Reviewi i slično

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Fugu
Spol: M

Re: Reviewi i slično

Post Postao/la Fugu »

Nije review, ali je zanimljivo, dosta istinito, a dalo bi se i štošta dodati:

Eight things that Linux could do better

http://netrunner-mag.com/?p=3306
Where there is a gui there's a way.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Da nastavim ovu oneman temu.
Mislim da o ovome još nije bilo iako je već 14 dana staro. Uglavnom, ako ste dobre volje, ovo će vas lagano izživcirati. Mene je. I to ne baš malo. Iako ima istine u njegovim riječima, tj. tekstu, to je tipičan stav isključivog windowsaša, nikako linux simpatizera, kako on navodi.

Evo link: http://www.bug.hr/ostav/drago-galic/96639.aspx

pface pface pface
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Čisto trolanje zbog klikova. Izgleda da je gospodin Drago shvatio da ima sve više linuksaša i da ih na taj način može natjerati na klikanje njegovog članka. Sve za kunu više, to je Bugov sistem. Iako se na forumu vadi da daje samo osobni stav, niže u tekstu autoritativno govori upravo da to nije samo njegov osobni stav već objektivni zaključak.
pface
Osim toga, njegov je osobni stav potpuno nevažan, jer priznaje da nikad nije bio pravi korisnik linuxa. To je kao da čitaš osobni stav Linića o epidemiologiji u Hrvatskoj. Lupetanje.
Da je htio napraviti pravi članak, onda bi uložio nešto truda u istraživanje teme.

Sjećam se kad je sredinom 90-tih Microsoft sa 95-ticom započinjao kampanju "OS mora biti tako jednostavan da ga i Vaša baka može koristiti". Odmah mi je bilo jasno kuda to vodi, u nefleksibilni OS čiji će korisnici postati zombiji koji znaju samo klikati na Next, Next, OK. Ja ih zovem Windows generacija. To je bilo i vrijeme procvata naše uslužne informatičke djelatnosti, koju su vodili ljudi koji su prihvatili taj sustav zombija jer je financijski jako isplativ.
Tako je ostalo i do danas a gospodin Drago je nažalost jedan od produkata tog sustava. Ali to je njegov problem i ako mu linux ne paše za njegov način rada na računalu, neka ga ne koristi.

Ono što nije u redu od njega kao čovjeka i što mi smeta, je što je rekao "Linux ne valja - Windowsi su bolji", umjesto da je rekao "Isprobajte linux, besplatan je, pa ako vam ne odgovara, nastavite koristiti Windowse, a linux čak možete i ostaviti na disku kao backup u slučaju da se Windowsi skrše." To bi bio dobronamjeran i društveno koristan način pisanja. Ovako će otjerati i ljude kojima bi možda linux odgovarao kada bi ga isprobali.
:(
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Šta je on kao neki informatičar ? To kako je napisao me malo podsjeća na jednoga člana ovoga foruma, ali taj član je bar uporan u svojoj namjeri da koristi Linux svakodnevno i trudi se...Za razliku od ovog "PC experta" koji radi u informatičkom časopisu i napiše članak onako kako bi ga napisao 12-godišnjak.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Imao je već sličan članak prije kakvih godinu-dvije, samo je više teoretizirao, a manje pisao o praktičnim dojmovima.
Tada je postao negativcem u mojim očima, iako mi je do tada djelovao kao pozitivan lik. :nee

Razvio se flejm u komentarima, ali sam brzo odustao od čitanja, duševnog mira radi. :zen
mrkva

Post Postao/la mrkva »

Ovoliko gnjoja u jednom clanku nisam dugo vidio.
PunkBastard

Tako sam ja review windowsa 7 mogao napisati kada mi na laptopu nije radio net, touchpad i bluetooth jer ofc nema drivera, a bilo koja Linux distra sa kernelom 3.x radila bez problema, sve radilo. Ono,
idem si instalirati windowz 7 i nakon instalacije, mrdam po touchpadu a pokazivač se ne miče, zaključim da je problem u driveru i idem si skinuti sa stranice proizvođača driver ali pojavio se novi problem, nema internetske veze, tako meni windows 7 dozlogrdio i idem ja instalirati dobar stari Linux, probam Ubuntu 12.04, kad ono sve radi, ali pošto mi se nije sviđalo unity sučelje a i nisam poklonik Ubuntua instaliram si Debian 7 wheezy (testing još u to vrijeme), kad ono vidi čuda na tom Linuxu koji je na lošem glasu zbog nedostatka drivera sve radi, touchpadom kontroliram bez problema, jedino je tap to click bio isključen što sam lako uključio na postavkama miša, internet veza je tu, sve ostalo radi bez problema. I tako sam zaključio da taj iako dobro isprobani windows je mališa koji puno obećava ali ima propusta, pa neka on obećava i dalje a ja idem na Linux.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pa par stvari ima pravo: stare ati kartice imaju očajnu podršku na kojima ne rade igre kako treba i OOo(/LO uisitnu nisu u stanju otvoriti netrivijalne .docx .doc datoteke.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

shrike je napisao/la:pa par stvari ima pravo: stare ati kartice imaju očajnu podršku na kojima ne rade igre kako treba i OOo(/LO uisitnu nisu u stanju otvoriti netrivijalne .docx .doc datoteke.
E moj shrike, naivan si. To i je taktika trolanja. Navođenje nekih specifičnih nedostataka i izvlačenje iz toga pogrešnih i općenitih zaključaka.
Imaš kod dedeimede tutorijal:
http://www.dedoimedo.com/life/guide-trolling.html
i posebno:
http://www.dedoimedo.com/life/fanboys.html
G. Drago je jako lijepo slijedio taj tutorijal.
PunkBastard

Zašto bi OO i LO trebali uopće otvarati .docx i ostale M$ office file-ove ? To je samo dodatna mogućnost, OO/LO i M$O su potpuno različiti programi, isto kao kada bi recimo .cad file mogao otvoriti u blenderu. Dobro je da se uopće otvaraju, do M$O 2010 mislim, open document fileove nisi nikako mogao čitati sa M$O. btw, naveo je grafičku 4870: http://support.amd.com/en-us/download/d ... inux%20x86
a on "kresnuo" do AMD-ove stranice i drivera nema.
edit: kaže jurastublic da driveri ne rade na novijem xorgu ali kakogod, drivera ima, znači naveo je i lažnu informaciju, to što ne rade je druga priča.
Zadnja izmjena: PunkBastard, dana/u 25 lis 2013, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori