(i/e)migracija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Re: (i/e)migracija

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:dependency hell rofl
rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: (i/e)migracija

Post Postao/la shrike »

U većini slučajeva da dobiješ radnu dozvolu ti treba ponuda za posao od nekog poslodavca sa kojom se pojaviš u ambasadi i to je više manje to (pogotovo ako znaš jezik države koji je tako i tako uvijet za posao i nisi kažnjavan za išta). Ako austrijanci rade drugačije, iskreno bi me začudilo. Što se njemačkog tiče, znam iz osobnog iskustva da su njemci specifično dosta tolerantni i cijena ako se trudiš i uvijek su bili OK ako si govorio dovoljo dobro da možeš poredati riječi u više manje pravilnom redu i ako si ih znao dovoljno da to uradiš. Na nastavke me nitko nije nikada zezao, kao ni za fulane članove (e, da nema tih članova ...jao).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

shrike je napisao/la:Što se njemačkog tiče, znam iz osobnog iskustva da su njemci specifično dosta tolerantni i cijena ako se trudiš i uvijek su bili OK (...)
Je, ali Nijemci =/= Austrijanci :D, iako je jezik (manje-više) isti. :D
eloop

Post Postao/la eloop »

Samo naucis NJemacki, pocens preskakati pojedina slova i malo kriviti usta. Nista tesko.
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
holden

Emigracija iliti: Odo ja iz ove zemlje!

Post Postao/la holden »

Abzeenth je napisao/la:Završavam studij prevođenja i bavim se time (za novac :D) već par godina. Radni jezici su mi engleski, švedski, norveški i hrvatski. Pretpostavljam da bih znala prevoditi sa srpskog, ali na srpski baš i ne jer mi vokabular malo šteka :D
Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde. Ja bi u Norvešku odmah :-D
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Abzeenth
Site Admin

Re: Blogovi forumaša

holden je napisao/la: Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde.
Pa nemam novca :( Ne mogu samo tako otići i živjeti tamo od zraka. A nemam ni diplomu još. Zato moram što prije završiti faks...
Ja bi u Norvešku odmah :-D
Jao, i ja bih :D Možeš mi doći u goste ako ikad uspijem otići tamo :D
holden

Post Postao/la holden »

Abzeenth je napisao/la:
holden je napisao/la: Iskreno, ako pričaš norveški i švedski, šta još za boga dragoga radiš u Hrvatskoj? Mislim, dok se ne stabilizuje i to, kidni gore negde.
Pa nemam novca :( Ne mogu samo tako otići i živjeti tamo od zraka. A nemam ni diplomu još. Zato moram što prije završiti faks...
A, da, prevideo sam to za diplomu, bilo bi suludo bez nje ići ikud. Brat moj je studirao prevođenje, sad je u Luksemburgu. ---> $$$

Ako kreneš ikada, sigurno pada obilazak onih krajeva :D

Al dobro, dok ne diplomiraš, teši se time da sa takvom kolekcijom radnih jezika nema zime. Mislim da će ti život posle diplome postati naglo više nego ugodan. :thmb-up
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Abzeenth je napisao/la:
Pa lepo se udaš :) i kraj priče. Ja trebao dva puta da idem za Svedsku (bračno) ali oba puta odustao zbog njihove glupe klime :) (a i bračne ponude mi nisu bile baš idealne) pare su pare, ali leto je leto i tu nema rasprave. Valjda ću jednom i ja da živim na KeyWestu :D
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Ja imam kolegicu iz Norveske, i kolko prica sve vise mi se svidja ta zemlja tak da samo daj u Skandinaviju ;)
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Abzeenth
Site Admin

Medojedni jazavac je napisao/la:Ja imam kolegicu iz Norveske, i kolko prica sve vise mi se svidja ta zemlja tak da samo daj u Skandinaviju ;)
I ti ćeš mi doći u goste? :D
Odgovori