Rasprave o politici

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Rasprave o politici

Post Postao/la shrike »

Monarhija, ha ?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
PunkBastard
Spol: M

Post Postao/la PunkBastard »

Ovako kako je sada je sve previše van kontrole. Da je jedan čovjek vlast bilo bi drugačije.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

ma ni to, ajmo napasti kinu
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja sam da prvo spojimo istočnu hrvatsku sa zapadnom (ako kužite što mislim), a tek onda na Kinu! Za kralja Trpimira!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
max360se

Post Postao/la max360se »

shrike je napisao/la:
max360se je napisao/la: Po meni treba ukinuti glasanje za stranke, treba napraviti da se glasa za ljude pa onda kad recimo premijer da ostavku idu novi izbori, a ne da se dogodi kao prije par godina da stranka postavi drugu osobu.
Hm. Ne, jer jedna osoba ne može ništa uraditi. stranka može. TO je kompleksno pitanje odgovornosti i moći. U slučaju da glasaš za osobu, to znači da i totalitet odgovornosti spada na tu jednu osobu, a ništa na stranku. ta jedna osoba bi lagano mogla biti žrtveno janje.
Trenutno smo svi skupa žrtveno janje cijele stranke.
shrike je napisao/la:
max360se je napisao/la: Trebalo bi naravno uvesti i nekakav sustav "kontrole" izabranih pa tako da ako ne ispune obećanja ili ne rade dobro onda ih recimo dobro opali po đepu ili gube poziciju ili tako nešto. Uglavnom nekakav sustav koji bi istovremeno motivirao da rade.
Jedna stvar koju malo ljudi kuži, je "uspjeh". Uspjeh je mjera koliko si se približio prije zadanim ciljevima. Zato "imati pare, aute i nekretnine" nije uspjeh ako si to nisi prije zacrtao. Na drugu stranu, ako si zacrtao imati stan od 20 kvadrata i plaću od 2000 kuna i to si postigao, onda si uspješan:) Kužiš di idem sa ovime? Političare bi se lagano molgo kontrolirati i držati odgovovrnima s obzirom na prije zadane ciljeve te mjerenjem koliko su ih postigle, te konzekventim nagrađivanjem ili kažnjavanjem u ovisnosti o mjeri u kojoj su se približili tim ciljevima.
Kužim i slažem se.
shrike je napisao/la:Ja sam da prvo spojimo istočnu hrvatsku sa zapadnom (ako kužite što mislim), a tek onda na Kinu! Za kralja Trpimira!
Može :twisted:
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

shrike je napisao/la:Ja sam da prvo spojimo istočnu hrvatsku sa zapadnom (ako kužite što mislim), a tek onda na Kinu! Za kralja Trpimira!
Mislim da misliš na spajanje slavonaca s dalmatinkama i dalmatinaca sa slavonkama. Ličani se spajaju s ličanima a ostali mogu i s ličankama.
zole052

Post Postao/la zole052 »

bas si razmisljam o ovoj nasoj nesretnoj demokraciji ovih dana...

zar ne bi trebalo oduzeti pravo glasa recimo starijima od 60 godina?

mislim, oni su se "izborili" za drzavu di mi danas zivimo dajte mladima da se "izbore" za drzavu u kojoj zele zivjeti sutra... i tako svaka veca promjena se ne desi od danas do sutra da ce je stara populacija dozivjeti

(a opce je poznato da u vecini stvari stari ljudi gledaju drugacije od mladih)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ofkors zole, ima jedan i film snimljen na tom tragu.. zove se Soylent Green

http://www.imdb.com/title/tt0070723/
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Dakle, po tebi, zole, trebamo starije od 60 g. "šutnut nogom" i ne pitat ih za njihovo mišljenje? Misliš da će bolje odluke donosit mladi (prvenstveno mislim na jako mlade ljude koji su tek dobili pravo glasa)? Po meni, to bi bio jako glup potez. Balans. Sve teži tomu, pa tako i ovo. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

zole052 je napisao/la:bas si razmisljam o ovoj nasoj nesretnoj demokraciji ovih dana...

zar ne bi trebalo oduzeti pravo glasa recimo starijima od 60 godina?
Shvaćaš da se to onda više baš i ne bi moglo zvati demokracijom, jel'? :D
Zaključano