Instalacija Archa

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

wedranb
Spol: M
Kontakt:

Re: Instalacija Archa

Post Postao/la wedranb »

Zna li netko kako pravilno instalirati i3 wm?

Ja sam ga instalirao i dodao exec i3 u xinitrc, ali ništa. Nikada nisam koristio wm.
I think Linux is a great thing, in the big picture. It's a great hacker's tool, and it has a lot of potential to become something more.

(c] Jamie Zawinski
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

nano ~/.xinitrc kao korisnik
I dodaj liniju exec i3
Dobro bi bilo da napravis config, jer mozda se nece ponasati kako bi zelio.

Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk
Cooleech
Moderator

Instalacija Archa (putem skripte)

Post Postao/la Cooleech »

Dakle, trebam beta testere za novu Arch Install Skriptu. Ne zanimaju me testiranja u virtualkama, trebam PRAVI hardware, pogotovo zbog testiranja spajanja na wi-fi.
Ako ste zainteresirani, pošaljite mi PP, a pored linka na skriptu, pošaljem vam i link na video prezentaciju cijelog procesa u virtualci.
Zahvalan! :)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
SpeedZ

Re: Instalacija Archa (putem skripte)

Post Postao/la SpeedZ »

Cooleech je napisao/la:Dakle, trebam beta testere za novu Arch Install Skriptu. Ne zanimaju me testiranja u virtualkama, trebam PRAVI hardware, pogotovo zbog testiranja spajanja na wi-fi.
Ako ste zainteresirani, pošaljite mi PP, a pored linka na skriptu, pošaljem vam i link na video prezentaciju cijelog procesa u virtualci.
Zahvalan! :)
Napisao sam već na ircu da sam testirao na fizičkom stroju. Radi sve ok i digao se xfce4 bez ikakvih problema i autologin radi. Testirano na HP laptopu C2D intel grafika.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Thanx! :) Vidio sam tvoj post. Hvala ti! :)
Btw, koji si network manager odabrao?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
SpeedZ

Post Postao/la SpeedZ »

hm onaj preporučeni jer ga i ja koristim u svojoj instalaciji... ima vpn podršku za tupane poput mene. Baš se i zove network manager.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Skripta by Cooleech ili instalacija u tri koraka.

Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Yeti

Post Postao/la Yeti »

@Cooleech

Eto jedna uspjesna instalacija preko skripte, instaliran je na laptop HP 650 te je instalacija izvedena preko wlana i sve uredno radi! (ako ti ista znaci instaliran je preko hotspota od mobitela posto jos nemam net u stanu)

slika
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Yeeeessss Yeti :thmbs-up
Čujemo se na #archlinux.hr
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Yeti

Post Postao/la Yeti »

A Vl@do do daljnjeg nista od druzenja na ircu, osim ako me neka dobra smjena kad cu bit sam ne zakvaci na poslu! :) Btw. Davno sam ja bio na archu pa mi ga dosadilo odrzavati i onda sam prebacio na slack i debian a sad sam ga se opet zazelio malo, naravno uz stabilne starosjedioce.
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Odgovori