openSUSE 13.1 - Tweakanje nakon instalacije

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 13.1 - Tweakanje nakon instalacije

Post Postao/la stefan »

Želim dodati upute za updejt na KDE 4.12, ali kod editiranja početnog posta mi javlja grešku vezanu uz širinu slika (2 kom).
Tko je te slike ubacivao? kako ih je uopće bilo moguće ubaciti? Treba ih prilagoditi... I onda dodati ovo:
KDE 4.12 (KR412) repozitoriji
Želite najnoviji KDE?

Kod: Označi sve

sudo zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Release:/412/openSUSE_13.1/ \
KR412-Core

sudo zypper ar --refresh \
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Release_412_openSUSE_13.1/ \
KR412-Extra
I onda naravno ide "distribution upgrade":

Kod: Označi sve

sudo zypper ref
sudo zypper dup

Oprez! Updejt KDE-a je "težak" nekoliko stotina MB (ovisno o broju instaliranih KDE paketa).

Reference:
http://en.opensuse.org/KDE_repositories ... SC_4.12.29
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

kako radi kde 4.12? mislim, je li primijećena ikakva značajnija nestabilnost u odnosu na ovaj defaultni?
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefane nadrapao si ako mi se ista skrsi sbatine
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Shicy je napisao/la:kako radi kde 4.12? mislim, je li primijećena ikakva značajnija nestabilnost u odnosu na ovaj defaultni?
Na faksu sam napravio update (i reboot reda radi). Ne primjećujem ni najmanju promjenu... ni pozitivnu ni negativnu...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:
Shicy je napisao/la:kako radi kde 4.12? mislim, je li primijećena ikakva značajnija nestabilnost u odnosu na ovaj defaultni?
Na faksu sam napravio update (i reboot reda radi). Ne primjećujem ni najmanju promjenu... ni pozitivnu ni negativnu...
i moj je izgleda prezivio, barem ovako na prvu... dalje cemo vidjeti, meni radi malo brze koliko vidim
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

zole052 je napisao/la:i moj je izgleda prezivio, barem ovako na prvu... dalje cemo vidjeti, meni radi malo brze koliko vidim
Evo i doma sam upgrejdao.. i ista stvar.. sve radi kao i prije.
Doduše, imam dosta dobar hardware.. možda se na osrednjim ili slabijim konfiguracijama više primjeti razlika...
Dobro je ako je 4.12 brži, a još bolje je što je stabilan! :thmb-up
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:
zole052 je napisao/la:i moj je izgleda prezivio, barem ovako na prvu... dalje cemo vidjeti, meni radi malo brze koliko vidim
Evo i doma sam upgrejdao.. i ista stvar.. sve radi kao i prije.
Doduše, imam dosta dobar hardware.. možda se na osrednjim ili slabijim konfiguracijama više primjeti razlika...
Dobro je ako je 4.12 brži, a još bolje je što je stabilan! :thmb-up
meni je inace ovaj kde 4.11 na 13.1 vidljivo sporiji od verzije koja je bila na suseu 12.3, a 4.12 je na tragu ali jos nije brz kao sto je bio na 12.3... eto
shicy

Post Postao/la shicy »

meni je kde na 13.1 prilično brz, a nakon updatea na 4.12 ćemo vidit kakav je novi :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:meni je kde na 13.1 prilično brz, a nakon updatea na 4.12 ćemo vidit kakav je novi :)
jos nisi updateo :zvizdi
ma brz je 13.1 ali je 12.3 meni brze radio
shicy

Post Postao/la shicy »

nisam još upgradeao. ni inače ti se ja ne volim prsimice bacat u plićak :D
Odgovori