Laptop do 4000kn

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Laptop do 4000kn

Post Postao/la Vl@do »

Branimir je napisao/la:Možda malo stara tema, al i mene zanima laptop do 4kn, s obzirom da nisam prije nikad imao svoj laptop, apsolutno ne znam kaj valja i na što da se pazi, 13" ekran mi je sasvim ok jer se ne namjeravam igrat, i treba mi laptop koji je manji. Poučen desktop računalom koje imam, samo intel proc i nvidijine grafulje priznajem kava Što je uopće na tržištu? Kak sam Debian korisnik primarno, pretpostavljam da s izborom računala ne bi trebao imat problema.

E da, da je "enter" tipka veća. :lol:
Evo kupljen prije par dana u HG Spotu za nečeš vjerovat 1999,00 kuna.
Procesor: AMD Dual Core E-300 1.30GHz (1MB cache)
• Zaslon: 15.6" HD TFT 1366 x 768
• Grafički sustav: AMD Radeon HD 6310
• Radna memorija: 1x 2GB DDR3 1066MHz (proširivo do 8GB)
• Tvrdi disk: 250GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 382 x 253 x 33 mm
• Masa uređaja: 2.6 kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: Li-Ion 6 ćelija
• Operativni sistem: Linux
• Modem: ne
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
• Bluetooth: ne
• Audio ulazi/izlazi: da
• VGA izlaz: da
• USB podrška: 3x USB 2.0
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Kamera: da
• Boja: crna

Imaš i u Mikronisu za 2139.00 Samo ne znam da li još ih ima.
Meni je super sve podržava samo imam mali problem sa wirelessom na linux.u ali budu mi i to dečki riješili, moram ga odnijet u servis kad malo zatopli. Obečali su mi da mora sve raditi jer su prodavali iste sa instaliranim Ubuntu 11.04.

Za onu razliku love možeš kupiti svašta još nešto za njega. Na primjer ja ću si uzet TV- tuner, ali moram biti siguran da radi na Mintu ili na Ubuntu.
I da, ima veliki "Enter" i još jedan pored brojčane tipkovnice desno.
Zadnja izmjena: Vl@do, dana/u 10 ruj 2013, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Igll

Post Postao/la Igll »

Pozz ^^ ( pratim ja vas samo ne pišem :P baš )

Cura kupuje laptop pa trebam savjete :D.

za sad imam iskustva sa dell, asus i acer laptopima ( sa ovim zadnjim ne baš pozitivna -.- ).

eto ja sam izbor suzio na ova 2:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-r ... 14.610.091

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-r ... 14.220.027

Neka cifra bi bila do 3 000 kn.

HP ima bolji procesor, ali nisam siguran koliko su njihovi laptopi kvalitetni. Za lenovo vjerujem da je kvalitetan.

Igrice igrala ne bude, barem ne ove grafički zahtjevne.
Dakle grafulja nije toliko bitna. Važnije je da ima dosta rama i dobar proc, da vrti više programa i solidno vuče ^^

Naravno na lap bude išla neka linux distribucija ^^, pa bi bilo dobro da je laptop kompatibilan sa njima.

Bilo kakav savjet je dobrodošao ^^

:thmbs-up :thmb-up
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Ovaj Lenovo sam testirala sa Ubuntu 12.04 i radi bez greške. Sa HP-om i kompatibilnošću sa linuxom je iskustvo super.

Čine mi se skoro isti po performansama, pa biraj jeftiniji.
Igll

Post Postao/la Igll »

nicky je napisao/la:Ovaj Lenovo sam testirala sa Ubuntu 12.04 i radi bez greške. Sa HP-om i kompatibilnošću sa linuxom je iskustvo super.

Čine mi se skoro isti po performansama, pa biraj jeftiniji.
kak ti se čini taj lenovo ?
jel čvrst?
se grije ?
ekran, tipkovnica ?

si ga kojim slučajem otvarala, pitam jer trenutni acer je unutra koma, nit hlađenje valja, nit je čvrst, sve puca na malo jači dodir. Dok recimo burazov asus je lijepo posložen unutra i dosta je zaštičen.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

a nisam ga otvarala. Lenovo mi se čini solidan, ima bolju plastiku od hpa.

ovaj se nije previše grijao. Ekran ima katkad smtenje. meni je tipkovnica ok al sam taj lap instalirala za dalje pa ga nisam duže korisila.

Sent from my Nokia 3110 using tapatalk
Igll

Post Postao/la Igll »

nicky je napisao/la:a nisam ga otvarala. Lenovo mi se čini solidan, ima bolju plastiku od hpa.

ovaj se nije previše grijao. Ekran ima katkad smtenje. meni je tipkovnica ok al sam taj lap instalirala za dalje pa ga nisam duže korisila.

Sent from my Nokia 3110 using tapatalk
mkay, tnx

ma nekako mi se bolje lenovo čini, imam više pouzdanja u njega :D
ništa vidjet ćemo šta će na kraju biti ^^
+Tenja

Post Postao/la +Tenja »

Kao bitan detalj gledaj i jamstvo te da li isto možeš produljiti. Komponente za laptop pogotovo matična koštaju kao pola i više novog. Između tri spomenuta (Acer / Dell / Asus) uzeo bih Asus / Dell (Acer nisam nikad koristio). HP nudi premalo u odnosu na cijenu koju traži, Asus i Dell su tu puno bolji. Ako možeš stavi par njih na papir i odi u trgovinu s dragom i neka proba iste, pogleda ekrane otvori neku stranicu, dokument, natipka nešto te testira tipkovnicu, zapiše sa strane što joj se sviđa a što ne i onda odluči. Ipak je tu svakodnevni rad, te je bitno da je ugodan :pogled_dolje

I ono drugo bitno, usporedi cijene prema tvorničkom broju na http://www.nabava.net , razlike znaju biti i po par stotina kuna što je taman za produljenje jamstva. :thmb-up
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Evo imam ja Acer i jedini problem je do sada bio HDD, ostalo sve radi i slaže se sa Linux-om.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Meni se i ovo čini kao dosta bitna stavka pri odabiru laptopa:
Igll je napisao/la:si ga kojim slučajem otvarala, pitam jer trenutni acer je unutra koma...
Znači, otvaranje - kako su stvari unutra posložene, koliko je komplicirano rastaviti ga, vaditi zamjenjive komponente, pristupiti dijelovima koje treba čistiti... To je nešto na što uopće nisam pazila pri kupovini ove svoje kante. Ono, nije mi bilo ni na kraj pameti da će jednog dana sigurno trebati očistiti laptop iznutra, promijeniti pastu i slično, jel :D

Naravno, ne mislim da isključivo o tome treba ovisiti odabir laptopa, ali ipak bi bilo dobro i to uzeti u obzir, pogotovo ako se u svemu ostalom modeli ne razlikuju baš previše.
Igll

Post Postao/la Igll »

hvala svima ^^

odluka je pala na gore navedeni hp.

Vidjet ću sutra na kaj to liči i instalirati Mint na njega :thmb-up
Odgovori