specifično). Jedan lik je to uradio za svoje proizvode sa gljivama na Institutu Ruđer Bošković i to kao privatni građanin. Prava pravcata znastvena analiza njegovih gljiva na miševima. Drugim riječima, da novinari žele raditi istraživačko novninarstvo u kojem žele dobro to oni itekako mogu, ali ne žele jer im nije u interesu. Nemojte se zavaravati, novinarima je stalo ISKLJUČIVO do toga da zarade, a do te zarade dolaze prodajući manipulacije koje statistički nekada ispadnu točne ili blizu istine.

Što se TBC-a tiče, vrši se kampanja masivno. Imaju čak i dane TBC-a, pa su često po trgu Jelačića imali gro štandova o informiranju i slično. I zašto onda netko dobije TBC? Iz istog razloga kako je moguće da je u jugi osnovna šlola bila obvezna a brdo ju nije završilo: roditelji ih nisu nikada upisali i samo su platili kaznu (pričali su mi to ljudi sa sela). Tako i kod TBC, roditelji im jednostavno nisu dali cjepivo i onda su ovi dobili TBC. Mogli bi čak probat recimo naći statistike oboljelih od TBC-a u Hrvatskoj i vidjeti kako rastu ili padaju tokom zadnjih 100 godina.

EDIT:

Ovo sa PŽ i GSK mi je zanimljivo. Iako živim 5 minuta od tamo nisam ih nikada vidio. Znam da je TBC veliki problem u zemljama 3 svijeta ida se kao lijek mora uzimati koktel antibiotika što je dosta skupo i teško za napraviti u mnogim mjestima. Što se PŽ tiče, ako su dobili donaciju i otišli onda su oni isto tako komercijalna agencija. PŽ je nešto što bi trebalo biti radi poante, a ne radi novaca.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la:A gledajte. Stojim iza svega što sam napisao a vi samo to potvrđujete. Ako postoji problem i ljudi/firme se namjerno igraju sa tuđim životima, to treba razotkriti i dotični trebaju biti brutalno kažnjeni da budu primjer drugima. Mnogo veća kontrola je svakako potrebna i slažem se da su se nakotile glupe i retardirane bolesti. Ipak, to NIJE izlika da se novinari ponašaju kako se ponašaju i da im se tako nešto tolerira, a evo i zašto.
Bilo bi trivijalno i ne pretjerano skupo da se plati istraživanje da se vidi da li cjepiva rade ili ne (isto bi mogao za hep B specifično). Jedan lik je to uradio za svoje proizvode sa gljivama na Institutu Ruđer Bošković i to kao privatni građanin. Prava pravcata znastvena analiza njegovih gljiva na miševima. Drugim riječima, da novinari žele raditi istraživačko novninarstvo u kojem žele dobro to oni itekako mogu, ali ne žele jer im nije u interesu. Nemojte se zavaravati, novinarima je stalo ISKLJUČIVO do toga da zarade, a do te zarade dolaze prodajući manipulacije koje statistički nekada ispadnu točne ili blizu istine.
Gle, nisam ja rekao da tvoj pogled na plasiranje informacija u cilju zarade nije točan .. samo članke ne objavljuju novinari već urednici koji te članke po potrebi šalju na doradu da bi se nakon objave uklopili u masu informacija iz kojih nije lako razabrati koje su činjenice točne, a koje izmišljotina.

Što se drugog dijela tiče, vjerojatno si u pravu da bi se moglo (možda i doista ne pretjerano skupo) napraviti znanstveno istraživanje no sama činjenica da ih nema upućuje da određenim skupinama nije u interesu da se takova istraživanja provode .. pa biti ću slobodan reći da ih upravo te skupine ili ne žele financirati ili ih prije financiraju da se ne provode .. mislim, ako jedna politička stranka u Hr može dati novce jednom pjevaču da ne pjeva. što tek onda može dati GSK nekom znanstveniku koji je došao na zamisao napraviti neovisno istraživanje .. na kraju kod nas ni znanstvenici ne mogu samostalno raditi znanstvena istraživanja .. ili mogu dvojica-trojica ali pod budnim okom ministarstava i donatora ..

shrike je napisao/la: Što se TBC-a tiče, vrši se kampanja masivno. Imaju čak i dane TBC-a, pa su često po trgu Jelačića imali gro štandova o informiranju i slično. I zašto onda netko dobije TBC? Iz istog razloga kako je moguće da je u jugi osnovna šlola bila obvezna a brdo ju nije završilo: roditelji ih nisu nikada upisali i samo su platili kaznu (pričali su mi to ljudi sa sela). Tako i kod TBC, roditelji im jednostavno nisu dali cjepivo i onda su ovi dobili TBC. Mogli bi čak probat recimo naći statistike oboljelih od TBC-a u Hrvatskoj i vidjeti kako rastu ili padaju tokom zadnjih 100 godina.
O čemu ti pričaš? Kako ih roditelji nisu vodili na cijepljenje .. pa to je obavezno i prva doza se dobiva odmah u rodilištu i evo ti citat iz službenog priopćenja zašto se to radi kod nas:

U mnogim razvijenim zemljama cijepljenje protiv tuberkuloze je ukinuto. U nas je još uvijek tuberkuloza pojavljuje, te se cijepljenje provodi i dalje. Tuberkuloza zahvaća sve organe, a najčešće pluća. Tuberkuloza se širi kapljičnim putem, kašljanjem. Bolest je najopasnija u sasvim male djece.
BCG cjepivom cijepe se:
-djeca rođena u rodilištima (ona se također istodobno cijepe sa prvom dozom cjepiva protiv hepatitisa B);
-ostala djeca do navršena dva mjeseca starosti;
-djeca koja nisu cijepljena u rodilištu kao i ostala djeca koja nisu cijepljena do navršena dva mjeseca starosti moraju se cijepiti najkasnije do navršene prve godine života

.. i o tome sam govorio, službeno priopćenje kaže da se TBC u našim krajevima još uvijek pojavljuje .. ne kaže da je u proastu, a je .. i kako može biti u porastu kad se sva djeca obavezno cijepe .. ili ne valja cjepivo ili neko petlja s virusom TBC-a da dobiveno cjepivo ne funkcionira :(

shrike je napisao/la: EDIT:

Ovo sa PŽ i GSK mi je zanimljivo. Iako živim 5 minuta od tamo nisam ih nikada vidio. Znam da je TBC veliki problem u zemljama 3 svijeta ida se kao lijek mora uzimati koktel antibiotika što je dosta skupo i teško za napraviti u mnogim mjestima. Što se PŽ tiče, ako su dobili donaciju i otišli onda su oni isto tako komercijalna agencija. PŽ je nešto što bi trebalo biti radi poante, a ne radi novaca.
Onda nisi bio doma između 13,00 i 16,00 sati kada su se ti prosvjedi održavali, na onom platou ispred glavnog ulaza u staklenu zgradu u vrijeme kad zaposlenici/znanstvenici idu doma .. i bili su vrlo bučni ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bertone je napisao/la:
pa biti ću slobodan reći da ih upravo te skupine ili ne žele financirati ili ih prije financiraju da se ne provode .. mislim, ako jedna politička stranka u Hr može dati novce jednom pjevaču da ne pjeva. što tek onda može dati GSK nekom znanstveniku koji je došao na zamisao napraviti neovisno istraživanje .. na kraju kod nas ni znanstvenici ne mogu samostalno raditi znanstvena istraživanja .. ili mogu dvojica-trojica ali pod budnim okom ministarstava i donatora ..
U tome i je poanta. Da se ti i ja pojavimo u IRB i naručimo istraživanje cjepiva Hep B, oni bi rekli OK. Rezultati za godinu dana i račun je taj i taj. Ne treba GSK raditi istraživanja niti je to poželjno. Istraživanja upravo trebaju raditi neovisni stručnjaci. Dapače, u krajnjoj liniji mogli bi ih napraviti ti i ja doma. Trebalo bi nam samo dosta miševa, cjepivo i uzorci hep B. Na uzorku od 1000 miševa bi mogao dobiti ODLIČNU sliku.

Moj problem je jako sličan ovome koji si ti rekao ali iz drugog kuta: upravo zato jer je to relativno lagano i jeftino, zašto onda to nisu napravili ti veliki pobornici zavjera koji štampaju knjige ina tome brutalno zarađuju, već samo ponavljaju prazne tvrdnje i cifre? Naravno, njima nije u interesu jer bi se pokazalo da vjerojatno TBC cjepvio djeuluje kako i reklamirano u 99.9% slučajeva i da bi bez njega bilo mnogo više mrtvih. Svaku tvrdnju mora dokazati onaj koji ju iznosi!
Bertone je napisao/la: O čemu ti pričaš? Kako ih roditelji nisu vodili na cijepljenje .. pa to je obavezno i prva doza se dobiva odmah u rodilištu i evo ti citat iz službenog priopćenja zašto se to radi kod nas:
Lako. Misli da mu to cjepivo ne treba i da doktoru 100 DEM da bebi ne da cjepvi na TBC. Ili misli da je to cjepivo loše, da dolazi od iluminata i što ne i da 100 DEM da ne da cjepivo. Sjeti se da pravilnici i ljudski zakoni opcija i nisu zakoni fizike koji se moraju poštivati.

Bertone je napisao/la: .. i o tome sam govorio, službeno priopćenje kaže da se TBC u našim krajevima još uvijek pojavljuje .. ne kaže da je u proastu, a je .. i kako može biti u porastu kad se sva djeca obavezno cijepe .. ili ne valja cjepivo ili neko petlja s virusom TBC-a da dobiveno cjepivo ne funkcionira :(
Ali ti ne znaš da je u porastu. Ti to tvrdiš bez dokaza i onda na bazi proizvoljne tvrdnje dalje ekstrapoliraš zaključke i uvodiš nove probleme.

Cjepiva nisu 100% efektivna, znači da se može pojaviti unatoč cjepljenju. Ako populaciaj raste, tada će rasti i broj oboljelih od TBC-a, ali će postotak ostati isti. Također, treba utvrditi da li su ti koji su dobili TBC ikada bili cijepljeni na TBC.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ok, daš 100€ liječniku u bolnici, onda 100€ pedijatru, pa 100€ patronažnoj sestri, pa do škole još barem 2-3 puta po 100€ nekom desetom liječniku kad dijete moraš odvesti u bolnicu .. pa opet 100€ školskom liječniku pa onda još i liječniku obiteljske medicine pa tako još .. misliš da to funkcionira i da lanac ljudi koji su zaduženi da vide da li ti je dijete dobilo sva cjepiva ili ne nije malo predugačak i da u njemu ipak nema karika koje nemreš kupiti za 100 €?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Prvo, farmaceutske tvrtke jesu teski mafijasi i kriminalci. Da ne bi tu bilo zabune.
Drugo, slazem se da u novinarstvu vlada teska cenzura i da se raji serviraju pripremljene informacije.
Trece, upravo je cjepivo protiv TBC-a razlog zasto vi najvjerojatnije ne poznate makar petnaestak ljudi koji boluju od te bolesti. Upravo zbog cjepiva je brutalno pao broj oboljelih od TBC-a i razlog zasto je ta bolest samo sporadicna, a trebala bi biti cesta kao upala pluca.
No, cjepivo nije 100 sigurno, a i ljudi se ne nadocjepljuju. Ne djeluje dozivotno, a i netko ti ne garantira da kad ti se tuberan ne nakaslje u facu neces dobiti TBC.
Porast oboljelih postoji, ali je TBC jos uvijek daleko ispod incidencije kakva je bila prije sto i vise godina kad ju je imao svaki deseti covjek.
Tako da je TBC skolski primjer uspjesnosti cjepiva i razlog zasto je imaju samo odredjene skupine ljudi, a ne svi mi. (Zapusteni, alkoholicari, socijalni slucajevi i slicne skupine. Prljavi i zapusteni.)
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Evo zanimljivi link. Incidencija se TBC-a smanjila zaviše od pola u zadnjih 10 godina.
http://www.stampar.hr/SvjetskiDanBorbeProtivTuberkuloze

PS

Sigurno da se papirologija može sreiti. Na papiru dijete dobije sva cjepvia a u stvarnosti ništa. Iako, meni je tata priča oda su oni na TBC dobivali u osnovnoj školi
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ok, ne znam zašto mi je od prethodnog posta pospremio samo onaj dio gdje pišem o lancu liječnika kojima bi trebalo dati po 100€, a sve prethodno napisano ne, ali m ise sad više ne da ponavljati ..

Slažem se da je broj oboljelih malen i da je zasluga toga cjepivo, no ne slažem se sa službenim statistikama (u onom dijelu koji fali sam napisao da je prosječno 16 novo oboljelih godišnje na 100 000 stanovnika unazad 10 godina) jer o porastu novo oboljelih sam čuo od ljudi koji rade na pulmologiji jedne zg bolnice, a ne s interneta ili iz novina .. zašto statistike i službenih izvjeća nema na netu za period poslije 2011. godine .. možda zato što se mijenjala vlast pa ih nema tko napisati i objaviti ..

I da, istina je da je danas broj novo oboljelih manji nego recimo ratnih godina 91-95 (tada ih je mislim bio 40 na 100 000 stanovnika) ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Istraživanja upravo trebaju raditi neovisni stručnjaci. Dapače, u krajnjoj liniji mogli bi ih napraviti ti i ja doma. Trebalo bi nam samo dosta miševa, cjepivo i uzorci hep B. Na uzorku od 1000 miševa bi mogao dobiti ODLIČNU sliku.
istrazivanja na ljekovima i cjepivima rade farmaceutske tvrtke kje su isto i proizvele, rjedja su jako neovisna istrazivanja... a farmaceutske tvrte cesto manipuliraju rezultatima

mnoga cjepiva i ljekovi danas dobivaju zeleno svjetlo u rekordno kratkom razdoblju jer jer je to veliki biznis bez da se izvrsi neko neovisno temeljito istrazivanje kakav dugorocni utjecaj ima

mnoga neovisna istrazivanja koja ne pokazu ono sto je farmaceutska tvrtka rekla se omaloovazavaju, ljudi dobivaju otkaze, smjenjuju se

istrazivanja na neprofitabilnim ljekovima za razne bolesti se ne provode jer ih ili nema tko financirati ili jer netko ne zeli da se rade...

od zdravih ljudi stvaraju se bolesnici tako da se smanjuju granicne vrijednosti kao recimo za kolesterol koji je vec bio spominjan

bombardiraju nas pustim reklamama o razno raznim dodacima prehrani cija ucinkovitost nikada nije dokazana pa se zato i ne zovu ljekovi nego dodaci prehrani... vecina doktora ti se i nasmije kada ih pitas jel ti recimo osteobiflex pomaze za zglobove... kazu ono uzimaj, naskoditi ne moze

na kraju ne kazem da je sve ovo gore istina ali otpisati sve na temelju jednog loseg primjera vodi u propast

primjer jedan ima jedno vise cak ni ne experimentalno ljecenje MS-a prosirivanjem vratnih zila za koje se jos niti jedna ozbiljna studija nije naravila jer je nema tko financirati... prosirivanje zila jednokratan relativno jeftin postupak ---> ljekovi za istu tu bolest koji niti ne rade kako treba dodju tisuce kuna na mjesecnoj bazi...

opet kazem mozda je to sve jedna velika obmana ali diskreditirati sve na temelju jedne stvari ne moze osoba sa imalo razuma
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

U redu, može li primjeri tih istraživanja koja se ismijavaju? I koja dokazuju suprotno?
Zaključano