Pozdrav iz Čakovca

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Forgisound
Spol: M

Pozdrav iz Čakovca

Post Postao/la Forgisound »

Svim Linuxašima upućujem pozdrav iz Čakovca.
Ja sam tek potencijalni Linuxaš. Zasad koristim Windowse 8.1, i to zato što Linux ne znam postaviti.
PC mi je izvor zvuka mojeg HiFi sustava, u čemu se, prema brojnim svjedočenjima, Linux pokazao superiornijim.
Nadam se da ću na ovom forumu saznati više o Linuxu, kao i da će se naći neki Linux guru iz Čakovca, da mi pomogne podesiti minimalističku Linux distribuciju specijaliziranu za audio reprodukciju.
shicy

Re: Pozdrav iz Čakovca

Post Postao/la shicy »

dobrodošao. linux ti je specifičan po tome što možeš skinuti .iso file, zapržiti ga na cd ili na usb i isprobati vez da instaliraš na disk. također, linux distribucija ima koliko ti srce želi :)
također, možeš si napraviti i dual-boot. za početak, pročitaj malo wiki.open.hr ;)
moj savjet ti je da se, kao početnik, ipak držiš najpopularnijih distribucija koje imaju najširu bazu korisnika. zašto je to bitno? jednostavno, najveća vjerojatnost pomoći ;)
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

:velkam
Ako misliš na Bit Perfect Audio to se može na linuxu. Ali u stvarnom životu, na hardverskom nivou taj audio signal (čak i digitalni) prolazi kroz toliko AD/DA konverzija da je Bit Perfect nemoguća misija. Ako i zanemariš sve pogreške u snimanju materijala, kad digitalno pomoću linuxa prebaciš podatke u HiFi sustav, opet taj signal ide u digitalno/analogni konverter (od kojih ni jedan nije savršen i gubi bitove) pa onda u pretpojačalo pa pojačalo od kojih svaki unosi svoje pogreške i šum, pa do zvučnika i akustike prostorije, itd... U svemu tome se jedan bit informacija izgubi 100 puta.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

:pc-vesel
Samo budi uporan i nemoj odustati. Linux višestruko vraća uloženi trud i ljubav ;) :ljubav
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Pozdrav, ako gdje zapneš možeš me zvati i da dođem pogledati, idem na MEV pa sam većinu godine u Čakovcu, a možemo i koje pivce popit nekad.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
max360se

Post Postao/la max360se »

Dobro nam dosao, ugodno druzenje ti zelim :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Ima neka distra Musix ili tako nekako koja je baš namijenjena audio obradi. Za početak, možda te zadovolji Ubuntu Studio. Meni nikad nije lega, no.. ;)
BTW, dobro nam doša!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
franz
Kontakt:

Post Postao/la franz »

Pozdrav zemljače :)
Telefonirajte preko interneta

Moj BLOG
Moj WEB
najjeftiniji hosting paketi....

MTCNA, MTCRE, MTCIE
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Dobrodošao! :) Nadam se da ćemo ti što uspješnije pomoći prilikom prilagodbe. ;)
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Dobrodošao!

ArtistX je odlična distra za multimediju svih vrsta; od reprodukcije do produkcije :D Jedini problem bi mogao biti to što nije baš "minimalistička".
Ali bez brige - jedna od ljepota Linuxa je upravo u tome što možeš bilo koju distribuciju u potpunosti prilagoditi sebi, pa tako možeš krenuti od instalacije neke barebone distribucije i samo dodati aplikacije koje želiš za svoje audio potrebe :thmbs-up
Odgovori